Mürettiplik, öğretmenlik mesleğinin en üst seviyesidir. Mürettiplik, öğretmenlerin, öğrencilerin veya diğer öğretmenlerin öğrenme ve gelişme süreçlerini yönetme ve yönlendirme yetkisine sahip olan pozisyonu ifade eder. Mürettiplik, öğretmenlerin konu alanlarındaki özgün bilgileri kullanarak, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin geliştirilmesi, eğitim alanında uzmanlaşma, öğretme ve öğretim planlama, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde değerlendirme yapma, öğretim süreçlerinin geliştirilmesi ve öğretmenlerin eğitim alanında liderlik üstlenme yetenekleri gibi alanlarda destek olmak için gereklidir.
Mürettiplik, öğretmenlerin öğrenme süreçlerini planlamasını, öğretmeyi, öğrenci değerlendirilmesini ve öğrenciler arasında etkileşimde bulunarak öğrencilerin başarısının sağlanmasını desteklemek için gereken uzmanlık ve liderlik becerileri gerektirir. Mürettipler, öğrenme süreçlerinin kalitesini geliştirmek için öğrenme ve gelişmeyi, öğrenmeyi, öğretmeyi, öğrenci değerlendirilmesini, öğrenciler arasındaki etkileşimi ve öğretim süreçlerinin geliştirilmesini öğretmeye yardımcı olurlar. Mürettip, öğrencilerin öğrenme ve gelişme süreçlerini yönetirken, öğrencilerin öğrenme becerilerini artırmaya yardımcı olmak için öğrencilere destek verir. Mürettip, öğrencilere öğretim süreçlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için gereken bilgiyi aktarır ve öğrencilerin öğrenme başarısı için öğrenme odaklı programlar oluşturur. Mürettip, öğretim süreçlerinin etkinliğini artırmak için öğretim süreçlerini inceleyerek, güncelleme ve geliştirme yapar. Ayrıca, mürettip, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin kalitesini artırmak için öğrencilere anlayış ve destek sağlar. Mürettip, öğrencilere öğrenme ve gelişme süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesinde öncülük eder.