Merhaba! Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) nedir ve ne türleri vardır? Müşteri ilişkilerini daha iyi yönetmek ve satışı artırmak için kullanılan bir yönetim anlayışı olan CRM, müşterilerin önceliklerini algılamak, satış stratejilerini çıkarmak ve satışları arttırmak için kullanılır. CRM, dijital ortamlardan gelen müşteri verilerini analiz ederek, müşterinin satın alma davranışlarını önceden tahmin etmeyi amaçlar. CRM türleri arasında üç temel kategori bulunmaktadır: Tek Kanallı CRM, Çok Kanallı CRM ve Bulut Tabanlı CRM. Tek Kanallı CRM, standart bir CRM sistemidir ve müşterilere tek bir kanal üzerinden hizmet sunmayı hedefler. Çok Kanallı CRM, müşterilerin farklı kanallardan, web, e-posta veya mobil uygulamalardan hizmet almasını sağlar. Bulut Tabanlı CRM, verilerin herhangi bir yerde depolanmasına izin verir ve tüm girişleri tek bir merkez üzerinden yönetmeyi mümkün kılar.
CRM hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Bunun için hangi kaynaklara başvurmalıyım ve CRM'nin nasıl işlevselliğini artırabileceğimi öğrenebilir miyim? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
CRM hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Bunun için hangi kaynaklara başvurmalıyım ve CRM'nin nasıl işlevselliğini artırabileceğimi öğrenebilir miyim? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.