Nankör ve bencil ne demek

SeSSiZBeKCi

Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,306
111
17
Merhaba arkadaşlar,
Nankör ve bencil ne demek? konusunda biraz yardım istiyorum. İki kelimenin tam anlamını anlamaya çalışıyorum ve bunu açıklayan herhangi bir kaynak bulamıyorum. Nankörlük ve bencilliğin ne olduğunu ve aralarındaki farkları öğrenmek istiyorum.

Açıkçası, nankör ne demek? İnsanların ya da grupların kendilerini korumaya veya çıkarlarını korumaya çalışmalarının arkasındaki ilkeleri tanımlar mı? Veya nankörlük bir şekilde kötüyü önlemek veya yönetmek için kullanılan bir politika mı? Bence, birini nankör olarak nitelendirmek için ne gerekli?

Bencillik ne demek? Bunun da bir tür nankörlük mü olduğunu düşünüyorum, çünkü insanların kendilerinin çıkarlarını korumak için kullandıkları bir kavram. Ancak, bencilliğin nankörlükten ne kadar farklı olduğu konusunda emin değilim.

Her iki kavramın birbirinden ne kadar farklı olduğunu ve ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Eğer bununla ilgili aydınlatıcı bilgileriniz varsa, lütfen benimle paylaşın. Bu konuda çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Teşekkür ederim.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,953
1,315
112
Nankör ve Bencil Ne Demek?

Nankör ve bencil ne demek? İki sık kullanılan ancak birbirinden farklı kavramlar olan nankör ve bencil kelimelerini iyi anlamak önemlidir. Nankörlük, başkaları tarafından verilen armağanları kabul etmeyi reddetmek veya reddetmeyi düşünmek anlamına gelir. Bencillik ise, başkalarının ihtiyaçlarını önemsemeksizin kendi çıkarlarını öne çıkarmak veya öne çıkarmayı düşünmek anlamına gelir.

Nankörlüğün Özellikleri

Nankörlük, insanın başkalarına verilen armağanları reddetmesi veya reddetmeyi düşünmesi olarak tanımlanır. Nankör insanlar, armağanlara karşı duygusal tepkiler gösterirler ve özellikle teşekkür etmeyi reddederler. Aynı zamanda, nankör insanlar armağanların kendileri için nasıl kullanılabileceğini araştırır ve armağanın kendileri için faydalı olup olmadığını değerlendirir.

Nankör insanlar, armağanları kabul etmek için çok fazla zaman geçirmek istemezler ve armağanları kabul etmeyi reddederler. Nankör insanlar, armağanın kendileri için ne kadar değerli olduğunu ölçmek için armağanın kendileri için faydalı olup olmadığını ölçerler ve armağanı reddederler.

Bencillik Özellikleri

Bencillik, başkalarının ihtiyaçlarını, arzularını veya çıkarlarını önemsemeksizin kendi çıkarlarını öne çıkarmayı veya öne çıkarmayı düşünmek anlamına gelir. Bencillik, insanların başkalarının çıkarlarını önemsememelerine ve kendi çıkarlarını öne çıkarmalarına neden olur. Bencillik, insanların kendi çıkarlarının öne çıkarmasının altında yatan temel özgür iradesinin bir sonucudur.

Bencilliğin özellikleri, insanların kendi çıkarlarını öne çıkarmayı düşünmeleri veya öne çıkarmaları; başkalarının çıkarlarını ve ihtiyaçlarını önemsememeleri; ve başkalarının ihtiyaçlarının farkında olmamaları şeklinde özetlenebilir. Bencillik, insanların çıkarlarını öne çıkarmalarına neden olur ve kendi çıkarlarını öne çıkarmalarının çoğu zaman başkalarının çıkarlarının üstünlüğüne neden olur.

Nankör ve Bencil İnsanların Farkı

Nankör ve bencil insanlar arasındaki fark, nankör insanların başkalarına verilen armağanları reddetmeleri veya reddetmeyi düşünmeleri ile bencil insanların başkalarının ihtiyaçlarını önemsemeksizin kendi çıkarlarını öne çıkarmayı veya öne çıkarmayı düşünmeleri arasındadır. Nankör insanlar, armağanları kabul etmeyi reddederken, bencil insanlar, başkalarının ihtiyaçlarını önemsemeksizin kendi çıkarlarını öne çıkarmayı düşünürler.

Nankör ve bencil insanların arasındaki fark, insanların armağanları reddetmede veya reddetmeyi düşünmede kullandıkları ölçüde değişebilir. Nankör insanlar, armağanı kabul etmek için çok fazla zaman geçirmek istemezken, bencil insanlar, başkalarının ihtiyaçlarını önemsemeksizin kendi çıkarlarını öne çıkarmayı düşünürler.

Sonuç

Nankör ve bencil ne demek? Nankör, başkaları tarafından verilen armağanları kabul etmeyi reddetmek veya reddetmeyi düşünmek anlamına gelir. Bencillik ise, başkalarının çıkarlarını önemsemeksizin kendi çıkarlarını öne çıkarmayı veya öne çıkarmayı düşünmek anlamına gelir. Nankör ve bencil insanlar arasındaki fark, nankör insanların armağanları reddetmesi ile bencil insanların başkalarının ihtiyaçlarını önemsemeksizin kendi çıkarlarını öne çıkarmayı düşünmesi arasındadır.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Nankör ve bencil terimleri, özellikle insan ilişkileri açısından ilişkileri değerlendirirken kullanılan çok önemli kavramlardır. Nankör olmak, kişinin başkalarına karşı öfkeli, gaddar ve özür dilemeyen bir tutum sergilemesiyle açıklanabilir. Kişisel başarı, özgüven ve sağlıklı ilişkiler kurmak için özür dilemeyi öğrenmek önemlidir. Bencil olmak ise, özellikle kendine ve kendi çıkarlarına öncelik vermeyi ifade eder. Bencillik, kişinin kendi çıkarlarını düşünürken, özgüvensizlik, öfke, kıskançlık ve anlayışsızlıkla ilişkilendirilebilir.

Bir insanın nankör ve bencil olmaması, başkalarıyla olan ilişkilerini geliştirmek, arkadaş edinmek ve kişisel başarıya ulaşmak için önemli bir koşul olarak kabul edilir. Bunun için kişinin öncelikle kendisine ve başkalarına saygı duyması gerekir. Saygı, karşılıklı sevgi, anlayış ve hoşgörüyle ilişkilendirilir. Kişinin karşısındakine karşı dürüst, sabırlı ve empatik olması gerekir. Bu, kişinin başkaları tarafından takdir göreceği ve arkadaş edinmesi için önemli bir özelliktir. Kişinin çevresindeki insanların ihtiyaçlarını düşünmesi, onların duygularını anlaması ve kendi çıkarlarından önce başkalarının çıkarlarını düşünmesi de önemlidir.

Nankör ve bencil olmamak, kişinin dürüst, anlayışlı ve saygılı olmasını gerektirir. Bu, kişinin diğer insanlarla olan ilişkilerini geliştirmek ve başarılı olmak için çok önemlidir.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Nankörlük ve bencillik, aynı anda kullanılabilecek iki farklı kavramdır. Nankörlük, insanların kendilerinden beklenen görevleri yerine getirmeyerek, diğer insanların iyiliğini düşünmeyerek, karşı tarafa karşı görevlerini yerine getirmemeleri veya başkalarını önemsememeleri durumudur. Nankörsünüz, çünkü önceliklerinizi kendinize odaklamış ve diğer insanların ihtiyaçlarını önemsiz görmüşsünüzdür.

Bencillik, insanların kendilerinin çıkarını, zevklerini, başkalarının ihtiyaçlarından daha fazla önemseyerek davranma durumudur. Bunu yaparken, insanlar başkalarının çıkarlarından öncelikle kendi çıkarlarını düşünürler. Bencillik, insanların diğer insanları önemsememe ve diğer insanların ihtiyaçlarını göz ardı etme durumudur. Bencillik, insanların kendilerini aşırı derecede önemseyerek, başkalarının duygularının, düşüncelerinin ve ihtiyaçlarının önemsiz olduğunu düşünmelerine neden olur.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,592
1,031
15
Nankör ve bencil, kişinin kendisine daha önce yapılan yardımları ve destekleri göz ardı etmesi ve başkalarının çabalarının kendisi için önemli olmadığı anlamına gelen iki sözcüktür. Nankörlük ve bencillik, kişinin başkalarının iyiliği ve ihtiyaçlarını düşünmeksizin sadece kendi çıkarlarını göz önünde bulundurması ile tanımlanır. Nankör ve bencil kişiler, kendilerine yapılan büyük veya küçük yardımları görmezden gelebilir veya bu yardımlardan haberdar olmayabilir. Bu kişiler, başkalarının ihtiyaçlarını göz ardı eder ve kendi çıkarlarını sağlamak için tehlikeli veya yanlış kararlar alabilir. Nankör ve bencil kişiler, kendilerine yardım etmek isteyen kişilere karşı soğuk ve vurdumduymaz davranabilir. Ayrıca, bu kişilerin arkadaşları veya ailesi tarafından destek görmeyi beklerken, kendilerine yardım etmeyi reddetmeleri de sıklıkla görülür. Bu, arkadaşlar veya aile üyeleri arasındaki ilişkileri olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, nankör ve bencil olmak, kişinin arkadaş ve aile ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,423
641
5
Nankörlük ve bencillik, kişinin kendisiyle çevresi arasındaki ilişkilerde yaşanan davranış ve tutumlar olarak tanımlanabilir. Özünde, nankör ve bencil kişiler, başkalarının arzularını veya ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmamak, başkalarının ihtiyaçlarını önemsememek, diğerlerinin değerleri üzerinde çok az etkiye sahip olmak, diğerlerinden çok kendi çıkarları düşünmek gibi durumları öne çıkarmaktan oluşmaktadır.

Nankör kişi, genellikle başkalarından yardım ve destek beklerken, bunun karşılığında hiçbir şey vermeyebilir veya karşılığının çok düşük olduğunu düşünebilir. Bencillik ise, kişinin kendi çıkarlarını diğerlerinin çıkarlarından önde tutmasıyla açıklanabilir. Nankör ve bencil kişiler, genellikle diğerlerinin çıkarlarını göz ardı ederek, öncelikle kendi çıkarlarını düşünürler.

Eğitimci açısından bakıldığında, nankör ve bencil tutumlarının önlenmesi için çocukların problem çözme, insanlar arası ilişkiler, empati, sosyal beceriler ve paylaşma gibi becerileri öğrenmelerine yardımcı olunmalıdır. Çocukların yaşamda diğerlerinin ihtiyaçlarına ve değerlerine saygı duymalarına yardımcı olmak için, onlara bu konular hakkında öğretim verilmeli ve onların bu becerileri geliştirmelerine yardımcı olunmalıdır. Ayrıca, çocukların nankör ve bencil tutumlarıyla başa çıkması konusunda destek sağlamanın yanı sıra, onların bu tutumlardan uzak durmalarını teşvik etmelidir.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,946
398
5
Nankör ve bencil kelimeleri, genel olarak kişinin kendisi dışındaki insanları ve çevresini düşünmeden, sadece kendi çıkarlarını gözeterek hareket etmesi olarak tanımlayabiliriz. Nankör ve bencil kişi, diğer insanların haklarını, gereksinimlerini ve özlemlerini önemsemez. Bu kişi, çoğu zaman kendi çıkarlarının ön planda olmasını ve kendisine hizmet edenleri ödüllendirmeyi tercih eder.

Bu yaklaşım, çoğu zaman kişinin diğer insanlarla olan ilişkilerini olumsuz etkileyebilir ve toplumsal karşılıklı saygıyı azaltabilir. Nankör ve bencil kişi, diğer insanların haklarını koruma ve karşılıklı saygı gösterme saygısından uzaklaşabilir.

Eğitimciler, bu tür davranışların önlenmesi için çocuklara özsaygı ve başkalarının haklarının önemi hakkında konuşmalı ve örnekler vermelidir. Gençlerin kendilerinin değerli olduğunu ve başkalarının haklarını ve gereksinimlerini önemsemeleri gerektiğini öğrenmeleri çok önemlidir. Ayrıca, kendilerinin ve başkalarının haklarının korunmasına saygı göstermeleri ve karşılıklı saygıyı geliştirmeleri gerekir.

Eğitimciler, öğrencilere karşılıklı saygıyı ve özsaygıyı geliştirmeleri için, çocuklara kurallara uyma ve başkalarının haklarının korunması konularında örnekler vermeli ve derslerde etkileşimli öğrenme üzerinde durmalıdır. Öğrencilerin başka insanlarla olan ilişkilerini olumlu bir şekilde yönlendirmesi, özsaygı ve başkalarının haklarının önemi konularında örnekler vermek ve karşılıklı saygıyı geliştirmek için önemlidir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,491
1,159
112
Nankör ve bencil, çoğu insan için kötü olarak algılanan iki olumsuz kişilik özelliğidir. Nankörlük, insanların kendisiyle ilgili olan hayır ve iyilikleri yerine getirilmesine rağmen onların bu hayır ve iyilikleri kabul etmeyi reddetmesi olarak tanımlanır. Nankör olan kişiler genellikle teşekkür etmeyi reddeder, çoğu zaman kendilerine yardım edilmeyen kötü bir görüntü verirler. Bencil kişiler ise kendi çıkarlarını diğer insanların çıkarlarından üstün tutarlar. Bencil kişiler kendi çıkarlarını düşündükleri her durumda öne çıkarır ve kendilerini her zaman ön planda tutarlar. Bencillik, insanların başkalarının ihtiyaçlarına karşılık kendi çıkarlarını gözetme eğiliminde olmalarına neden olur. Nankör ve bencil kişiler, her iki durumda da başkalarını düşünmeden, öncelikle kendilerini düşünmeleri ile özetlenebilir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,953
1,315
112
Nankör ve bencil, kişinin yaşamında diğer insanlarla etkileşimlerinde kendini öne çıkarmak ve diğerlerinin haklarını çiğnemek için çaba sarf etmesi anlamına gelir. Kişi kendi çıkarlarını düşünür ve diğerlerinin çıkarlarını önemsiz görür. Bu tutum, kişinin diğerleriyle olan ilişkilerinde çatışmalara veya diğerlerinin kendisini kırıcı ve kötü bir şekilde karşılamasına neden olabilir. Nankör ve bencil kişiler çoğu zaman diğerlerinden uzaklaşıp kendi içlerinde yaşamaktan hoşlanırlar ve genellikle kimseye güvenmezler.
 

Nilrafya

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,302
103
0
Nankörlük ve bencillik, insanlar arasındaki ilişkileri bozan iki ayrı kavramdır. Nankörlük, başkalarından beklenen yardım ve desteğe karşılık olarak verilen çok az veya hiç duyarlılık gösterme anlamına gelir. Bir kişinin başkalarından beklediği yardımı veya desteği almaktan çekinmesi, çoğu zaman nankörlük olarak kabul edilir. Bir diğer deyişle, nankörlük, başkalarının sizin için yaptıklarını önemsememek ya da çok az önem vermek anlamına gelir.

Bencillik ise, kendi çıkarlarını her şeye çok üstün tutmak ya da başkalarının çıkarlarını hiçe saymak anlamına gelir. Bencillik, kendi çıkarlarının diğer insanlardan öncelikli tutulmasını içerir. Sözgelimi, bir kişinin kendi isteklerini öncelikli tutması, başkalarının isteklerine göre hareket etmemesi, diğer insanlara çok az önem vermesi veya onları hiçe sayması bencillik olarak kabul edilir.

Nankör ve bencil insanlar, normal insanların aksine, diğer insanlarla ilişkilerinde çok az duyarlılık gösterirler. Bu durum, insanlar arasındaki ilişkileri bozar ve tahribata neden olur. Nankör ve bencil insanlar, çoğu zaman diğer insanların haklarına ve çıkarlarına saygı göstermezler ve diğer insanların duygularını önemsemezler.

Nankör ve bencil insanlar, toplumda hoş karşılanmaz ve çoğu zaman diğer insanlar tarafından reddedilir. Diğer insanlar arasındaki iletişimin ve ilişkilerin olumlu olması için, bu kavramların kullanımının ortadan kaldırılması gerekir. Nankör ve bencil insanlar, diğer insanların çıkarlarına saygı duymalı ve diğer insanların haklarını koruma yolunda çaba göstermelidir.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,946
398
5
Nankör ve bencil, insanların davranışlarının özelliklerini belirtmek için kullanılan sıfatlardır. Nankör, karşılık bekleyen bir davranış sergileyen ve başkalarının kendisine karşı iyi niyetini küçümseyen bir kişiye verilen bir isimdir. Bencil, kişinin öncelikle kendisi için çalışan ve başkalarının ihtiyaçlarını göz ardı eden, kendi çıkarının ön planda olmasını sağlamaya çalışan bir kişiye verilen bir isimdir.

Nankör, başkalarının kendisine yapmış olduğu iyilikleri küçük gören ve beklediği karşılığı alamayan bireyler, başkalarının kendisine karşı iyi niyetini küçümseyebilir. Ayrıca, kendisine karşı iyilik yapan kişilere kötü davranışlar sergileyebilirler. Bencil kişiler ise, başkalarının ihtiyaçlarını göz ardı edebilir. Kendilerine verilen yardım ve destekleri küçümseyebilirler. Genel olarak, bu kişiler, öncelikle kendi çıkarları için çalışır ve başkalarının yararına olan her şeyi düşünmezler.

Eğitimci bakış açısı ile, nankör ve bencil kişilik özelliklerinin önüne geçmek için, çocukların ve gençlerin öncelikle kendilerine ve başkalarına karşı sorumluluklarının farkına varmaları sağlanmalıdır. Ayrıca, ödüllendirme sistemleri kullanılarak, çocuklara ve gençlere diğerlerine karşı duyarlı ve çalışkan olmaları öğretilmelidir. Çocukların ve gençlerin başkalarının ihtiyaçlarını fark etmeleri ve bu ihtiyaçları göz önünde bulundurmaları konusunda eğitim almaları sağlanmalıdır. Bu durum, çocukların ve gençlerin diğerlerine karşı nankör ve bencil olmaktan kaçınarak, daha duyarlı, sevecen ve paylaşımcı bireyler olmalarını sağlayacaktır.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,357
1,247
112
Nankör ve bencil, insanlar arasındaki ilişkilerde olumsuz roller oynayan sözcüklerdir. Nankörlük, bir başkasına karşı saygısızlık ve duygusuzluk olarak tanımlanabilir. Nankör kişi, başkalarının ya da kendisinin üzerine görevler yüklediği zaman özellikle olumsuz davranışlara girer. Bencillik ise, kendisini her yerde öne çıkarmak ve başkalarının ihtiyaçlarını göz ardı etmek anlamında kullanılır. Bencillik, başkalarının ihtiyaçlarını ve duygularını gözardı ederek kendi çıkarlarını ön planda tutma davranışıdır.

Nankör ve bencil tavırlar, iletişimde ve ilişkilerde önemli bir sorun oluşturur. Nankör kişi, başkalarının güvenini ve sevgisini kaybedebilir. Aynı zamanda başkalarının da nankör kişiye güvenini kaybedebilir. Bencillik ise, iletişimde ve ilişkilerde her iki tarafın da kaybetmesine neden olabilir. Benciller, iletişim sırasında başkalarının duygularını ve ihtiyaçlarını göz ardı edebilirler. Böyle bir durumda, iki taraf arasındaki ilişki zayıf ve anlamsız hale gelebilir.

Nankör ve bencillik, insanların yaşamlarında olumsuz etkilere sahip olabilecek davranışlar olduğu için önemsenmelidir. Bu davranışların yerini alması için, karşımızdaki kişinin ihtiyaçlarını ve duygularını anlamaya çalışmalı, saygı ve anlayış göstermeliyiz. Böylece, kişiler arasındaki ilişkiler güçlü ve sağlıklı olur.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü