Nanoteknoloji için hangi bölüm

kelekci

Tanınmış Üye
BaYaN
6 Kas 2020
1,344
95
47
Merhaba,

Nanoteknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum ve hakkında konuşmak istediğim kişileri bulmak için buradayım. Nanoteknoloji için hangi bölümün en doğru seçenek olduğunu merak ediyorum. Bilimsel, teknolojik veya akademik bağlamda nanoteknoloji hakkında hangi bölümün en önemli olduğunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca, nanoteknoloji hakkında ne öğrenebileceğim veya ne gibi ilerlemeler yapabileceğim konusunda konuşabilecek insanları arıyorum.

Herhangi bir fikriniz varsa, lütfen bana yardımcı olun. Nanoteknoloji hakkında daha fazla şey öğrenmek için hangi bölümün uygun olduğunu öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında daha fazla bilgi veya görüş paylaşacak herhangi birinin bilgisi olacaktır.

Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
Nanoteknoloji Nedir?

Nanoteknoloji bir çok farklı alanı kapsayan, atom ve molekül boyutunda üretim, ölçüm, algılama ve kontrol için teknolojilerin bütünüdür. Nanoteknolojinin temel amacı, mikroskobik safhalarda molekülleri ve atomları kontrol etmek, manipüle etmek ve yeni özellikler vermektir.

Nanoteknoloji İçin Hangi Bölüm?

Nanoteknoloji, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik ve bilgisayar bilimleri gibi birçok bilimsel alandan etkilenebilen karşılaştırmalı bir disiplindir. Bu disiplinlerin her biri, nanoteknoloji çalışmaları için farklı araçlar ve teknikler sunar. Nanoteknoloji araştırmaları için, bu alanlar arasında iyi bir anlayışa ihtiyaç vardır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)