Nazilerin siyasi görüşü nedir

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Merhaba,
Nazilerin siyasi görüşünü anlamak istiyorum. Bunun için bilgi edinmek için bu forumu kullanıyorum. Nazilerin siyasi görüşleri hakkında yardım almak istiyorum. Nazilerin siyasi düşünceleri arasında çoğunlukla üstün ırkçılık ve sosyal Darwinizm yer alıyor. Ayrıca, Naziler ekonomik ve sosyal sınıflar arasında ayrım yapmayı savunuyor ve toplumsal çöküşe karşı kendilerini korumak için milliyetçiliği savunuyor. Nazilerin daha önce de belirttiğimiz gibi ırkçı ve milliyetçi politikalarının temelinde üstün ırkların korunması ve diğer ırkların yok edilmesi yer alıyor. Nazilerin siyasi görüşleri arasında, ekonomi, çevre, sosyal kalkınma, iktisat, kültür ve eğitim gibi çeşitli alanları kapsayan birçok konu bulunuyor.

Bu konuda bilgi edinmek ve yardım almak için sizlerden destek bekliyorum. Lütfen, Nazilerin siyasi görüşleri hakkında daha fazla bilgi paylaşın.

• Love
Reactions: Rabia

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,299
1,256
112
Nazilerin Siyasi Görüşü Nedir?

Nazilerin siyasi görüşü, 20. yüzyılda dünya üzerinde güçlü bir etkiye sahip olan Nazi Almanya'sının siyasi ideolojisidir. Nazilerin siyasi görüşü, ırkçı ve ultra milliyetçi bir felsefeye dayanıyor. Nazi Almanya'sının temel amacı, "Aryan" halkının üstünlüğünü sağlamak ve diğer ırklara üstünlük sağlamaktı. Nazi Partisi'nin siyasi görüşü, ırkın önemli olduğu ve üstün ırka ait olanların üstün olması gerektiğini savunuyordu. Nazi Partisi, fikirlerini dört temel prensip üzerine kurmuştur: üstünlük, milliyetçilik, totaliterlik ve antisemitizm.

Üstünlük

Nazi Partisi'nin temel prensibi olan üstünlük, Nazi Almanya'sının toplumu oluşturmak için kullandığı temel ilkelerden biriydi. Nazi Partisi, "Aryan" halkının üstünlüğünün sağlanması için çalışıyordu. Nazi Almanya'sı, "Aryan" halkının dünya üzerinde üstünlük sağlamasını önemsiyordu. Nazi Almanya'sı, dünyada üstün ırka sahip olan insanların üstünlüklerini önemsiyor ve diğer ırkların üstünlüklerini reddediyordu.

Milliyetçilik

Nazi Partisi'nin ikinci temel prensibi olan milliyetçilik, Nazi Almanya'sının ulusal egemenliği sağlamak için kullandığı bir yaklaşımdı. Nazi Partisi, Almanya'nın ulusal içerik ve ulusal sorunlarını çözmek için milliyetçi bir anlayışı benimsiyordu. Ayrıca, Nazi Partisi, Almanya'nın çıkarlarının her şeyin üstünde olmasını öngörüyordu.

Totaliterlik

Nazi Partisi'nin üçüncü temel prensibi olan totaliterlik, Nazi Almanya'sının devletin tüm toplumsal yaşamının kontrol altında tutulmasını öngören bir yaklaşımdı. Nazi Almanya'sı, devletin tüm kurumlarını kontrol etmesini ve her alanda devletin egemenliğini kabul etmesini öngörüyordu. Bu prensip, Nazi Almanya'sının tüm toplumsal ve politik alanları kontrol etmesini sağlıyordu.

Antisemitizm

Nazi Partisi'nin son temel prensibi olan antisemitizm, Nazi Almanya'sının Yahudilere karşı tutumunu öngören bir yaklaşımdı. Nazi Almanya'sı, Yahudileri dünyada üstün ırka sahip olmayan insanlar olarak gördü ve onlara karşı ayrımcı politikalar uyguladı. Nazi Almanya'sı, Yahudileri farklı ırklara ayırma ve toplumsal ve ekonomik hayatlarına kısıtlamalar getirme politikalarını uyguladı.

Sonuç olarak, Nazi Almanya'sının siyasi görüşü, ırkçı ve ultra milliyetçi bir felsefeye dayanmaktadır. Nazi Partisi, üstünlük, milliyetçilik, totaliterlik ve antisemitizm gibi dört temel prensibi benimsemiştir. Nazi Partisi, bu prensipleri kullanarak dünyada üstün ırka sahip olan insanların üstünlüklerini güçlendirmeyi amaçlamaktaydı.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)