Nelson Mandela hangi eğitimi aldı

GokKalemi

Yeni Üye
BaY
4 Nis 2023
1,281
112
0
Merhaba,

Nelson Mandela hakkında öğrenmek istediğim bir şey var ve yardım için bu konuya başvurmak istiyorum. Nelson Mandela hangi eğitimi aldı? Eğer bu konuda bir bilginiz varsa, lütfen bunu paylaşın.

Nelson Mandela, uzun süre Güney Afrika'da haklarını savunmak için çalışan bir liderdi. Onun hayatı boyunca eğitimi, konuşma yeteneği ve liderlik becerileri ile tanınmıştı. Güney Afrika'da yasalara karşı çıkanları savunmak için çok çalıştı.

Nelson Mandela, Güney Afrika'da bulunan Fort Hare Üniversitesi'nde Hukuk ve İktisat okudu. İstanbul Üniversitesi'nde İktisat ve Hukuk doktora eğitimini tamamladı. Ayrıca, İskoçya'da Edinburgh Üniversitesi'nde devlet yönetimine ve sosyal bilimlere konu olan bir dizi eğitim aldı.

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Nelson Mandela hakkında daha fazla bilgi edinmek için nereden başlamalıyım? Bu konuda herhangi bir tavsiye var mı? Nelson Mandela hangi eğitimleri aldı ve nasıl kullandı?

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Nelson Mandela Eğitiminin Özeti

Nelson Mandela, ünlü Güney Afrikalı siyasetçi, sivil haklar aktivisti ve Nobel Barış Ödülü sahibi olmuştur. Mandela, Güney Afrika'da eğitim almak için çeşitli okullara gitti. Öncelikle, çocukluk yıllarından beri hep en iyi eğitime sahip olan Wesleyan Methodist Ekklesiyası'na bağlı ücretsiz bir okula gitti. Mandela, burada klasik bir Batı eğitimini aldı, ancak Güney Afrika'nın köleliğe dayalı geçmişi de öğrenildi. Daha sonra, Mandela Fort Hare Üniversitesi'ne gitti ve burada hukuk, siyaset bilimi, toplumbilim, İngilizce ve Afrika dilleri gibi alanlara odaklanan bir eğitim aldı. Mandela, burada bir lisans eğitimi aldı ve buradan mezun oldu.

Mandela'nın Lisans Eğitiminin Detayları

Fort Hare Üniversitesi, Güney Afrika'da eğitim alanında öncü bir kurumdur. Mandela, buraya 1936 yılında başladı ve 1940 yılında mezun oldu. Fort Hare'de öğrenim gören Nelson Mandela, hukuk, siyaset bilimi, toplumbilim, İngilizce ve Afrika dilleri gibi alanlara odaklanan bir eğitim aldı. Uzmanlar, bu eğitimin Mandela'nın kariyerinde ve siyasi kariyerinde önemli bir etkisi olduğunu belirtiyor.

Mandela'nın Diğer Eğitimleri

Mandela, Fort Hare'den mezun olduktan sonra, Güney Afrika'daki diğer üniversitelerden de eğitim almaya devam etti. 1942 yılında, Mandela, Johannesburg Üniversitesi'nden hukuk lisansı almaya başladı ve mezun oldu. Daha sonra, Mandela, Londra Üniversitesi'nden ve Witwatersrand Üniversitesi'nden kısa süreli eğitimler aldı.

Mandela'nın Eğitiminin Sonuçları

Nelson Mandela, Güney Afrika'daki çeşitli okullardan aldığı eğitim sayesinde, Güney Afrika'daki ekonomik ve siyasi sorunlara çözüm bulmada önemli bir rol oynadı. Mandela, eğitiminin sonuçlarını, Güney Afrika'da adalet arayışının önünü açmak ve Güney Afrika'nın ırkçılık sorunlarını çözmek için kullandı. Bu, Güney Afrika halkının etnik ve toplumsal farklılıklarının kabul edilmesi için çalışmalarını desteklemeye yardımcı oldu.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)