Nemelazımcılık ne demek TDK

Efsunlu35

Tanınmış Üye
BaYaN
3 Nis 2023
1,292
102
47
Merhaba;

Nemelazımcılık hakkında bilgi almak istiyorum. TDK'da ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Uzun zamandır merak ediyorum ve bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Nemelazımcılık kavramını araştırıyorum ve gerçek anlamını anlamak istiyorum. Acaba bu kavram sadece sözcükleri bileştirmekten ibaret midir? Ya da bu kavramın daha derin bir anlamı olabilir mi?

Bunu anlamak için yardım istiyorum. Nemelazımcılık hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Lütfen bu konuda yardım edin ve bana bilgi vererek bu konuda daha fazla şey öğrenmeme yardımcı olun.

Teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Nemelazımcılık Ne Demek TDK Anlamı?

Nemelazımcılık, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan bir durumdur. Nemelazımcılık, üretim çalışmalarının ve üretim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi, düzgün ve zamanında bir biçimde tamamlanması ve etkin bir şekilde ölçülebilmesi anlamına gelir. Nemelazımcılık, bir üretim sürecinin verimli ve etkin bir şekilde yönetilmesiyle ilgilidir.

Nemelazımcılık, bir üretim sürecinde çalışanların verimli ve etkin bir şekilde çalışmalarının sağlanmasıyla ilgili çalışmaları kapsar. Nemelazımcılık, çalışanların üretim sürecinin verimliliğini artırmak için özel bir yöntem kullanır. Nemelazımcılık, çeşitli üretim görevlerinin çalışanlar tarafından verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi, düzgün ve zamanında bir biçimde tamamlanması ve etkin bir şekilde ölçülebilmesi amacına yöneliktir.

Nemelazımcılık Ne Demek TDK?

Türk Dil Kurumu tarafından Nemelazımcılık olarak tanımlanan bir durumdur. Nemelazımcılık, üretim faaliyetlerinin ve çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütülmesi, düzgün ve zamanında bir biçimde tamamlanması ve etkin bir şekilde ölçülebilmesi anlamına gelmektedir. Nemelazımcılık, bir üretim sürecinin verimli ve etkin bir şekilde yönetilmesiyle ilgilidir.

Nemelazımcılık Yöntemleri Nelerdir?

Nemelazımcılık yöntemleri, üretim sürecini düzenli bir şekilde yürütmek ve çalışanların verimli ve etkin bir şekilde çalışmalarını sağlamak için kullanılan çeşitli yöntemlerdir. Bunların başlıcaları şunlardır:

- Zaman Yönetimi: Zaman yönetimi, çalışanların çalışma sürelerinin düzenli bir şekilde takip edilmesi ve zamanın etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir.

- Kalite Yönetimi: Kalite yönetimi, üretilen ürünlerin ve hizmetlerin kaliteli bir şekilde üretilmesi ve bunların standartlarının karşılanmasını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir.

- İnsan Kaynakları Yönetimi: İnsan kaynakları yönetimi, çalışanların verimli ve etkin bir şekilde çalışmalarını desteklemek için kullanılan bir yöntemdir.

- Risk Yönetimi: Risk yönetimi, üretim sürecinde oluşabilecek risklerin önlenmesi ve bunların etkin bir şekilde yönetilmesi için kullanılan bir yöntemdir.

Nemelazımcılık, üretim çalışmalarının ve üretim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi, düzgün ve zamanında bir biçimde tamamlanması ve etkin bir şekilde ölçülebilmesi için kullanılan yöntemleri kapsar. Nemelazımcılık, etkin bir üretim sürecinin sağlanması ve çalışanların verimli bir şekilde çalışmalarının desteklenmesi için kullanılan bir yöntemdir.

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Nemelazımcılık, insanların kendilerini ve çevrelerini etkileyen çevresel sorunlar ve bunların çözümleri arasında arabuluculuk yapmak anlamına gelir. Bu arabuluculuk, hedefleri oluşturmak, bu hedefleri uygulamak ve insanların çevreye karşı sorumluluklarını bilerek yaşamasını sağlamak olarak tanımlanır. Nemelazımcılık, özel kurumlar ve kamu otoritelerinin çevresel problemleri çözmek için çalışmalarının örgütlenmesini de sağlar. Bu çalışmalar arasında, çevresel kaliteyi iyileştirme ve tüketici haklarını geliştirme gibi çevresel etkinlikleri de kapsar. Nemelazımcılık, çevresel konuları herkesin anlayabileceği bir dille konuşmak ve konuların çok katmanlı olarak anlaşılmasını sağlamak için çalışır. Çevresel hakların ve sorumlulukların korunmasını ve geliştirilmesini aracılık eder.

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Nemelazımcılık, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda dengeli kalkınma isteyen insanlar için kullanılan bir terimdir. Nemelazımcılık, insanların sağlıklı yaşam ve çevre koşullarının düzeltilmesi için çabalarının önemli bir parçasıdır. Nemelazımcılar, herkesin eşit haklara sahip olduğu, ekonomik refahın herkes için paylaşıldığı ve çevrenin korunduğu bir toplumu kurma amacıyla çalışırlar.

Nemelazımcılar, ekonomik ve kültürel alanlarda eşitsizlikleri ortadan kaldırma ve çevresel koşulları iyileştirme konularında çabalar sarf ederler. Nemelazımcılar, ekonomik gelişmeyi, kültürel kalkınmayı ve çevre koruma etkinliklerini destekleyerek, daha iyi yaşam koşulları için çalışırlar. Daha iyi ekonomik ve kültürel koşulların yanı sıra, nemelazımcılar, çevrenin korunması için de önemli katkılar sağlamaktadır. Nemelazımcılar, çevrenin korunması için çaba sarf ederek, tüm insanların ortak çıkarlarını korumaya çalışırlar. Nemelazımcılar, çevrenin korunması için çözümler üretirken, küresel çapta çevresel sorunların önlenmesine önemli katkılar sağlarlar.

Nemelazımcılar, insanların sağlıklı yaşam ve çevre koşullarının düzeltilmesi için çaba sarf ederken, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda hakların eşit olarak paylaşılmasına da önem verirler. Nemelazımcılar, ekonomik ve kültürel anlamda dengeli kalkınma sağlamak için, herkesin haklarını korumaya çalışırlar. Nemelazımcılar, çevrenin korunması için çözümler üretirken, küresel düzeyde çevresel sorunların önlenmesine de önemli katkılar sağlamaktadır. Nemelazımcılar, insanların sağlıklı yaşam ve çevre koşullarının iyileştirilmesi için önemli katkılar sağlamaktadır.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,069
1,031
15
Nemelazımcılık, bir ülkede mevcut olan siyasal ve ekonomik sistemi, kurumlarını ve yönetim biçimlerini anlamak ve değiştirmeye çalışmak olarak tanımlanır. Nemelazımcılar, toplumda sosyal ve ekonomik dönüşümleri etkileyen siyaset ve sosyal değişimleri incelerler. Nemelazımcılar, siyasetin, toplumun ve çevrenin ilişkilerini, özellikle de toplumsal adalet konularını ve sosyal hakları göz ardı etmeksizin, çoğu zaman karşıt görüşleri de değerlendirerek incelerler. Nemelazımcılık, çoğu zaman, toplumların ekonomik ve siyasal durumlarının daha iyi hale getirilmesi amacıyla, çok çeşitli araçlar kullanarak toplumsal değişimleri dengelemek için uygulanan bir yaklaşımdır. Nemelazımcılar, çoğu zaman, siyasetin, toplumun ve çevrenin konularını, genelde farklı partilerin veya kurumların pozisyonlarının gözetilmesi ve değerlendirilmesini içeren kapsamlı bir analiz yaparak ele alırlar. Nemelazımcılar, çoğu zaman, ülkelerin ekonomik ve siyasal durumunu daha iyi hale getirmeyi amaçlayan, çoğu zaman politik ve ekonomik güçler arasında yer alan ve politika oluşturma sürecine katılmak amacıyla ortaya koydukları çözümlerle ülkelerin siyasal ve ekonomik sistemlerini etkilemeye çalışırlar.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,427
398
5
Nemelazımcılık, özellikle eğitim alanında kullanılan bir kavramdır. Nemelazımcılık, öğrencilerin başarısını arttırmak ve onların öğrenme tepkilerini değiştirmek için uygulanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Nemelazımcılık, tüm öğrenme ortamlarında öğrencilerin zihinsel, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için öğretmenlerin kullandığı bir yaklaşımdır. Nemelazımcılık, öğretmenin, öğrencilerin kendilerine güven duymalarını sağlamak için öğrencilerin özsaygı ve özgüvenini arttırmak için kullanabileceği bir yaklaşım olarak tanımlanır.

Nemelazımcılık, öğrencilerin öğrenme ortamındaki performansını arttırmak ve öğrenme sürecindeki başarısını ölçmek için kullanılan bir yaklaşımdır. Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme sürecini etkilemek ve öğrenme sürecini optimize etmek için nemelazımcı bir yaklaşım kullanabilirler. Nemelazımcı yaklaşım, öğretmenin öğrencilerin öğrenme alışkanlıklarını değiştirmek ve öğrenme başarısını arttırmak için kullanabileceği ve öğrencilerin öğrenme sürecinde başarılı olmalarına yardımcı olacak bir yaklaşımdır. Öğretmen, öğrencilerin dikkatini arttırmak, öğrenenlerin aktif öğrenme faaliyetlerine katılmalarını teşvik etmek ve öğrenme sürecinde öğrencilerin motivasyonunu arttırmak için nemelazımcı yaklaşımı kullanabilir.

• Sad
Reactions: KanatlıDalgalar

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,907
641
5
Nemelazımcılık, çocukların ve gençlerin özellikle sosyal becerileri geliştirmek üzere eğitim programlarının öğretiminden kaynaklanmaktadır. Bu tür eğitimler, öğrenmeyi kolaylaştıran ve öğrenmeyi etkileyen çevresel faktörleri de destekleyen yapıları değerlendirir. Bu nedenle, nemelazımcı eğitimin çocukların ve gençlerin sosyal becerilerini geliştirmek için öğretilmesi gereken en önemli öğretimlerden biri olduğu söylenebilir.

Nemelazımcı eğitimler, çocukların ve gençlerin sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çeşitli stratejileri kullanır. Örneğin, çocukların ve gençlerin duygusal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için duygusal öz-yönetim teknikleri öğretilir. Ayrıca, çocukların ve gençlerin sosyal becerilerini geliştirmeleri için iletişim becerileri, çatışma çözme ve problem çözme yetenekleri geliştirilir. Nemelazımcı eğitimler, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çeşitli sosyal etkinlikler de dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler içerir.

Nemelazımcı eğitimin çocukların ve gençlerin sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmasının yanı sıra, onlara kendi başarılarının farkında olmalarını sağlamaya da yardımcı olur. Bu tür eğitimler, öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini arttırmak için kendi yeteneklerini ve başarılarını keşfetmelerini ve kendi başarılarını kabul etmelerini de öğretir. Nemelazımcı eğitimler, çocukların ve gençlerin sosyal becerilerini geliştirmesi nedeniyle, onların daha başarılı olmalarını ve toplumda daha büyük bir etkiye sahip olmalarını sağlayacak daha yüksek bir öğrenme potansiyeline sahip olmalarına yardımcı olur.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Nemelazımcılık, insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve iyi bir yaşam standartına sahip olmak amacıyla yaptıkları girişimleri anlamına gelir. Nemelazımcılık, zaman içinde gelişti ve daha fazla anlam kazandı. Günümüzde, nemelazımcılık, bir insanın hayatını daha kolay, daha kaliteli ve daha verimli hale getirmek için girişimlerde bulunmasının sözüdür.

Nemelazımcılık, insanların daha iyi bir yaşam kalitesini elde etmek için kullandıkları çeşitli yöntemlerden oluşur. Bu yöntemler arasında; ücreti artırmak, daha fazla çalışmak veya iyi bir ekonomik plan yapmak gibi farklı seçenekler bulunmaktadır. Nemelazımcılar, günlük hayatını ve yaşamlarını daha iyi hale getirmek için çalışırlar. Nemelazımcılık, kaliteli ürünler ve hizmetler almak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve çevresel etkenleri dikkate almak gibi farklı alanlarda da kullanılır.

Nemelazımcılık, basit ve kolay görünebilir ancak gerçekte çok karmaşık ve zor bir süreçtir. Nemelazımcılar, insanların daha iyi bir yaşam standartına ulaşmalarına yardımcı olmak için çok fazla çaba sarf etmelidir. Nemelazımcılık sadece bireysel olarak değil, aynı zamanda toplum olarak da çok önemlidir. Toplumlar, ihtiyaçlarını karşılamak ve bireylerin daha iyi yaşam standartlarına sahip olmalarını sağlamak için çabalamalıdır.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Nemelazımcılık, bir neme olarak tanımlanabilen ya da herhangi bir üretim veya hizmet için gerekli olan tüm malzemelerin, hammaddelerin, parçaların, ara ürünlerin, donanımın veya ekipmanın toplu olarak temin edilmesi sürecini ifade eder. Nemelazımcılık, üretim süreçlerinin verimli bir şekilde gerçekleştirilmesinde önemli rol oynar. Nemelazımcılık, işletmelerin maliyetlerini düşürmek, üretim süreçlerini hızlandırmak, üretim kalitesini ve verimliliğini arttırmak ve işçilik maliyetlerini azaltmak açısından önemlidir.

Nemelazımcılık, tüm üretim süreçlerinin planlanması, öngörülmesi, tedarik edilmesi, kontrol edilmesi, depolanması ve kontrol edilmesi gibi işlemleri içerir. Nemelazımcılık, üretim sürecini kolaylaştırmak için tedarikçiler, tedarik zincirleri ve diğer üretim süreçleri arasındaki iletişimi ve etkileşimleri optimize eder. Nemelazımcılık, üretim sürecinin tüm aşamalarının kontrol altında tutulmasını ve gereken ölçümlerin alınmasını sağlar. Nemelazımcılık, üretim sürecinin verimliliğini, kalitesini ve güvenilirliğini arttırmak için bir yönetim sistemi olarak tanımlanabilir.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Nemelazımcılık, sürekli bir şekilde problemlerin çözülmesine yönelik çaba sarf etme olarak tanımlanır. Bu, çoğunlukla iş ortamlarında karşılaşılan bir durumdur ve takım üyelerinin sürekli olarak çalışmalarını sürdürmelerini ve problemleri çözmek için yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerini gerektirir. Nemelazımcılık, problemlerin kalıcı çözümler üretilerek çözülmesini sağlamak ve takım üyelerinin çeşitli önlemler alarak durumu iyileştirmelerini amaçlar. Nemelazımcılık stratejisi, bir takımın başarısını artırmak için güçlü bir aracıdır ve bu aracın yardımıyla, kalıcı çözümler üretilerek, takım üyelerinin verimliliği artırmak mümkündür.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Nemelazımcılık, çevresel olayların ve doğal kaynakların kontrol altına alınmasını amaçlayan ve kullanımını denetleyen politikalara dayalı bir süreç olarak tanımlanır. Nemelazımcılık, çevreye verilen zararların önlenmesi ve doğal kaynakların korunması için alınması gereken önlemleri kapsar. Bu önlemler, çevresel kirliliğin önlenmesi, doğal kaynakların etkin kullanımı, teknolojik gelişmelerin sağlanması ve çevresel uyumun sağlanması gibi konularda alınır. Nemelazımcılık, çevresel etki değerlendirmesi ve çevresel denetim gibi mekanizmaların kullanılmasını içerir.

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Nemelazımcılık, bazı yerlerde kullanılan bir terimdir ve çevresel bir kavram olarak tanımlanır. Nemelazımcılık, çevrede yaşayan canlıların sağlıklı ve denge içinde yaşamasının korunmasını hedefleyen bir çevre koruma yaklaşımıdır. Çevreye olan etkileri minimize etmek için kullanılan bir yöntemdir.

Nemelazımcılık, çevrenin fiziksel ve biyolojik özelliklerinin korunmasını sağlamak amacıyla alınan önlemlerin kapsamını ifade eder. Çevreye olan etkileri azaltmak için kullanılan bu yöntemin temel amacı, çevreye zarar veren faktörleri ortadan kaldırmak veya azaltmaktır. Nemelazımcılık, çevrenin kalitesinin korunmasını amaçlayan bir çevre koruma stratejisidir.

Nemelazımcılık, çevrenin kalitesini koruyabilmek için çeşitli teknikleri kullanır. Bu teknikler arasında, atıkların teşhisi ve geri dönüşümü, hava ve su kirliliğinin önlenmesi, çevrenin korunması, atık suyu arıtma ve kontrolü, doğal ortamların korunması ve kontrolü, tarım ve diğer sektörlerin sürdürülebilir çevre koruma yöntemleri vb. sayılabilir. Nemelazımcılık, çevrenin kalitesini korumak için alınan önlemlerin etkili olmasını sağlamak amacıyla çeşitli önlemleri de içerir. Bunlar arasında, çeşitli çevre koruma yasalarının oluşturulması, çevre kirliliğinin önlenmesi için tekniklerin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin kontrolü için özel ürünlerin ve teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması, çevrenin korunması için yatırımların yapılması, çevrenin kalitesinin korunması için eğitim programlarının ve çalışmaların yürütülmesi vb. sayılabilir.

Nemelazımcılık, çevrenin kalitesini korumak için alınan önlemlerin etkili olmasını sağlamak amacıyla tüm çevresel koruma çabaları arasında önemli bir yer tutmaktadır. Çevrenin kalitesini korumak için nemelazımcılık uygulamalarının sürdürülebilir bir şekilde uygulanması çok önemlidir. Sürdürülebilir çevre koruma yöntemlerinin uygulanması, çevrenin kalitesinin sağlıklı bir şekilde korunmasını ve gelecek nesillere sağlıklı çev

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Nemelazımcılık, öğrenme süreçlerini etkileyen çeşitli faktörlerin kullanımı ile öğrencilerin öğrenme süreçlerini ve başarılarını iyileştirmek amacıyla uygulanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Nemelazımcılık öğretimde, öğretme süreçlerinin iyileştirilmesi ve öğrencilerin öğrenme kabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla farklı yaklaşımların bir araya getirilmesinden oluşan bir yaklaşımdır. Nemelazımcı öğretim, öğrencilerin özgün öğrenme deneyimlerine ve öğrenme ortamlarına katkıda bulunmak için çoklu öğrenme teknikleri, zengin öğrenme materyalleri ve çeşitli öğrenme temelli teknikler kullanılır.

Nemelazımcı öğretim, öğrencilerin etkin öğrenme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir yaklaşımdır. Nemelazımcı yaklaşım, öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin öğrenme potansiyellerinin öne çıkarılmasını sağlamak için çeşitli yaklaşımların bir araya getirilmesini gerektirir. Nemelazımcı öğretim, öğrencilerin kendilerini geliştirmeyi öğrenmelerine ve öğrenme süreçlerinde özerklik kazanmalarına yardımcı olur. Nemelazımcı öğretim öğrenci merkezli bir yaklaşımdır ve öğrencinin öğrenme stilini ve ilgi alanlarını kullanarak öğrenmeyi destekler. Nemelazımcı öğretim, öğrencinin öğrenme sürecini kontrol edebilmesini sağlayan, çoklu öğrenme teknikleri ile desteklenen bir yaklaşımdır. Nemelazımcı öğretim, öğrencilerin, öğrenme süreçlerinde sorumluluk almalarını ve öğrenme süreçlerinde kendilerine güvenmelerini sağlar. Nemelazımcı öğretim, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde, öğrenme amaçlarının belirlenmesini, gözden geçirilmesini ve değerlendirilmesini destekler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Nemelazımcılık, insanların çevre koşullarının doğasını değiştirerek, çevresel etkilerin insan sağlığına ve çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla yürüttükleri çalışmalar olarak tanımlanır. Nemelazımcılık, kendisine uyulması gereken çok sayıda yönetmelik ve standartları kapsar. Bu standartlar ve yönetmelikler, insanların doğayı ve çevreyi korumak için yürütecekleri çalışmaları kapsar.

Nemelazımcılık, çevreye zarar vermekten kaçınmak amacıyla çevresel kaliteyi koruyucu çalışmaları içerir. Çevresel kaliteyi koruyucu çalışmalar, çevrenin iyi bir şekilde korunmasını sağlamak için alınacak önlemleri kapsar. Bu önlemler arasında, hava kirliliğini ve su kirliliğini azaltmak, atık yönetimini iyileştirmek ve yaşam alanlarının korunmasını sağlamak yer alır. Nemelazımcılık, çevreyi kirletmekten kaçınmayı ve çevrenin kaynaklarının kullanılmasının çevresel etkilerinin azaltılmasını sağlamayı amaçlar.

Nemelazımcılık, çevrenin korunmasının önemini vurgulayan önemli bir stratejidir. Nemelazımcılık, çevresel çalışmaların yönetimini, planlamasını ve koordinasyonunu içerir. Çevresel çalışmalar, çevrenin korunması için alınacak önlemleri, politikaları ve çalışma programlarını içerir. Nemelazımcılık, çevresel çalışmaların tüm aşamalarında insan sağlığı için önlemler almayı amaçlar. Nemelazımcılık, çevrenin korunmasının ve çevreye zarar vermemenin önemini vurgulayan bir strateji olarak kabul edilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)