Network türkçesi ne demek

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Merhaba,

Network türkçesi ne demek? sorusunu sormak istiyorum. Bilgisayar alanında çalışıyorum ve bu konuda biraz bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum, ancak bu konuda biraz daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Network kelimesi nedir? Network türkçe olarak ne anlama geliyor? Network kavramıyla neyi kastediyoruz? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz lütfen? Herhangi bir ipucu vermek ya da açıklamalar yapmak bana çok yardımcı olur.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Network Türkçesi Ne Demek?

Network teriminin Türkçe anlamı, internetteki veya diğer ağlardaki bilgisayarların birbiri ile iletişim kurarak kullanıcıların veri ve bilgileri paylaşabildiği sistemlerin tümüdür. Network, ağların tek bir sistem olarak bir araya getirilmesi ile oluşur. Network'ler genellikle, LAN (Local Area Network), WAN (Wide Area Network) veya MAN (Metropolitan Area Network) gibi ağların bir araya gelmesi ile oluşturulur.

Network'ün Faydaları Nelerdir?

Network'ler, çok sayıda kullanıcının, birbirlerinden uzak mesafelerde veya aynı yerde olmalarına rağmen, bilgisayar ve diğer cihazlar arasında veri paylaşmalarını sağlar. Network'lerin kullanımı, kullanıcıların veri ve bilgileri daha kolay ve hızlı bir şekilde paylaşmalarını sağlamaktadır. Network'ün kullanımı aynı zamanda maliyetleri düşürmektedir, çünkü kullanıcılar, çoklu kullanıcılara destek veren ekipmanları tek bir cihazda kullanabiliyorlar.

Network'ün Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Network'ün güvenliği, çoklu kullanıcıların ağ üzerinden güvenli bir şekilde veri ve bilgi paylaşmalarını sağlamak için gereklidir. Network'ün güvenliği, kullanıcıların erişim haklarına dayalı olarak kontrol edilmelidir. En yaygın olarak kullanılan güvenlik araçları, şifreler, yetkilendirme sistemleri, güvenlik duvarı ve veri şifreleme yöntemleridir. Ayrıca, kullanıcılar, ağ üzerinde bulunan cihazların güvenliğini sağlamak için antivirüs ve anti-spyware programları kullanmalıdır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)