Öğrenci vizesi ile çalışabilir mi

kizingucu

Yeni Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,323
100
0
Merhaba herkese,

Öğrenci vizesi ile çalışabilir miyim? Ben Amerika'da okuyan bir öğrenciyim ve çalışmaya karar verdim. Ancak, çalışma izinleriyle ilgili çok bilgim yok. Öğrenci vizesi ile çalışmama izin verilir mi? Çalışma iznimin çıkması için ne yapmam gerekiyor? Eğer çalışmama izin veriliyorsa, hangi tür işlerde çalışabiliyorum? Çalışma iznimin son kullanma tarihi nedir?

Bu konu hakkında konuşmak için deneyimli biriyle konuşmak istiyorum. Bu forumda benimle aynı sorunları yaşayan başka insanlar var mı? Konuyla ilgili tavsiye ve ipuçlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.

Herkese teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Öğrenci Vizesi İle Çalışma Hakkında

Öğrenim gören yabancı ülke vatandaşları, ülkelerinden çıkıp İngiltere'ye geldiğinde, çalışma hakkına sahiptir. Ancak, çalışmak için öncelikle uygun bir vizeye sahip olmaları gerekir. Öğrenci vizesi almış olanlar, bu vizenin kapsamı ile çalışabilir.

Öğrenci Vizesi İle Çalışma Kapsamı

Öğrenci vizesi almış olanlar, ülkedeki mevcut çalışma kurallarına uygun olarak çalışabilir. Ayrıca, bu vizeye sahip olanların, ülkede kaldıkları süre içerisinde, ülkede yaşayan vatandaşların çalışma sürelerinden daha fazla çalışma süresine sahip olamazlar. Özellikle, öğrenci vizesi almış olanların, dönemlik olarak çalışma izinleri vardır ve bu çalışma süresinin, öğrenci vizesi süresinin dolmasına kadar sınırlıdır.

Öğrenci Vizesi İle Çalışma Sınırlamaları

Öğrenci vizesi almış olanların, ülkede çalışma hakları, ülkede mevcut çalışma kurallarına göre sınırlandırılır. Öğrenci vizesi almış olanlar, ülkede çalışabilir ancak, çalışma saatleri ve çalışma çevresi hakkında kurallar vardır. Öğrenci vizesi almış olanlar, özellikle öğrenim süresi boyunca, ülkede çalışma haklarına sahiptir. Ayrıca, öğrenci vizesi almış olanların, ülkede kalma sürelerinin sonunda, ülkede yaşayan vatandaşların çalışma sürelerinden daha fazla çalışma süresine sahip olamazlar.

Öğrenci Vizesi İle Çalışma Yasağı

Öğrenci vizesi almış olanların, çalışmak için özel izinleri vardır. Ancak, öğrenim gören yabancı vatandaşların, ülkede çalışmak için özel izinleri olmaksızın çalışmaları yasaktır. Ayrıca, öğrenci vizesi almış olanların, ülkede çalışmaları sırasında, ülkede mevcut çalışma kurallarını aşmaması gerekmektedir.

Sonuç

Öğrenim gören yabancı vatandaşların, ülkede çalışma hakları vardır. Ancak, öğrenci vizesi almış olanların, çalışma hakları, ülkede mevcut çalışma kurallarına göre sınırlandırılır. Ayrıca, öğrenim gören yabancı vatandaşların, ülkede çalışmak için özel izinleri olmaksızın çalışmaları yasaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)