Öğrenci vizesi red gelir mi

ProtonGiant

Tanınmış Üye
BaY
14 Ara 2020
1,411
115
62
Merhaba,

Öğrenci vizesi başvurusunda red almaktan korkuyorum. Benim ülkem olan [ulke] 'den ABD'ye gidecektim. Çok çalıştım ve vize başvurusunu tamamladım ama hala sonuç bekliyorum. Vize başvurum reddedilirse hayatımın ne olacağını merak ediyorum. Vize başvurumu önemseyen kimse olmadığını hissediyorum.

Birine öğrenci vizesi başvurusunda red alma olasılığının ne kadar yüksek olduğunu sormak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Çok çalışmama rağmen vize başvurum red olursa nereden başlamam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Lütfen bana bu konuda yardım edin.

Şimdiden teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,396
1,256
112
Öğrenci Vizesi Red Gelir mi?

Öğrenci vizesi, öğrencilerin çeşitli ülkelerde çalışma veya eğitim alma haklarının tanınması için ülkelerin verdiği bir belgedir. Bu vize, öğrencinin ülkeyi ziyaret etmesine, belirli bir süre kalmasına veya çalışmasına izin verir. Ancak, öğrencinin vize başvurusu reddedilebilir. Bu durumda, öğrenci vizesi öğrencilere verilmez.

Öğrenci vizesi red nedenleri

Öğrenci vizesi uygulamalarında, çeşitli nedenlerden dolayı öğrencinin vize başvurusu reddedilebilir. Bunlar arasında; öğrencinin ödemelerini yapamaması, daha önce vizeyi ihlal etmiş olması, ülke için tehlikeli olması veya kara listeye alınmış olması gibi durumlar sayılabilir.

Öğrenci vizesi red işlemleri

Bir öğrenci vizesi başvurusu reddedildiğinde, öğrenci vize başvurusunu reddeden ülkenin konsolosluğu tarafından, öğrenciye bir vize reddi yazısı gönderilir. Bu yazıda, öğrencinin vize başvurusunun reddedilme sebebi belirtilir ve öğrencinin vize başvurusunu nasıl yeniden başvuracağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilir.

Öğrenci vizesi red sonuçları

Reddedilen öğrenci vizesi başvurularının sonuçları, öğrencinin ülkeyi ziyaret etmesine veya çalışmasına izin verilmemesinden ibarettir. Öğrencinin vize başvurusu reddedildikten sonra, öğrenci ülkeye giriş veya kalış hakkını kaybeder ve vize başvurusunu yeniden yapmadan ülkeye giriş veya kalış yapamaz.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)