Okulda başarısız sayılmak, öğrencinin öğretmenler tarafından, öğrenilen bilgileri sınavlarda başarısız bir şekilde uygulamaya çalışmasıdır. Başarısızlık, genellikle sınavlardan düşük notlar veya dersleri geçememek şeklinde ortaya çıkar. Ayrıca, yüz yüzeye veya online olarak öğrenme sırasında öğretmenlerin öğrenciye başarısızlık göstergesi olarak gördükleri düşük katılım, yüksek miktarda sınav cevabının yanlış olması veya konuşmalarda konuşma yeteneğinin gelişmemiş olması da başarısızlık göstergesi olarak algılanabilir.
Okulda başarısız olmak, öğrencilerin öğrenme sürecinde başarılı olmalarını zorlaştırır. Öğrencilerin, okulda başarılı olmaları için, öğretmenlerinin ve diğer öğrencilerin desteğine ihtiyaçları vardır. Öğrencinin, öğretmenlerinin öğretim stratejilerine uyması, gösterdikleri azim ve özveri, okulda başarılı olmaları için önemli bir etkendir. Öğrencilerin öğrenme sürecini kolaylaştırmak için, öğretmenler öğrencilere özel olarak öğretim stratejileri ve öğrenme teknikleri önermesi gerekebilir. Öğrencilerin, eğitimci tarafından öğretilen becerileri uygulayarak, başarılı olabilecekleri bir öğrenme ortamı oluşturulmalıdır. Ayrıca, öğrencilerin, okul ve kurumlarının değerlerini benimsemeleri ve onların öğretim süreçlerine uymaları da önemlidir.
Okulda başarısız olmamak için, öğrencilerin, öğretmenlerinden destek alarak, okulda başarılı olmalarına yardımcı olacak becerileri geliştirmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin, öğretmenlerinin öğretim stratejilerine uymaları, gösterdikleri azim ve özveri, okulda başarılı olmaları için önemli bir faktördür. Öğrencinin, öğretmenlerinin önerdiği öğrenme tekniklerini uygulaması ve okula uygun davranışları sergilemesi, okulda başarısız olmamak için önemlidir.