Okullarda kaynaştırma Uygulamaları Nedir

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba,
Okullarda kaynaştırma uygulamaları hakkında bilgi edinmek istiyorum. Okullarda kaynaştırma uygulamaları nedir? Bu uygulamaların amacı ne? Okullarda kaynaştırma uygulamalarının faydaları nelerdir? Okullarda kaynaştırma uygulamalarının nasıl uygulanacağı hakkında bilgi almak istiyorum. Lütfen okullarda kaynaştırma uygulamaları hakkında bilgi verin. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

• Love
Reactions: Sezen

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Okullarda Kaynaştırma Uygulamaları Nedir?

Okullarda kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin daha iyi bir yaşam deneyimi yaşamalarını hedefleyen önlemlerdir. Kaynaştırma uygulamalarının amacı, öğrencilerin okul içinde ve okulda öğrendikleri becerileri kullanarak daha kararlı, daha iyi eğitimli ve daha özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini desteklemektir. Kaynaştırma uygulamalarının temel amacı, öğrencilere her düzeydeki öğrencilere eşit bir şekilde eğitim fırsatları sunmaktır. Bu uygulamalar, öğrencilerin çevresel ve kültürel farklılıklarını kabul ederek, okulun her öğrencisi için en uygun ortamı sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Kaynaştırma Uygulamalarının Faydaları Nelerdir?

Okullarda kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin her biri için güçlü bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu uygulamalar, öğrencilere kendilerini ifade etmeyi ve özgüveni arttırmayı öğretmek için çeşitli yollar sunar. Ayrıca, öğrencilere kimliklerini ortaya çıkarmalarına ve kültürel, etnik ve sosyo-ekonomik köken farklılıklarının anlaşılmasına yardımcı olur. Ayrıca, okullarda kaynaştırma uygulamalarının öncelikli amacı, farklı öğrencilerin bir araya gelip etkileşim kurmalarını sağlamaktır.

Kaynaştırma Uygulamalarının Nasıl Uygulandığı?

Okullarda kaynaştırma uygulamaları, öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sağlamak için çeşitli yollarla uygulanır. Örneğin, öğrencilere grup çalışması fırsatı veren etkinlikler düzenlenir. Ayrıca, okullarda öğrencilerin farklı etnik kökenlerden gelen öğrencilerle arkadaşlıklar kurmalarını sağlayan sosyal etkinlikler düzenlenebilir. Bunların yanı sıra, öğrencilere okul içinde veya okul dışında çeşitli kültürel etkinliklerin katılmalarını teşvik etmek için çeşitli etkinlikler düzenlenebilir.

Okullarda Kaynaştırma Uygulamalarının Önemi Nedir?

Okullarda kaynaştırma uygulamalarının önemi, öğrencilerin daha iyi bir eğitim ortamı sağlamada çok önemlidir. Bu uygulamalar, öğrencilere çeşitli kültürel farklılıkların anlaşılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, öğrencilerin kendilerini ifade etmeyi öğrenmelerine ve özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olur. Kaynaştırma uygulamalarının yarattığı pozitif etkiler, öğrencilerin okulda başarılı olmalarını ve öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Kaynaştırma uygulamaları, okullarda eşitlik ve adaleti sağlamak için öğrenciler arasında dezavantajlı grupların mevcut öğrenci popülasyonuna dahil edilmesini sağlayan öğretim yöntemleridir. Okullarda kaynaştırma, çeşitli kültürel, etnik ve dini grupların öğrencilerinin kaynaştırılmasını ve kültürlerinin karşılıklı olarak paylaşılmasını amaçlayarak, öğrenciler arasında iletişim kurulmasını ve öğrencilerin birbirlerini anlamalarını sağlamaya yardımcı olmaktadır. Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilere farklı yaşam tarzları, düşünceleri ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olmalarına da yardımcı olur. Bu uygulamalar, öğrencilere toplumsal cinsiyete, farklı kültürel ve etnik kökene ve farklı sınıfsal arka planlara sahip öğrenciler arasındaki ilişkileri geliştirme ve pozitif tutumlarını geliştirme fırsatını sunar. Ayrıca, kaynaştırma uygulamaları, öğrenci arasındaki kültürel farklılıkların önündeki engelleri ortadan kaldırarak, öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştırır. Öğrencilerin öğrenme sürecinde birbirleriyle etkileşim kurmaları ve çeşitli kültürel gruplardan gelen öğrencilerin okulda daha iyi bir şekilde karşılanmalarını sağlamak amaçlanır.

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin farklı sosyo-ekonomik ve kültürel arka planlara sahip olmalarına rağmen, farklı sınıf arkadaşları arasında eşitlik ve adalet içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla okullarda uygulanmaktadır. Kaynaştırma uygulamaları, belirli bir bölgedeki tüm okulların öğrenci dağılımlarını dengeler. Bu, öğrencilerin farklı etnik, dini, sosyo-ekonomik ve kültürel gruplar arasında eşitlik sağlamak ve kaynaşmak için uygulanan bir yöntemdir. Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin kültürlerini karşılıklı olarak öğrenmesine ve kültürler arasındaki farklılıkları kabul etmesine de katkıda bulunur. Ayrıca, bu uygulamalar, okulun fiziksel yapısının ve eğitim kalitesinin iyileştirilmesine de katkıda bulunur.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Kaynaştırma, çocukların farklı kültür, din, sosyo-ekonomik düzey ve farklı eğitim durumundan olan öğrencileri aynı okulda ve öğrenme ortamında bir araya getirmeyi hedefleyen bir eğitim yaklaşımıdır. Kaynaştırma, çocukların farklı kültürlerden gelen öğrencilerin bir arada öğrenme ve öğretme faaliyetlerine daha iyi bir şekilde katılmalarını sağlamak için tasarlanmıştır.

Kaynaştırma, öğrencilere çeşitli kültür ve eğitim farklılıklarına rağmen ortak bir öğrenme ortamı sağlamak için tasarlanmış bir eğitim yaklaşımıdır. Kaynaştırma, çeşitli etnik gruplar arasında ortak akademik başarıyı arttırmak için düzenlenmiş bir eğitim yaklaşımıdır. Kaynaştırma, öğrencilerin farklı kültürlerden gelen arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurmasını, aralarındaki farklılıkları anlamalarını ve bunlara saygı göstermelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Kaynaştırma, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin bir arada öğrenme ve öğretme faaliyetlerine daha iyi bir şekilde katılmalarını sağlamak için tasarlanmış bir eğitim yaklaşımıdır. Kaynaştırma, öğrencilerin etkileşim içinde bulunmasını, aralarındaki farklılıkları kabullenmelerini ve öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yaklaşım, öğrencilerin farklı kültürlerden gelen arkadaşlarıyla iletişim kurmalarını ve birbirlerini anlamalarını kolaylaştırır.

Kaynaştırma, öğrencilerin kültürel farklılıklarını kabullenmesini ve aralarındaki farklılıklara saygı göstermelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yaklaşım, öğrencilerin farklı kültürlerden gelen arkadaşlarıyla iletişim kurmalarını ve birbirlerini anlamalarını kolaylaştırır. Kaynaştırma, çocukların farklı kültürlerden gelen öğrencilerin bir arada öğrenme ve öğretme faaliyetlerine daha iyi bir şekilde katılmalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Kaynaştırma, öğrencilerin etkileşim içinde bulunmasını, aralarındaki farklılıkları kabullenmelerini ve öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Kaynaştırma, çocuklar arasındaki kültürel ve ek

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Kaynaştırma Uygulamaları, özellikle öğrencilerin eğitim süreçlerini geliştirmek için birçok okul tarafından uygulanan sosyal uygulamalardır. Bu uygulamalar, çoğu zaman öğrencilerin kültürel ve etnik arka planlarından, dini inançlarından veya dil becerilerinden kaynaklanan ayrımcılıkların önüne geçmek ve öğrencilerin aralarındaki ilişkileri geliştirmek için tasarlanmıştır.

Kaynaştırma Uygulamaları, öğrenciler arasında kültürel ve etnik farklılıkların kabul edilmesi ve karşılanmasını teşvik eder. Bu farklılıkların kabul edilmesi, öğrencilerin birbirlerine karşı pozitif tutum geliştirmelerine ve birbirlerine karşı saygılı olmalarına yardımcı olur. Ayrıca, bu uygulamalar öğrencilerin kültürel ve etnik arka planlarının önemsenmesini ve değerlendirilmesini destekler.

Kaynaştırma Uygulamaları, öğrencilerin çok kültürlü arkadaşlar edinmesi ve bunlar arasında ilişki kurmasını teşvik eder. Bu tür uygulamalar, öğrencilerin aralarındaki etnik duyarlılığın gelişmesine ve öğrencilerin etnik kimliğinin korunmasına yardımcı olur. Bu uygulamalar, öğrencilerin farklı kültürleri öğrenmesine, farklı kültürler arasındaki düşünceleri paylaşmasına ve farklı kültürler arasındaki anlaşmazlıkları çözmeye yardımcı olur.

Kaynaştırma Uygulamaları, öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkıda bulunur. Öğrenciler, bu uygulamalar sayesinde farklı kültürlerin ve farklı öğrenme tarzlarının önemini anlayacak ve çeşitli konularda çalışma ve öğrenme becerilerini geliştirecekler. Öğrencilerin farklı kültürlerin özelliklerini öğrenmeleri, onların çevrelerindeki insanlara olan saygılarını arttıracak ve kalıcı dostluklar kurmalarına yardımcı olacaktır.

Son olarak, Kaynaştırma Uygulamaları, öğrencilerin özgüvenlerini artırmak ve onlara daha iyi bir gelecek için ilerlemek için gereken güç ve becerileri kazandırmak için çok önemlidir. Bu uygulamalar, öğrencilerin farklı kültürleri kabul etmesi ve farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmesi konusunda önemli bir rol oynayacaktır.

• Love
Reactions: Gizem

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,907
641
5
Kaynaştırma uygulamaları, bir okulun farklı öğrencileri ve arkadaş gruplarının bir araya gelmesi ve tüm öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçlerinden daha fazla yararlanması için stratejilerdir. Kaynaştırma uygulamaları, örneğin öğrencilerin aralarındaki farklılıkların kabul edilmesi, aralarındaki duygusal ve sosyal köprülerin oluşturulması gibi farklı nitelikleri içerir. Bu uygulamalar, okulun öğrencilerini aralarında eşitlik, saygı ve tolerans duygularını kazandırmak için tasarlanmıştır.

Örneğin, okulda kaynaştırma uygulanırken, kültürel farklılıkların kabul edilmesi, öğrencilerin özelliklerinin ve yeteneklerinin tanınması, aralarındaki iletişimin geliştirilmesi ve çağdaş eğitim teknolojilerinin kullanılması gibi farklı stratejiler kullanılabilir. Ayrıca, öğrencilerin öğrenme etkinlikleri arasında karşılıklı etkileşim ve aralarındaki iletişimin geliştirilmesi de kaynaştırma uygulamaları arasında sayılabilir.

Öğretmenler, kaynaştırma uygulamalarının öğrencilerin duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için gerekli olduğunu kabul etmektedir. Öğretmenler, farklı öğrenciler arasında arkadaşlıklar kurmak ve öğrencilerin aralarındaki iletişimin geliştirilmesi için özel öğrenme etkinlikleri düzenleyebilir. Öğrencilerin aralarındaki farklılıkların kabul edilmesi ve öğrencilerin aralarındaki iletişim becerilerinin geliştirilmesi için öğretmenler, öğrencileri eşitlik, saygı ve tolerans duygularını kazandırmak için özel stratejiler kullanabilir.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,427
398
5
Kaynaştırma, öğrencilerin farklı kültürel, sosyal ve ekonomik arka planlarına sahip olmalarına rağmen, bir araya gelerek herkesin fırsatları eşit olarak paylaşmasını sağlamak amacıyla uygulanan bir eğitim yaklaşımıdır. Kaynaştırma, öğrencilerin kendilerini özgüvenli, özgürce ifade edebilir ve değerli hissedebilmelerini sağlamak için özel olarak tasarlanmış öğrenme ortamlarının oluşturulmasını gerektirir. Kaynaştırma, öğrencilerin farklı kültürleri tanıyarak, aralarındaki farklılıkların doğru bir şekilde yönetilmesini ve kabul edilmesini sağlamak için önemlidir.

Okullarda kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin önyargılarının ve kalıplaşmış düşüncelerinin üstesinden gelmeyi amaçlayan bir yaklaşımdır. Okullarda kaynaştırma, öğrencilerin farklı kültürleri kabul etme ve ötekileştirmeye karşı olma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış aktiviteler, sınıflar ve etkinlikler içerir. Örneğin, kültürel tiyatrolar, sosyal atıştırmalar, konuşma grupları ve kültürel günlükler gibi.

Okullarda kaynaştırma uygulamaları aynı zamanda öğrencilerin karşılıklı anlayış, empati kurma ve iletişim becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu beceriler, öğrencilerin kendi kültürleri hakkında konuşma ve başkalarının kültürleri hakkında daha iyi anlayış kazanma konusunda onlara yardımcı olabilir. Okullarda kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin farklı kültürleri karşılıklı olarak paylaşmalarını, aralarındaki güveni arttırmalarını ve kültürler arasındaki farklılıklara saygı duymalarını sağlamayı amaçlar.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,316
1,256
112
Kaynaştırma uygulamaları, özellikle öğrencilerin toplumsal, kültürel veya dini farklılıkları göz önünde bulundurularak okullarda uygulanan özel programlardır. Bu programlar, öğrenciler arasındaki kültürel veya dini çeşitliliği kabul ederek, yaratıcı ve etkili şekillerde toplumsal entegrasyonu ve eşitlik arttırmak için tasarlanmıştır.

Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin farklılıklarını kabul etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli eğitim faaliyetlerinden oluşur. Kaynaştırma uygulamalarıyla öğrencilerin çoğul kültürlülük, çoğul kimlikler ve kültürel çeşitlilik konularının farkına varmaları sağlanmaktadır. Bu programlar, öğrencilerin kültürel çeşitliliği karşılayan kurumsal kültürler oluşturmak için fırsatlar sağlamasının yanı sıra, okul arkadaşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de yardımcı olur.

Kaynaştırma uygulamalarının başarılı olması için, okul yöneticileri ve öğretmenlerin öğrenciler arasında ayrımcılığı ortadan kaldırmak için çabaları çok önemlidir. Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin çeşitli kültürlerden gelen arkadaşlarını tanımalarını, aralarında bir araya gelmelerini ve ortak bir arkadaşlık kurmalarını desteklemek için özellikle önemlidir. Öğrencilerin çeşitli öğretim metotlarıyla farklı kültürleri öğrenmelerine ve çeşitli farklılıklarının artılarını anlamalarına yardımcı olur. Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilere arkadaşları arasındaki etkileşimleri geliştirmelerine de destek sağlamaktadır.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Kaynaştırma uygulamaları, eğitim sistemlerindeki farklılıkların giderilmesi ve çocukların ve gençlerin kaynaşmasını sağlamak için kullanılan bir eğitim stratejisidir. Kaynaştırma uygulaması, çocukların ve gençlerin deneyimlerini zenginleştirmek için farklı sosyo-ekonomik ve kültürel yapılara sahip bireyleri aynı ortamda kaynaştırmayı amaçlar. Özellikle ülkemizde, kaynaştırma uygulamaları, daha önce önyargılı tutumları olan toplulukların ve kültürlerin birbirini tanıma ve anlama fırsatını sağlar. Kaynaştırma uygulamaları aynı zamanda farklı kültürlerden gelen öğrenciler arasında arkadaşlıklar ve iletişim becerileri geliştirmeyi amaçlar. Farklı kültürlerden gelen öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak için, okullarda özel etkinlikler, kurslar ve aktiviteler düzenlenmektedir. Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin önyargılı tutumlarını azaltarak, karşılaştıkları topluluklar arasında daha iyi anlaşma sağlamalarını hedefler.

DeRiNDaRBe

Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,355
111
17
İzmir
Kaynaştırma uygulamaları, özellikle okullarda, öğrencilerin çeşitli toplumsal ve kültürel arka planlarından gelen farklılıklarını özgürce yaşamasını sağlamak için yürütülen önlemlerdir. Bu uygulamalar, bir okulun öğrencilerini, özellikle sosyal ve etnik anlamda zenginleştirmeyi amaçlamaktadır. Genellikle, bu kapsamda, öğrencilerin çeşitli sosyoekonomik grupları, cinsiyetleri, etnik kökenleri veya inançları arasındaki farklılıklara daha fazla dikkat etmek ve bunlara özel olarak çözümler geliştirmek gibi öğrenme ortamları sağlanır.

Diğer bir deyişle, kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin karşılıklı ilişkilerini geliştirmek için kültürel farklılıkların karşılıklı öğrenme ortamlarını desteklemek için tasarlanmış bir yaklaşımdır. Bu uygulamalar, çoğulculuk ve çeşitlilik konusunda öğrenmeyi teşvik eder. Ayrıca, öğrencilerin önyargıları, cinsel yönelimleri veya cinsiyeti özgürce kabul etmesini ve özgüvenini geliştirmesini sağlar.

Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek ve kurallara ve ödevlerine uymasını sağlamak için çeşitli yaklaşımlar sunar. Öğrencilerin çeşitli eğitimsel etkinlikler ve öğretim teknikleri ile deneyim kazanmalarını sağlamak için özel bir çaba gösterilir. Öğrencilerin kültürel ve sosyal alanlarda daha fazla bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak için çeşitli eğitimsel aktiviteler sunulur. Örneğin, kültür programları, çocukların kültürel alanlarda çeşitlilik hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak için düzenlenebilir.

Kaynaştırma uygulamaları, çoğulculuk ve çeşitlilik konusunda öğrencileri eğitmek için özel bir yaklaşım sunar. Bu, çocukların kendilerini değerli hissetmesini ve kabul edilmesini sağlayarak, öğrenmeyi teşvik eder. Aynı zamanda, öğrencilerin kültürel alanlarda, karşılıklı anlayış ve saygı içinde geçirecekleri çoklu kültürlü bir ortam sağlanır. Böylece, öğrencilerin çeşitli etnik ve kültürel arka planlarının farkına varmaları ve çeşitlilik konularının önemini an

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Kaynaştırma uygulamaları, okullarda etkinlikler aracılığıyla farklı gelenekleri, kültürleri, etnik kökenleri kaynaştırmak için kullanılan stratejilerdir. Bu uygulamalar, farklı kültürel öğeleri ve kültürleri tanımak ve desteklemek için kullanılır. Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin yeni kültürel öğeleri öğrenmesini ve kültürleri arasında anlamlı bağlar kurmalarına yardımcı olur.

Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilere çeşitli etkinlikler aracılığıyla yabancıları tanımalarını ve onlara saygı duymalarını sağlamaya yardımcı olur. Örneğin, okulda kültürler arası etkinlikler düzenleyerek öğrencilere farklı kültürleri tanımak ve anlamak için fırsatlar sağlanabilir. Ayrıca, okulda öğrenciler için çeşitli projeler ve atölyeler düzenlenerek farklı kültürlerin tanıtılmasına ve öğrencilere destek olunmasına olanak sağlanabilir.

Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin kültürel çeşitliliği kabullenmelerine yardımcı olmak için öğretmenlerin öğrenciler arasında anadil eşitliğinin desteklenmesine özel önem vermelerine de olanak sağlar. Öğretmenler, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin okuldaki varlıklarını kabul etmeleri ve öğrenme çevrelerini zenginleştirmeleri için destek sağlayabilir. Ayrıca, okulun farklı kültürlerden öğrencilere karşı mesafeli olmamasını sağlamak için kültürel çeşitliliği destekleyen öğretim materyalleri kullanılabilir.

Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilere çeşitli etkinlikler aracılığıyla farklı kültürlerin özelliklerini ve değerlerini öğrenmelerini sağlar. Örneğin, öğrenciler etkinlikler aracılığıyla farklı kültürlerin kıyafetlerini ve müziklerini keşfedebilir. Ayrıca, öğrenciler sınıf arkadaşlarının evlerinde farklı kültürlerin yemeklerini yiyebilir, farklı kültürler hakkında konuşmalarını dinleyebilir ve öğrencilerin evlerinden öğretmenleri ziyaret edebilir. Böylece öğrenciler, farklı kültürler hakkında daha fazla öğrenme olanağı bulurlar.

Kaynaştırma uygulamaları, öğrencilerin kültürlerarası eğitim almalarına yardımcı olur. Öğrenciler dersler aracılığ

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,907
641
5
Kaynaştırma uygulamaları, çocukların ve gençlerin farklı kültürel, sosyo-ekonomik, etnik ve dinsel arka planlara sahip arkadaşlarıyla birlikte eğitim almalarına izin veren programlardır. Bu uygulama, eğitim sisteminde özellikle çocukların ve gençlerin farklı kültürlerden gelen arkadaşlarıyla iletişim kurmalarına, sosyal becerilerini geliştirmelerine ve aralarındaki farklılıkları kabullenmeyi öğrenmelerine yardımcı olur.

Kaynaştırma uygulamaları, çocukların ve gençlerin birbirlerine karşı saygılı olmaları, önyargılardan uzak durmaları ve daha fazla anlayış göstermelerini sağlamaya odaklanır. Bu amaca ulaşmak için, öğrencilerin yeni arkadaşlarıyla yemeklerinde birlikte oturmasını, karşılıklı etkinlikler yapmasını ve derslerinde beraber çalışmasını teşvik eder. Ayrıca, kaynaştırma uygulamalarının öğrencilere kendileri hakkında konuşmayı öğrenme, karşılıklı anlayış ve çözüm üretme becerileri kazandırmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Uygulamalar, öğrencilerin derslerde başarısını artırmak için önerilen etkinlikleri de kapsar. Öğrenciler, öğretmenlerinin önceden belirlediği ödevleri yerine getirme, konuşma ve tartışma etkinlikleri gerçekleştirme, öğrenme ve çözüm üretme için çalışma grupları oluşturma ve sınıftaki arkadaşlarıyla geziler planlamaya veya kültürel faaliyetler yapmaya özendirilir.

Kaynaştırma uygulamaları, eğitim sisteminde farklılıkların kabullenilmesi ve çocukların ve gençlerin aralarındaki çatışmaları çözebilme becerilerini geliştirmelerini sağlar. Bu uygulamalar, çocukların ve gençlerin çeşitli etnik kökenlerden gelen arkadaşlarıyla birlikte eğitim almalarını ve çeşitliliğin önemini kavramalarını teşvik eder.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)