OM so Hum ne demek

ProtonGiant

Tanınmış Üye
BaY
14 Ara 2020
1,411
115
62
Merhaba! İndu felsefesi ve Budizm'de OM so Hum ne demek? sorusunun cevabını merak ediyorum. İndu felsefesi ve Budizm konusunda bilgili olanların desteğini arıyorum. OM so Hum üç sözcüğün birleşiminden oluşur ve bu sözcüklerin her biri ayrı ayrı önemli anlamlar taşır. OM, bütün evrenin bir olduğu gerçeğini simgelemektedir ve tüm varlıkların kaynaşmış olduğunu gösterir. So, insanın ruhani uyanışının arzusuyla bağlantılı olarak, insanın merhamet, sevgi ve şefkat duygularının insanlar arasındaki bağı güçlendirmesini ifade eder. Hum, insanın evrensel varlığını simgelemektedir. Sonuç olarak, OM so Hum, aynı zamanda bütün evrenin ve insanın evrensel varlığının armonisiyle insanın ruhani uyanışının arzusunun simgelediği anlamına gelmektedir. Bu konuda yardım edebilecek herkese çok teşekkür ederim.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
OM so Hum Ne Demek?

OM so Hum, her dilde olduğu gibi Hindu dini ve yogayla çok yakından ilgili bir ifadedir. Bu ifade, insanların kendilerini tanımaları ve kendilerini, evrenle ilişkilendirmeleri için kullanılmaktadır. OM so Hum, kökeni itibariyle Hindu dini ve yogaya dayanıyor ancak kullanımının çok geniş olduğu söylenebilir.

OM so Hum'un Tarihsel Kökeni

OM so Hum, Hindu dini ve yogadan gelen bir ifadedir. Sanskritçe kelimeler olan 'OM' ve 'so Hum' ifadesi, insanların tanrıyla, özünün derinlikleri ile ve evrenle ilişkilendirilmesi için kullanılır. OM so Hum'un son derece eski bir ifade olduğu düşünülmektedir.

OM so Hum'un Anlamı

OM so Hum, kendini tanıma ve evrenle ilişkilendirme için kullanılan bir ifadedir. Bu ifade, 'ben' ve 'evren' arasındaki bağlantıyı vurgulamaya yöneliktir. OM so Hum, 'ben'in evrenle bütün olduğunu ifade etmektedir.

OM so Hum'u Nasıl Kullanılır?

OM so Hum, basitçe söylenerek kullanılabilir. OM so Hum'u söylerken, OM sesinin göğüs kafesinin üst tarafına ulaşmasını sağlamak gerekir. OM so Hum'u söyleyerek, insanlar kendilerini, evrenle bağlamak için bir araya getirebilirler. OM so Hum söyleyerek, insanlar kendilerine ulaşabilirler.

OM so Hum'un Farklı Kullanımları

OM so Hum, meditasyon için kullanılabilir. OM so Hum söyleyerek, insanlar kendilerini ve evreni daha derin bir şekilde hissedebilirler. OM so Hum, aynı zamanda düşüncelerin ve duyguların denetim altına alınmasında da kullanılabilir. OM so Hum, insanların özgürlük ve kendilerine ulaşmaya yönelik seyahatlerinde de kullanılabilir.

OM so Hum'un Kullanımı Sonrasındaki Etkileri

OM so Hum'u kullanmak, insanların kendilerini ve evreni farklı bir şekilde algılamasına yardımcı olur. OM so Hum kullanımı, insanların kendilerine ulaşmalarını ve derinliklerinde aradıklarını bulmalarını sağlar. OM so Hum, aynı zamanda kişinin kendi doğasının farkına varmasını da sağlayabilir.

• Love
  • Like
Reactions: Elif and Feride

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Hum ne demek sorusu, insanların duygu, düşünce ve hareketlerinin merkezindeki bir kavramı tanımlar. Bu kavram, bir bireyin yaşam için önemli olan içsel dinamikler arasındaki ilişkiyi belirler. Hum, insanın kişilik, kişisel kimliği ve davranışları üzerinde etkili olan, kendine özgü bir kalıptır.

Hum, insanın kendisini özgürce tanımlama, düşünme ve hareket etme yeteneğini belirtir. Bu yetenek, bireyin yaşamının anlamını ve kendisini ifade etmesini sağlar. En önemli özelliği, insanın kendi kendini anlamasıdır. Birey, kendi tutum ve davranışlarının nedenlerini anlamaya çalışır ve kişilik kimliği ile bireysel kimlik arasındaki ilişkiyi anlar.

Hum, insanların duygu, düşünce ve hareketlerinin arasındaki bağlantıyı sağlar. İnsanların duyguları, düşünceleri ve hareketleri, ancak bu bağlantılarının kurulması durumunda ortaya çıkar. Böylece bireylerin kişisel kimlikleri ve davranışlarını anlamaları kolaylaşır.

Hum, aynı zamanda insanların kendilerini dış dünyaya açmalarını ve başkalarıyla iletişim kurmalarını sağlar. Bireylerin arkadaşlık, sevgi ve aşk gibi ilişkiler kurabilmeleri için, bu kavramın önemli olduğunu söyleyebiliriz. Hum, kişilerin etrafındaki insanlarla iletişim kurmalarını ve birbirlerini anlamalarının temelidir.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
So Hum, Hindistan'da geleneksel olarak kullanılan ve çok kapsamlı bir meditasyon tekniğidir. Bu teknik, sessizlik ve dikkatli odaklanma arasındaki dengeyi aramak için kullanılır. Teknikte, katılımcılar herhangi bir mantrayı uzun süre tekrarlayarak derin meditasyon durumuna girerler. Bu durum, kişinin kendine, dünyaya, diğerlerine ve herhangi bir üst güce bağlı olarak yaşama şeklini değiştirmesine ve bilinçli bir biçimde yaşamasına izin verir.

So Hum tekniğinin çalışma biçimi, katılımcının derin bir meditasyon moduna girmesini sağlamak için sakin bir ortam yaratmak için ilk olarak oluşturulmuştur. Bu, fiziksel ve zihinsel konfor arasındaki dengeyi sağlamak için gereklidir. Tekninin katılımcıları, herhangi bir meditasyon pozisyonunda çalışabilecekleri gibi, oturma pozisyonunda da çalışabilirler.

So Hum tekniği, katılımcının kendi kendini ifade etmesini kolaylaştırır. Bu sayede, katılımcılar kendileriyle ve herhangi bir üst güçle ilişkilerini daha da derinleştirebilirler. Teknik, yogaya benzer şekilde, kişinin ön yargı, saplantı ve düşüncelerinden kurtulmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, katılımcının meditasyonun temel kavramlarını kavramasına ve tüm olayların bütünlüğünü anlamasına izin verir.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
SO HUMA ne demek? SO HUM, Sanskritçe bir ifadedir ve hem bir mantra hem de meditasyon tekniğidir. Bu mantra, "Om Shanti Shanti Shanti" ifadesinin bir versiyonudur. Bu mantra, özünde "Ben varım. Her şey doğrudur. Herkes güvenli ve rahat." manasına geliyor.

SO HUMA meditasyon tekniği, meditasyonun yapılmasının önemli bir parçasıdır. Meditasyonun temel mantrası olarak kullanılan SO HUMA, pratikte, insanın gündelik yaşamda daha derin bir düşünceye ulaşmasını sağlar. SO HUMA meditasyonu, insanın varoluşunun derinliklerine dalması ve kendi gerçek yoğunluğuna ulaşmasını sağlar.

SO HUMA meditasyonu, insanların rahatlamasını ve daha iyi konsantre olmasını sağlar. Meditasyon sırasında, insanın gözleri kapalı olmalıdır ve sadece nefes alıp vermek üzere sakin bir şekilde oturmalıdır. Mantranın tekrarlanmasıyla birlikte, insanın düşünceleri ve uykusuzluk gibi durumlarının üstesinden gelmesi sağlanır.

SO HUMA meditasyonu, insanın daha fazla şükran duymasını, hayatının kontrolünü ele almasını ve farkındalığını arttırmasını sağlar. Bu meditasyon tekniği, insanın günlük yaşamına daha pozitif yaklaşmasını ve daha fazla iyimserlik hissetmesini sağlar. SO HUMA meditasyonu, insanın başarısını arttırmasına yardımcı olur ve stresi azaltır.

• Wow
Reactions: Asude

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,907
641
5
SO HUM ne demek? SO HUM, Sanskarca dilindeki bir sözcük olup, diğer dillerde ‘Ben O’ anlamına gelmektedir. SO HUM, Hint ve Budist meditasyon tekniklerinde kullanılan bir sözcük ve çoğu zaman meditasyon sırasında tekrarlanır. SO HUM, meditasyon sırasında tekrarlanırken, insanın kendi var oluşunun bilincine varmasını sağlar.

SO HUM, kısaca, insanların kişisel var oluşunu anımsatmak için kullanılan bir sözcüktür. Meditasyona başlamak için, öncelikle, insanın kendini anlaması gerekir. Çünkü, SO HUM, kişinin kendisini tanımasını sağlar. Tiklanan bu sözcük, meditasyon sırasında kullanılan bir teknik olarak insanların kendilerine odaklanmasını ve kendilerini ifade etmesini sağlar.

SO HUM sözcüğünün başka bir önemi de, insanın doğa ile bağ kurmasını sağlamasıdır. Meditasyon sırasında, kişinin doğanın içinde olduğu bilincini geliştirmesi ve onunla bütünleşebilmesi gerekir. SO HUM sözcüğünün bu özelliği, insanların doğa ile bağ kurmasını ve içinde yaşadığımız ortamın kendisine karşı duyarlı olmasını sağlar.

SO HUM sözcüğü, insanların içinde bulunduğu durumu kabullenmesi ve kendilerini yönlendirmesini sağlayan bir sözcüktür. Meditasyon sırasında, SO HUM sözcüğünü tekrarlayarak, kişinin kendi var oluşunu anlamasına yardımcı olur. Böylece, kişi, kendisi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kendini daha iyi anlamaya başlar. Bu teknik, kişinin kendi var oluşunu anlaması ve onu kabullenmesini sağlar.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,427
398
5
“SO hum” bir sözcük oyunudur ve aslında tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sözcük oyunu, tüm insanların ve toplumların kültürel miraslarının bir parçası olan ve daha önce de bahsedildiği gibi, Yoga pratiği ile de ilişkilendirilen eski bir Hint kökenli kavramdır.

Bu sözcük oyununda, “so” ve “hum” sözcükleri birbiri ardına söylenmektedir. “So” sözcüğünün anlamı “bir şey” anlamına gelirken, “hum” sözcüğü ise “ben” anlamına gelmektedir. Özet olarak, bu sözcüklerin bir araya gelmesi olarak, “so hum” “bir şey ben” anlamına gelmektedir.

“So Hum”un eğitimci yaklaşımı, özellikle Yoga ve meditasyon gibi çalışmalarda kullanılan bir kavramdır. Bu kavramın temelinde, insanların kendilerini tanıyarak, kendilerini daha iyi anlamaları ve daha iyi anlayabilmeleri yer almaktadır. Bu anlamda, “so hum”, insanların kendilerini tanımasının ve anlamasının bir yoludur.

Bu yaklaşım, eğitimcilerin özellikle öğrencilerin kendilerini daha iyi anlamaları ve tanımaları için kullanabilecekleri bir yaklaşımdır. Örneğin, öğrencilerin kendileri ile ilgili düşüncelerini ve duygularını keşfetmelerine, öğrencilerin yaşadıkları deneyimleri anlamalarına, öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini arttırmalarına ve kendi özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için kullanılabilir.

Yoga ve meditasyon çalışmalarında, “so hum” sözcük oyunu, insanların kendilerini ve kendileri ile ilgili olan her şeyi daha iyi anlamalarını sağlamak için kullanılır. Örneğin, insanların kendilerini yargılamadan, başkalarının yargılamalarını kabul etmeden ve kendileri ile ilgili her şeyi kabullenmekten geçer. Bu sayede, insanların daha iyi anlamaları, kendilerini daha iyi tanımaları ve kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri mümkündür.

Ayrıca, bu yaklaşım, eğitimcilerin öğrencilerin duygularını ve düşüncelerini gözlemlemelerine ve öğrencilerin duygularını ve düşüncelerini keşfetmeleri için kullanılabilir. Bu sayede, eğitimciler öğrencilerinin ihtiyaçlarını ve isteklerini daha iyi anlayabilirler, öğrencilerin gelişimlerini dest

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
So Hum, İndu felsefesinde kullanılan bir terimdir. İndu felsefesinin temelinde, herşeyin evrenin bir parçası olduğu ve herşeyin birbiri ile ilişkilendirildiği düşüncesi yatmaktadır. So Hum, İndu felsefesinde evrenin ve insanın her anında değişen, birbirine bağlı olan ve birbirini tamamlayan iki temel unsurdan bahsedildiği zaman kullanılan bir terimdir. Bu iki temel unsur, insanın "öz ben"i olan Atma ve evrensel olan Brahman'dır. Atma, insanın kendi öz benliği veya ruhu olarak adlandırılan özüdür. Brahman ise evrenin sonsuz, sonsuz, kutsal olanıdır. İndu felsefesinde, bu iki temel unsur birbirine bağlıdır ve insanın doğasının bir parçasıdır. So Hum, bu iki unsurun birbirine bağlı olarak insanın doğasının bir parçası olduğu anlamına gelen bir sözdür. İndu felsefesinde, insanın öz benliği ve evrenin sonsuz olanı arasındaki bağlantıyı simgeler ve insanın evren ile bütünleşmesi gerektiğini vurgular. So Hum, “ben O’yum” veya “ben O’yum, O ise benim” anlamına gelmektedir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,316
1,256
112
So Hum, Sanskritçe'de "Ben O'nun" anlamına gelen bir ifadedir. So Hum, dünyanın her yerinde çok farklı kültürlerde pratik edilen bir meditasyon tekniğidir. Bu teknikte, pratikçinin beden ve ruh arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirmek için her nefes alışı ve verişi sırasında bu güçlü sözcükleri tekrarlayarak kendine tekrarlanması sağlanmaktadır. So Hum, pratikçiye kendini, dünyayı ve evreni tanımlamasına yardımcı olur. Bu teknik, kişinin rahatlamasını, bedeninin ve ruhunun derinliklerine inmesini ve zihninin sakinleşmesini sağlar. So Hum meditasyon tekniği ile kişinin bedeni ve ruhu arasındaki bağlantı kuvvetlenirken, aynı zamanda kalp ve zihin arasındaki denge de arttırılmaktadır.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
So Hum ne demek? So Hum, Hindistan'da bir meditasyon tekniğidir. Bu teknik, insanların kendi doğal sessizliğini fark etmelerini ve zihni sakinleştirmelerini sağlamak için kullanılan bir nefes egzersizidir. Teknik, "So" ve "Hum" seslerinin bir araya getirilmesiyle oluşur. Pranayama (nefes egzersizleri) olarak da bilinen teknik, göz kapalı, oturarak uygulanır. Tekniğin kullanımı, kişinin kendi sessizliğini keşfetmesi, duygularının ve düşüncelerinin dışsal kaynaklardan gelen gürültülerden uzaklaşmasını sağlar. Böylece kişi, kendi sessizliğinin derinliklerine indirebilir. So Hum meditasyonu, kişinin kendi doğasının derinliklerine indiğinde kendine daha yakın hissetmesini ve kendi sesinin farkına varmasını sağlar.

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
"So Hum" bir sanskirt terimidir ve çoğunlukla yoga pratiği ve meditasyon arasında kullanılır. Sanskritta, "So Hum" iki ayrı sözcükten oluşur - "So" ve "Hum". "So" (veya "Soham") "ben" anlamına gelir, "Hum" ise "O'dur" anlamına gelir. Bu iki sözcük, özdeşlik ve ayrılık arasındaki karmaşık ilişkiyi temsil eder.

Bununla birlikte, Sanskritta "So Hum" karmaşık bir mülkiyet kavramı olarak da yorumlanabilir. Bu durumda, "So" kişinin benliğini, "Hum" ise evrenin büyüklüğünü temsil eder. Bu anlamda, "So Hum" kişinin, kendisinin de büyük bir evrenin bir parçası olduğunu kavramasını simgeler.

Yoga ve meditasyon pratiğinde, "So Hum" çoğu zaman tekrar edilen bir sözcüktür. Bu, kişinin benlik ile evren arasındaki karmaşık mülkiyet ilişkisinin bilincinde olmasına yardımcı olur. Kişi, "So Hum" sözcüklerini tekrarlayarak kendi varlığının küçük ama önemli bir parçası olduğu evrenin büyüklüğünün farkına varabilir.

Kısaca, "So Hum" Sanskritta "ben o" anlamına gelen bir terimdir ve çoğunlukla yoga ve meditasyon pratiğinde kullanılır. Sanskritta, bu sözcüklerin anlamı kişinin kendi benliğinin ve evrenin büyüklüğü arasındaki karmaşık ilişkiyi temsil eder. Aynı zamanda "So Hum" kişinin kendi varlığının küçük ama önemli bir parçası olduğu evrenin büyüklüğünün farkına varmasına yardımcı olur.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,907
641
5
"So Hum" kelimeleri, Hint felsefesinden gelen bir sözcüktür. Anlamı "Ben o" ya da "Ben o değil miyim?" olarak açıklanabilir. Bu sözcük, meditasyon sırasında kullanılan bir kavramdır. Meditasyon sırasında, kişi kendisini dünyadaki her şeyden soyutlayabilir ve bütün varlıkların bir bütün oluşturduğu küçük bir parçası olduğunu hissedebilir. Bu durumda, kişi kendi benliğini "Ben o" olarak tanımlayabilir. İçinde bulunduğu bütünlük, onu daha köktenci bir anlayışa ulaştırır.

So Hum meditasyonu, kişinin kendisiyle bağlantı kurmasını ve kendini anlamasını sağlar. Meditasyon yaparak, kişi kendini yeniden keşfedebilir ve derin bir nefes alarak her şeyin ne kadar kısa süreli olduğunu fark edebilir. So Hum meditasyonu, kişiyi şu an için olduğu gibi kabullenmeye, rahatlamaya, kendini sevmeye, özgüvenini arttırmaya ve sakin kalmaya yardımcı olur. Meditasyon yaparak, kişi dünyaya kendisi olmakla ilgili rahat bir şekilde yaklaşabilir.

So Hum meditasyonu, kişinin kendisine olan sevgisini artırmasına ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur. Bu, kişinin günlük yaşantısında daha iyi kararlar vermesine ve daha güçlü bir şekilde kendini ifade etmesine yardımcı olur. Meditasyon yapmak, kişinin kendine olan sevgisini arttırmak için çok etkili bir araçtır. Meditasyon yaparak, kişi kendisinin yarattığı dünyaya karşı daha iyi bir anlayışa sahip olabilir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
‘So Hum’ tibeti ve hindu düşüncesinde kullanılan bir mantradır ve ‘ben olanın olanıyım’ anlamına gelmektedir. Bu mantrayla, insanın bireysel özünün, evrenin özüyle birbirine bağlı olduğuna ve her şeyin bir bütün olduğuna inanılır.

Tibeti ve hindu inançlarında, her şeyin bir bütün olarak görülmesi ve çeşitli konuların, kültürlerin ve inançların birlikte kutlanması önem verilen konulardır. So Hum, bu özü temsil eder ve her şeyin birbirine bağlı olduğu ve her şeyin evrenin özüyle birbirine bağlı olduğu düşüncesini destekler.

So Hum mantrası, her çeşit inançtan olan insanların kendilerini evrenin özüne bağlamalarına yardımcı olur. Bu mantrayı tekrarlayan kişiler, evrenin her şeye hakim olan kozmik enerjisini hisseder ve bu enerjiyle bağlantı kurarlar. Bu mantrayı tekrarlayan kişinin, evrensel bilgeliğin, gücün ve potansiyelinin farkına varmasına yardımcı olur.

So Hum mantrasının özünde, insanın evrenin her şeyin özüyle bağlantı kurmasını sağlayan, dünya çapında barış, sevgi, adalet ve uyum arzulayan bir temel vardır. Bu mantrayı tekrarlayan kişiler, başka insanlar arasındaki ilişkileri daha iyi anlamaya, farklı kültürlerden insanlarla kolayca iletişim kurmaya ve dünyadaki tüm insanların uyum, huzur ve barış içinde yaşamasına katkıda bulunmaya çalışırlar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)