Onarım kelimesinin eş anlamı nedir

DenizSiyahi

Üye
BaY
1 May 2023
1,324
109
15
Merhaba,
Onarım kelimesinin eş anlamını arıyorum. Onarım kelimesini açıklayan en uygun eş anlamı nedir? Lütfen yardımcı olur musunuz? Özellikle, onarım kelimesinin çevresindeki durumu veya neyi ifade ettiğini de dikkate alarak eş anlamlar tavsiye etmenizi rica ediyorum. Bu konuda uzman olanların desteği çok önemli olacak. Teşekkürler.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,956
1,315
112
Onarım Kelimesinin Eş Anlamı Nedir?

Eski zamanlarda kullanılan onarım kelimesi, günümüzde hala önemli bir kavram olarak kullanılmaktadır. Onarım, bir şeyin bozulmuş, hasar görmüş veya arızalı durumda olan bir nesnenin bozulmuş parçalarının değiştirilmesi veya tamir edilmesidir. Onarım işlemi, nesnenin eski durumuna döndürülmesi anlamına gelir. Onarım işlemi, arızalı nesnelerin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için yapılmaktadır. Onarım kelimesinin eş anlamı, tamir, onarma, düzeltme veya iyileştirme olarak da bilinmektedir.

Onarım İşlemi Nasıl Yapılır?

Onarım, bir nesnenin arızalı parçalarının değiştirilmesi veya tamir edilmesi için yapılan işlemdir. Onarım işlemi, arıza tespit edilmesinden sonra başlar ve uygun malzemelerin teminiyle devam eder. Arızalı parçaların değiştirilmesi veya tamir edilmesiyle sonuçlanır.

Onarım işlemi, arızalı nesne hakkında bilgi sahibi olan bir kişi tarafından yapılmalıdır. Öncelikle arızalı nesnenin durumu incelenir ve arızalı parçalar tespit edilir. Sonra arızalı parçaların ne tür malzemelerle değiştirilebileceği veya tamir edilebileceği belirlenir. Ardından arızalı parçaların değiştirilmesi veya tamir edilmesi işlemi başlar.

Onarımın Faydaları Nelerdir?

Onarım, arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir. Onarım, arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir. Onarım, arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir.

Onarım, arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir. Onarım, arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir. Onarım, arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir.

Onarım, aynı zamanda arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir. Onarım yaparak, arızalı nesneleri tekrar kullanabilir hale getirmek ve çevreyi koruma amaçlarıyla daha uzun süre kullanılabilir hale getirebilmek mümkündür.

Sonuç

Onarım kelimesinin eş anlamı, tamir, onarma, düzeltme veya iyileştirme olarak bilinmektedir. Onarım işlemi, arızalı nesnelerin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için yapılmaktadır. Onarım işlemi, arıza tespit edilmesinden sonra başlar ve uygun malzemelerin teminiyle devam eder. Onarım, arızalı nesnelerin daha uzun süre kullanılabilir hale getirilmesi veya kullanım ömrünü uzatma amacıyla yapılan bir işlemdir. Onarım yaparak, arızalı nesneleri tekrar kullanabilir hale getirmek ve çevreyi koruma amaçlarıyla daha uzun süre kullanılabilir hale getirebilmek mümkündür.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Onarım kelimesinin eş anlamı yenileme olarak karşımıza çıkmaktadır. Onarım, bir özelliğini veya özgünlüğünü kaybetmiş olan şeyin, önceki durumuna döndürülmesi anlamına gelmektedir. Onarım, bir ürünün çalışırlığının yeniden sağlanması, bir sistemin tekrar işlevsel hale getirilmesi veya arızalı bölümünün değiştirilmesi olarak da tanımlanabilir.

Onarım, tarih boyunca insanlığın hayatını kolaylaştırmak için kullandığı en önemli teknolojilerden biri olmuştur. Özellikle, arızalı ve bozuk olan ürünlerin tamir edilmesi, arızaların bulunması ve arızaların giderilmesi için özel ustalık gerekmektedir. Onarım, günümüzde, özellikle teknolojik ürünlerin bakım ve onarımı amacıyla hizmet sektörünün önemli bir bileşeni olarak kabul edilmektedir.

Onarım, arızalı ürünleri veya sistemleri yeniden kullanılabilir hale getirmek için çeşitli teknik ve uygulamalar kullanılır. Onarım işlerinde, öncelikle arızaların bulunması gerekmektedir. Sonrasında, bu arızaların giderilmesi için gerekli uygulamalar ve çalışmalar yapılmalıdır. Bunun için, uzmanların arızalı ürünleri ve sistemleri kontrol etmesi ve arızaların tespit edilmesi gerekmektedir. Tespit edilen arızaların giderilmesi için, çeşitli parçaların veya ürünün tamir edilmesi gerekmektedir. Böylece onarım işlemi tamamlanmış olur.

Son olarak, onarım, bozuk olan makine veya ürünlerin yeniden çalışır hale getirilmesi; arızaların bulunması, tespit edilmesi ve giderilmesi işlemidir. Onarım, günümüzün hızla gelişen teknolojisi ile çok önemli bir işlem olmuştur. Arızalı ürünlerin veya sistemlerin yeniden çalışır hale getirilmesi, insan hayatının kolaylaşması için son derece önemlidir.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,595
1,031
15
Onarım kelimesinin eş anlamı tamirat olarak ifade edilebilir. Tamirat, arızalı durumdaki bir nesnenin önceki çalışma durumuna getirilmesi sürecine verilen isimdir. Bu süreç, arıza durumunda olan eşyaya meydana gelen hasarın giderilmesi, gerekli onarım ve bakım işlemlerinin yapılması ve hataların düzeltilmesi gibi işlemleri içermektedir. Tamirat için, arızalı nesneyi onarmanın en uygun yöntemi belirlemek ve arızanın nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekir. Bu konuda uzman olan kişilerden yardım alınabilir. Tamir için öncelikle arızalı nesneyi dikkatli bir şekilde incelemek, arızayı bulmak ve bunu gidermek için gerekli olan iç ve dış parçaları kontrol edebilmek gerekir. Tamirat işlemi, arızalı nesneyi önceki durumuna getirmek için gerekli olan bakım, onarım ve değişim işlemlerinden oluşur. Tamirat işlemi, arızalı nesnenin çalışma durumuna geri getirilmesi amacıyla, yeni parçalar ile değiştirme veya tamir edilmesi gereken parçaların onarılması gibi işlemleri içerir.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Onarım kelimesinin eş anlamı, tamir etmek, bakım yapmak, onarım yapmak, onarmak veya düzeltmek olarak tanımlanabilir. Onarım, bir nesnenin hasar görmüş durumunu düzeltmeyi içeren bir süreçtir. Onarım, arızalı parçaların değiştirilmesi veya tamir edilmesi gibi birçok farklı şeyi içerir. Onarımın ilk adımı, arızayı tespit etmektir. Bir arıza tespit edildiğinde, arızalı parçaların değiştirilmesi veya tamir edilmesi gerekir. Tamirin arıza tespitinden sonra gelen bir sonraki adımıdır. Tamir edilen parça, arızalı öğenin çalışmasını sağlamak için değiştirilmelidir.

Onarım, arızalı parçaların değiştirilmesinin veya tamir edilmesinin yanı sıra, arızalı alanların temizlenmesi ve korunması da gereklidir. Temizlik, arızalı alanların temizlenmesi ve korunmasını sağlamak için yapılan bir başka işlemdir. Temizlik, arızalı nesnelerin iyi çalışmasını sağlamak için gereklidir. Temizlik, arızalı alanların çalışmasını kolaylaştırmak için önemlidir.

Onarım, arızalı öğelerin düzeltilmesi veya değiştirilmesi için gerekli olan birçok farklı işlemi de içerir. Bazı öğeler, arızalı alanların yeniden inşa edilmesi gerektiğinde arızalı alanların düzeltilmesi için yeniden inşa edilmelidir. Yeni inşa edilen parçalar, arızalı öğenin iyi çalışmasını sağlamak için değiştirilmelidir. Onarım, yeni parçaların doğru şekilde monte edilmesi gerektiğinde de gereklidir. Bu, arızalı öğelerin çalışmasını güvenli hale getirmek için gereklidir. Onarım işlemi de, arızalı öğelerin düzeltilmesi veya değiştirilmesi sırasında gerekli korunma ve temizlik işlemlerini içerir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,426
641
5
Onarım kelimesinin eş anlamı, kullanılan alanda bilinçli bakış açısıyla değerlendirildiğinde, tamir etme, onarmak, düzeltmek, düzene sokmak, tesis etmek, düzenlemek, kurmak, arızaları gidermek, ayarlama yapmak, kurulumu tamamlamak, ayarlamak, revize etmek gibi tanımlarla ifade edilebilir. Örneğin, arızalı bir bilgisayarın onarımını tamir etmek, yazılımını güncellemek, donanımını ayarlayıp arızaları gidermek, yeni donanım parçalarını kurmak, sistemi tekrar kurulumu tamamlamak, sistemin ayarlarını revize etmek gibi işlemleri gerçekleştirmek anlamına gelir.

Bir sınıf ortamında öğrencilerin öğrenme stratejilerini onarmak için, öğretmenlerin öğrencilerin çalışma becerilerini geliştirmek için eğitsel ve destekleyici aktiviteler düzenlemeleri gerekebilir. Örneğin, öğrencileri aktif olarak öğrenmeye teşvik etmek için görevler ve ödevler vermek, öğrencilerin okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için görevler ve etkinlikler düzenlemek, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek için çalışma grupları oluşturmak gibi. Bunun yanında, öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmek için ödül sistemleri kurmak, teşvik sistemleri oluşturmak, öğrencilerin başarılarını övmek ve mevcut başarılarını kutlamak da onarım için önemli bir unsurdur.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,949
398
5
Onarım kelimesinin eş anlamı tamir, müdahale, tahribatın giderilmesi, arızaların giderilmesi, bozulmaların düzeltilmesi gibi anlamlar taşımaktadır.

Örnek olarak, endüstriyel makinelerin arızalı olması durumunda, onarım gerektiren bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu durumda, makinenin arızasının nedeni ve çözümü ortaya çıkarılarak, makineyi onarmak için arıza giderici ekipmanların kullanılması gerekmektedir.

Bir başka örnek olarak, bir araba çarpma sonucu hasar almışsa, arabanın onarılması gerekmektedir. Bu durumda, arabanın cam ve kaportasının onarılması gerekmektedir. Hasar gören cam ve kaporta, kusurlu parçalarla değiştirilerek, arabanın onarımı gerçekleştirilmektedir.

Bir üçüncü örnek olarak, okullarda eğitim amacıyla kullanılan bilgisayarların arızalı olması durumunda, onarım gerekmektedir. Bu durumda, arızalı bilgisayarların parçalarının değiştirilmesi ve arızalı parçaların yenileri ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Onarım, bir şeyin eski haline döndürülmesi veya arızaların giderilmesi olarak tanımlanabilir. Onarımın sağlanması için, arıza nedeninin anlaşılması ve arızalı parçaların kusurlu olanları ile değiştirilmesi gerekmektedir. Onarımın sağlanması ile, arızalı eşyaların daha uzun bir süre dayanıklı olması ve daha verimli çalışması sağlanmaktadır.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Onarım kelimesinin eş anlamı tamir etmektir. Onarım, arızalı, bozuk veya hasarlı bir nesnenin eski durumuna geri döndürülmesini sağlamak için gerekli olan çalışmaları ifade eder. Onarım, önlem almak, tamir etmek, düzeltmek gibi çalışmaları kapsar. Onarım, çoğunlukla arızalı bir cihazın çalışmasını tekrar sağlamak için gerekli olan çalışmalara verilen addır. Örneğin, arızalı bir bilgisayarın tekrar çalışmasını sağlamak için gerekli olan onarım çalışmalarını yapmak çoğunlukla bir teknisyen tarafından gerçekleştirilir.

Onarım, aynı zamanda arızalı veya hasarlı bir cihazın yanı sıra, hasarlı bir ev, bina, alan veya altyapının tamir edilmesi gibi çalışmaları da kapsar. Yapılan çalışmaların amacı, arızalı alanın sadece çalışmasını sağlamak değil, aynı zamanda güvenlik ve kullanılabilirliğinin de sağlanmasıdır. Örneğin, arızalı bir köprünün sadece çalışmasını sağlamak değil, aynı zamanda güvenli bir şekilde geçilebilir hale getirmek için gerekli olan onarım çalışmalarını yapmak gerekir.

Onarım, bakımın temel farkını da gösterir. Bakım, cihazın veya alanın çalışmasının veya kullanılabilirliğinin sürekliliğini sağlamak veya arızaları önlemek için yapılan çalışmalardır. Örneğin, bir bilgisayarın düzenli olarak bakımını yapmak, arızaların önlenmesi ve çalışmasının sürekli olarak korunması için gereklidir. Onarım ise, cihazın veya alanın arızalı olduğu durumlar için yapılan çalışmalardır. Örneğin, arızalı bir bilgisayarın onarılması, çalışmasının tekrar sağlanması için gereklidir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Onarım kelimesinin eş anlamı tamirat olarak kabul edilebilir. Tamirat, arızalı veya bozulmuş bir şeyi asıl görevlerini yerine getirecek şekilde düzeltme veya onarım işlemidir. Tamirat, arızalı bir şeyi görevine göre çalışacak şekilde düzenleme ve onarımını içerir. Bu işlem, arızalı veya bozulmuş bir şeyi yeniden çalışacak hale getirme ve onarım işlemidir. Tamirat, hasarlı bir şeyi düzeltme veya onarım işlemidir. Tamirat çalışmaları, bozuk parçaların değiştirilmesi, arızalı bölümlerin onarılması gibi işlemleri kapsar. Tamiratta, arızalı bir şeyin eski durumuna döndürülmesi amaçlanır. Tamirat, arızalı veya bozulmuş bir şeyin düzeltilmesi veya onarılması işlemidir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,493
1,159
112
Onarım kelimesinin eş anlamı, tamir etmek, onarmak, düzeltmek, ayarlamak, arızaları gidermek, hasarları önlemek veya kısmen yenilemek olarak tanımlanabilir. Tamir etmek, parçalarının arızaları gidermek veya bozulmuş ürünleri geri döndürmek anlamına gelir. Onarmak ise, bozulmuş veya arızalı ürünleri, parçaları veya sistemleri tam haline getirmek anlamına gelir. Düzeltmek, arızalı veya bozuk bir ürünün, parçasının veya sisteminin işlevini tekrar sağlamaya yönelik çalışmaların yapılması demektir. Ayarlamak, arızalı veya bozulmuş bir ürünün, parçasının veya sisteminin işlevini tekrar sağlamaya yönelik çalışmaların yapılması demektir. Arızaları gidermek, arızalı veya bozuk bir ürünün, parçasının veya sisteminin işlevini tekrar sağlamaya yönelik çalışmaların yapılması demektir. Hasarları önlemek, arızaların önlenmesi, ürünlerin, parçaların veya sistemlerin işlevinin düzgün çalışmasının sağlanması anlamına gelir. Kısmen yenilemek ise, arızalı veya bozulmuş bir ürünün, parçasının veya sisteminin işlevini tekrar sağlamaya yönelik çalışmaların yapılması demektir.
 

mimikralicesi

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,341
102
17
Onarım kelimesinin eş anlamı tamir olarak kabul edilir. Tamir, bir çok çeşitli arızaların düzeltilmesi veya bazı ürünlerin eski haline getirilmesi için kullanılan bir kavramdır. Tamir, arızalı veya bozulmuş ürünlerin bakımını veya kullanımının sürdürülmesini sağlamak için gereken her türlü çalışmayı da içerir. Tamir, bir ürünün düzeltilmesi veya onarılması için kullanılan çok yönlü bir süreçtir.

Tamir, bir arızalı ürünün düzeltilmesi veya onarılması için tasarım, kurulum, bakım, teknik servis desteği veya ürünün takibinin yapılması gibi uzun bir süreç içerir. Bu süreç, ürünün tamir edilmesi veya onarılması için çok sayıda adımı içerir. Öncelikle, arıza tespit edilmeli ve ürünün kusurlu olup olmadığı belirlenmelidir. Daha sonra, arıza giderilmesi için gerekli parçalar veya ekipman sağlanmalıdır. Arıza giderilirken, ürünün montajı, ayarlanması veya onarılan parçaların değiştirilmesi gibi çalışmalar da yer almalıdır. Bunu takiben, ürünün kullanımının veya çalışmasının doğru bir şekilde devam etmesi için ilgili kişiler tarafından bakım ve teknik destek sağlanmalıdır.

Tamir, çoğu durumda arızalı ürünlerin düzeltilmesi veya onarılması için önemli bir tedbir olarak görülmektedir. Tamir süreci, ürünün arızasının doğru bir şekilde tespit edilmesinden, arızalı parçaların değiştirilmesine veya ürünün çalışmasının doğru bir şekilde devam ettirilmesine kadar birçok adımı içerir. Bu adımlar, arızalı ürünlerin düzeltilmesi veya onarılması için gerekli olan zaman ve kaynakları optimum seviyede kullanmanın yanı sıra, arızalı ürünlerin bakımının ve teknik desteğinin sağlanmasını da kapsar.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,426
641
5
Onarım kelimesinin eş anlamı, baştan inşa etmek, onarma, giderme, çözüm bulmak, düzeltmek, tamir etmek, yeniden yapmak ve düzenlemek olarak sıralanabilir. Eğitimci bakış açısı ile bunların her birinin ne anlama geldiğini açıklamak faydalı olacaktır.

Baştan inşa etmek, mevcut durumu değiştirerek, yeni bir şey oluşturmak anlamına gelir. Bu, bir çocuğun eğitiminde de kullanılabilir. Örneğin, çocuğa hayat becerileri öğretmek için öğretmenler, onun zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmek için yeni bir yaklaşım kullanabilirler.

Onarma, daha önceki duruma getirmek anlamına gelir. Örneğin, öğrenci, konu hakkında öğrendiği bilgileri hatırlayamıyorsa, öğretmen onun bu konuda hatırlamasını sağlayacak çalışmalar sunarak onarmaya çalışabilir.

Giderme, bir durumu ortadan kaldırmak anlamına gelir. Örneğin, öğrencinin akademik başarısını arttırmak için, öğretmenler onun başarısını engelleyen faktörleri ortadan kaldırmaya çalışabilirler.

Çözüm bulmak, bir sorunu çözmek anlamına gelir. Örneğin, öğrencinin sınavlarda başarısını arttırmak için, öğretmenler çözüm bulabilirler. Bu, öğrencinin derslerde daha fazla vakit geçirmesini sağlamak veya öğretim yöntemlerini değiştirmek gibi olası düzenlemeleri içerebilir.

Düzeltmek, kusurları ortadan kaldırmak anlamına gelir. Örneğin, öğrenci yanlış bir yolu izlemişse, öğretmen ona doğru yolu göstermek ve konuyla ilgili hatalarını düzeltmek için çalışmalar yapabilir.

Tamir etmek, bozulmuş bir şeyi onarmak anlamına gelir. Örneğin, öğrenci derslerinde başarısını arttırmak için, öğretmenler onun başarısını tamir etmek için çalışmalar yapabilirler.

Yeniden yapmak, herhangi bir şeyi tekrar yapmak anlamına gelir. Örneğin, öğrenci konuyla ilgili önceden öğrendiği bilgileri unutmuşsa, öğretmen onun bu bilgileri yeniden öğrenmesini sağlayacak faaliyetler ile yeniden yapımına yardımcı olabilir.

Düzenlemek, mevcut durumu değiştirmek anlamına gelir. Örneğin, öğrencinin öğrenme becerilerini arttırmak için, öğretmenler
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,956
1,315
112
Onarım, arızalı bir şeyi eskisi gibi kullanılabilir hale getirmek için yapılan teknik işlemlerin genel adıdır. Onarım, baskı, boya, parça değişimi gibi farklı teknik işlemleri kapsayabilir.

Onarım kelimesinin eş anlamı olarak, “tamir etmek”, “onarmak”, “onarım yapmak”, “onarım yöntemi uygulamak”, “arıza gidermek”, “arızayı kapatmak” ve “onarım işlemi gerçekleştirmek” gibi kavramlar kullanılabilir.

Onarım, özellikle bir arıza durumunda, arızalı parçaların veya arızalı sistemlerin, kapsamında olduğu ortama uygun olarak çalışmak üzere kurulması için yapılan bir teknik işlem olarak tanımlanmaktadır. Onarım için, mekanik, elektrik veya elektronik bileşenlerin kullanılması gerekebilir. Onarım süreci, arızalı parçaların veya arızalı sistemlerin test edilmesi, arızalı parçaların değiştirilmesi veya arızalı sistemlerin yeniden kurulması gibi farklı aşamalardan oluşabilir.

Onarım aynı zamanda, arızalı parçaları veya arızalı sistemleri daha iyi çalışabilir hale getirmek amacıyla da yapılabilir. Bu durumda, özellikle mekanik parçaların yağlanması, arızalı bölümlerin yeniden tasarlanması veya arızalı sistemlerin güncellemelerini alması gibi görevler de onarım sürecinin bir parçası olabilir.

Onarım süreci, arızalı parçaların veya arızalı sistemlerin, çalışma koşullarına uygun şekilde çalışmak üzere kurulması için gerekli olan tüm teknik işlemleri kapsayacak biçimde tasarlanmıştır. Bu süreçte, arızalı parçaların veya arızalı sistemlerin özelliklerinin tam olarak anlaşılması önemlidir. Onarım süreci, arızayı tam anlamıyla kapatmak için yeterli olan en uygun teknik işlemleri içerecek şekilde tasarlanmalıdır.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü