Osmanlı Devleti ile yükselme dönemi ne geçmiştir

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Selamlar! Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemini araştırmak istiyorum ve yardım istiyorum. 13. ve 14. Yüzyıllarda, Osmanlı Devleti, Balkanlar ve Orta Doğu'yu etkisi altına alarak büyüdü. 15. Yüzyılda, Osmanlı topraklarının İstanbul'u kuşattığı ve fethettiği zaman, büyüme hızı arttı. 16. Yüzyılda, Osmanlı Devleti, İran, Suriye, Mısır ve Hicaz'da topraklarını genişletti. 17. Yüzyılda, Osmanlı Devleti, Avrupa'daki topraklarını da genişletti. 18. Yüzyılda, Osmanlı Devleti, Çarlık Rusyası ile savaşa girdi ve kayıplarını telafi etti. Osmanlı Devleti'nin yükselme döneminin, hangi konularla bağlantılı olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Siyasi durumları, ekonomi durumları, askeri durumları, kültürel durumları ve bu dönemde yapılan başka şeyler hakkında bilgiler edinmek istiyorum. Forum kullanıcılarından yardım istiyorum. Lütfen yardım edin! Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Osmanlı Devleti ile Yükselme Dönemi

Osmanlı Devleti, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından İstanbul'un fethi ile başlayan ve 1918 yılına kadar süren uzun bir yönetim dönemine sahiptir. Osmanlı Devleti’nin tarihi, İstanbul'un fethi ile başlayan ve farklı coğrafyalarda, farklı kültürlerde ve düzenlerde yaşayan farklı milletler arasındaki karşılıklı etkileşime dayalı bir süreçtir. İstanbul'un fethi ile başlayan ve 19. yüzyılın ortasına kadar süren yükselme dönemi, Osmanlı Devleti'nin tarihi boyunca en önemli ve en iyi bilinen dönemlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Osmanlı Devleti'nin Yükselme Dönemi Sürecindeki Etkenler

Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemi sürecinde belli etkenler etkilidir. Bunlar, İstanbul'un fethi ile başlayan sürecin başında olan Fatih Sultan Mehmed'in başarılı savaş ve imparatorluğu yönetme stratejisi, İmparatorluk'u farklı coğrafyalarda genişleten ve kontrol eden Devlet kurumlarının yönetim sistemi, İmparatorluk'un genişleme sürecinde kullanılan yönetim, ekonomi ve sosyal politikalar, İmparatorluk'a dahil edilen milletler arasındaki karşılıklı etkileşim ve İmparatorluk'un güçlenmesini sağlayan askeri reformlar ve savaş teknolojisidir.

Osmanlı Devleti'nin Yükselme Dönemi Sürecinde Başarılı Olan Alışkanlıklar

Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemi sürecinde başarılı olan alışkanlıklar arasında hükümet içi ve hükümet dışı aktörler arasında güven oluşturulması, bölgesel ve kültürel çeşitliliğin kabul edilmesi, karşılıklı saygı ve güvenin sağlanması, kurumsallaşmış yönetim tarzı, karşılıklı etkileşimin dikkate alınması, etkili vergi sistemi, düzenli ve etkili nüfus kayıtları, halkın kamusal alanlarda katılımının sağlanması gibi alışkanlıklar sayılabilir.

Sonuç

Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemi, İstanbul'un fethi ile başlayan ve 19. yüzyılın ortasına kadar süren uzun bir süreçtir. Bu süreçte, belli etkenlerin ve başarılı alışkanlıkların varlığı, İmparatorluk'un genişlemesini ve güçlenmesini sağlamıştır. Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemi, tarihte önemli bir dönem olarak kabul edilmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü