Oyunda beraberlik, iki veya daha fazla kişinin aynı anda veya farklı zamanlarda aynı oyunu oynaması veya birbirleriyle etkileşim içinde olmaları anlamına gelir. Eğitimci bakış açısı ile, oyunda beraberlik, öğrencilerin küçük gruplar oluşturarak, sınıf içi ve dışı etkinliklerle beraber çalışmalar yapmasını sağlayan bir yaklaşımdır. İşbirliği, güven, karşılıklı saygı, duyarlılık, beceri paylaşımı gibi önemli kavramların öğretilmesine olanak sağlar. Bununla birlikte, öğrencilere çözüm üretme becerileri kazandıran, problemleri çözmeyi öğrenme ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeyi sağlayan bir öğretim metodudur.
Örnek olarak, öğretmen, öğrencilerin gruplar oluşturarak, farklı derslerdeki konuları karşılaştırıp, çözüm üretmelerini veya bir projeyi planlayıp, uygulamalarını gözlemleyebilir. Öğrencilerin birlikte çalışması, kendilerini ifade etmeleri, fikirlerini paylaşmaları ve karşılaştıkları problemleri çözmeleri için önemli bir ortamdır. Bununla birlikte, öğrencilerin, farklı düşünceleri kabul edip, çözümler üretmelerine yardımcı olmak için, öğretmenin aralarında arabuluculuk yapması gerekebilir.
Oyunda beraberlik, öğrencilere, özgüven, güven, sorumluluk alma ve karar verme becerileri kazandırır. Aynı zamanda, öğrencilerin, çalışma alanlarının farkına varmalarına da yardımcı olur. Farklı meslek gruplarından insanların, karşılaştıkları problemleri çözmek için aynı ortamda bir araya gelerek, işbirliği yapmalarını sağlar. Oyunda beraberlik, öğrencilerin birbirlerini daha iyi anlamalarına, aralarındaki iletişimi geliştirmelerine ve aralarındaki güveni arttırmalarına olanak sağlar.