Özürlü ve engelli arasındaki fark nedir

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba, ben özürlü ve engelli arasındaki farkı anlamak istiyorum. Özürlülük ve engelli durumunun her ikisi de bedensel veya zihinsel sınırlılıkları içerir, fakat aralarındaki fark nedir? Özürlü olmak, bir insanın kısıtlı bir süre için yaşamının herhangi bir kısmını etkileyebilirken, engelli olmak, yaşamın her alanını etkileyebilir. Özürlülük konusunda daha çok geçici sınırlamalar vardır, fakat engelli olmak daha uzun süreli sınırlamaları içerir. Lütfen bana özürlü ve engelli arasındaki farklar hakkında daha fazla bilgi verin.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Özürlü ve Engelli arasındaki Fark:

Kavramların farklılıklarını anlamak özürlü ve engelli arasındaki farkın anlaşılmasını kolaylaştırır. Özürsüzlük ve engellilik, bireyin fiziksel veya zihinsel sağlık durumuna bağlı olarak özel bir gelişme ve uyumlama gerektiren özel durumlar olup, her ikisi de özel durumlardır. Fakat aralarında önemli farklılıklar vardır.

Özürlü olarak tanımlanan bireyler, ortalama yaşam süresi, gelişme ve yetenekleri düşük olan, özel gereksinimleri olan ve herhangi bir zaman aralığında özel bakım veya eğitim gerektiren bireylerdir. Özürlü olarak tanımlanan bireyler genellikle doğuştan gelen durumlardır.

Engelli olarak tanımlanan bireyler, doğuştan gelen olmayan, özel gereksinimleri olan ve herhangi bir zaman diliminde özel bakım veya eğitim gerektiren bireylerdir. Engelli olarak tanımlanan bireyler genellikle çevresel, fiziksel veya biyolojik faktörlerden kaynaklanan durumlardır.

Özürlü ve Engelli arasındaki Farklar:

Özürlüler, engellilerden daha uzun bir yaşam süresi, gelişme ve yetenekleri ile tanımlanır. Özürlü olan bireyler doğuştan gelen durumlar olup, engelli bireyler çevresel, fiziksel veya biyolojik faktörlerden kaynaklanan durumlardır.

Özürlü olan bireyler, özel bakım ve eğitim gereksinimlerinin daha fazla olduğu göz önüne alındığında, engelli bireylerden daha çok destek ve yardım alırlar. Aynı zamanda, özürlü olan bireyler, engelli olanların özel olarak geliştirilmiş eğitim programlarını kullanamayabilir.

Özürlü olan bireyler, özel bakım ve eğitim gereksinimleri nedeniyle, engelli olan bireylere göre daha fazla destek ve yardım alırlar. Aynı zamanda, özürlü olan bireyler, engelli olanların özel olarak geliştirilmiş eğitim programlarını kullanamayabilir.

Özürlü ve Engelli arasındaki Farkların Sonuçları:

Özürlü ve engelli olan bireylerin, yaşamlarının farklılıklarından dolayı, farklı sonuçları olmaktadır. Özürlü olan bireyler, herhangi bir zaman aralığında özel bakım ve eğitim gereksinimleri nedeniyle, engelli olan bireylere göre daha fazla destek ve yardım almaktadır. Aynı zamanda, özürlü olan bireyler, engelli olanların özel olarak geliştirilmiş eğitim programlarını kullanamayabilir.

Engelli olan bireyler, daha az özel bakım ve eğitim gereksinimleri nedeniyle, özürlü olan bireylere göre daha az destek ve yardım almaktadır. Aynı zamanda, engelli olan bireyler, özürlü olanların özel olarak geliştirilmiş eğitim programlarını kullanabileceklerdir.

Özürlü ve engelli arasındaki farkların sonuçları, farklı yaşam alanlarında farklılık göstermektedir. Özürlü olan bireyler, engelli olan bireylere göre daha fazla destek ve yardım alırken, engelli olan bireyler, özürlü olan bireylere göre daha az destek ve yardım almaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)