Parsiyalizm ne demek

AltoClef

Yeni Üye
BaYaN
7 Nis 2023
1,314
84
2
Merhaba,

Parsiyalizm ne demek? sorusunu merak ediyorum. Parsiyalizm hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak kimse bana yardımcı olabilecek mi? Lütfen bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşın. Bana yardımcı olacak herkese minnettar olacağım.

Parsiyalizm, bir toplumun ya da dini grup oluşturmak için çalışan insanların dini ya da kültürel alanlarda paylaşım yapması anlamına gelir. Parsiyaller, dini ve kültürel alanda özgürlüğü destekler. Parsiyaller, dini ve kültürel alanda özgürlükleri desteklemek için toplumsal hareketleri destekler ve desteklemeye devam eder. Bu hareketler, dini ve kültürel özgürlükleri desteklemek için kamuoyu oluşturmak, eğitim ve dini konulara ilgi göstermek gibi çeşitli etkinlikler içerir.

Parsiyalizm, insanların dini ve kültürel alanlarda özgürce paylaşım yapmasını sağlamak için yardımcı olur. Parsiyaller, insanlar arasında özgürlük, eşitlik ve saygılı olmayı destekler. Parsiyaller arasında, özellikle İslam coğrafyasında, çeşitli inanç ve iklimlere sahip olan insanların dini, kültürel ve siyasal alanlarda özgürce paylaşım yapmasını destekler.

Parsiyalizm hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Lütfen bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca, Parsiyalizm hakkında konuşulan diğer tartışmaları ve konuları da öğrenmek isterim.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,993
1,345
112
Parsiyalizm Nedir?

Parsiyalizm, duygusal ve zihinsel olarak bireyin bir topluma entegre olmasının, toplumsal norm ve değerlerin kabul edilmesinin ve bunlara göre hareket etmesinin sağlanmasının bir aracı olarak görülen bir sosyal psikolojik teoridir. Bu teori, insanların toplumun genel kurallarına uymalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan davranışlarının ve bunlara göre sosyal bir toplum oluşturulmasının önemini vurgulamaktadır.

Parsiyalizm, sosyal psikolojisi ve toplumsal kuramların bir araya gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Sosyal psikolojinin kurucusu olarak kabul edilen William James, bu kavramı ilk olarak kullanmıştır. Teorinin ilk kez ortaya çıkışının yılı 1872 olarak kabul edilmektedir.

Parsiyalizmin Amacı Nedir?

Parsiyalizm, insanların sosyal toplumun kurallarına uymalarının ve bunlara göre yaşamalarının sağlanmasının aracı olarak görülmektedir. Parsiyalizm, insanların toplumsal kurallara uymalarının ve bunlara göre hareket etmelerinin, sosyal ortamın kurallarına uymalarının ve bunlara göre yaşamalarının sağlanmasını amaçlamaktadır.

Diğer bir amacı ise, insanların toplumsal kurallar ve normlara uymalarının sağlanması ve bunlara göre hareket etmelerinin kolaylaşmasıdır. Parsiyalizm, insanların toplumsal kurallar içinde yaşamalarının kolaylaştırılmasını ve insanların toplumsal normlara uymasının sağlanmasını amaçlamaktadır.

Parsiyalizmin Faydaları Nedir?

Parsiyalizm, insanların toplumsal kurallara uymalarının ve bunlara göre hareket etmelerinin sağlanmasının aracı olarak görülmektedir. Parsiyalizm, insanların toplumsal kurallara uymalarının ve bunlara göre yaşamalarının kolaylaştırılmasını ve insanların toplumsal normlara uymasının sağlanmasını amaçlamaktadır. Bu sayede, çevremizdeki insanların daha iyi anlaşılmasını ve birlikte yaşamalarının sağlanmasının önü açılmış olur.

Ayrıca, parsiyalizm, toplumsal kurallara uymayı öğrenen insanların toplumsal kuralların karşısındaki kararlarını düşünceli ve akılcı şekilde almasını sağlamaktadır. Parsiyalizm, insanların toplumsal kurallara daha kolay uyum sağlayabilmesini ve bunlara göre daha iyi hareket edebilmesini sağlamaktadır.

Parsiyalizmin Dezavantajları Nedir?

Parsiyalizm, toplumun genel kurallarına ve normlara uymalarının ve bunlara göre hareket etmelerinin sağlanmasının aracı olarak görülmektedir. Ancak, bu teori, çoğu zaman insanların özgür iradelerini ortadan kaldırarak, insanların belirli kurallara uymalarını sağlamakta ve bu kurallara uymak için kararlarını kısıtlamaktadır.

Parsiyalizm, insanların özgürlüklerini ve özgür iradelerini ortadan kaldırmakta ve insanların kendilerine özgü olan değerlerinin ve kararlarının önüne geçmektedir. Ayrıca, bu teori, bireylerin kendilerini ifade edebilmelerinin ve sosyal toplumun diğer unsurları ile karşılaşmalarının önüne geçmektedir.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Parsiyalizm, İran tarihinde önemli bir inanç sistemi olarak bilinir. İran’da beşinci yüzyılın başlarından itibaren önem kazanan Parsi inançları, İran’da hala önemli bir etkiye sahiptir. Parsiyalar, kutsal kitabı olan Avesta’ya göre kendilerini İran asıllı ve İran kökenli olarak tanımlarlar. Parsiyalar, özellikle maneviyat konusunda özgürlüklerine önem verirler. Buna göre, her insan kendi kutsal metinleri anlayabilir ve uygulayabilir. Bu, her insana özgürlüklerini ve inançlarını seçme hakkını verir. Bu nedenle, Parsiyaların inançlarına göre her insan kendi yoluna gidebilir ve kendi düşüncesini ifade edebilir. Bazıları, zaman zaman kutsal metinlerin öğretilerine muhalefet ederken, bazıları ise kutsal metinlerin öğretilerini takip ederek kendi inançlarını ifade edebilirler.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Parsiyalizm, bir inanç sistemidir. Bu sistem, özünde İran'da ve İran tarihindeki Zoroastrianizm inancından gelen eski bir inanç olarak tanımlanır. Parsiyalar, Ahura Mazda'yı (Tanrı ya da ilahi varlık) tek tanrı olarak inanırlar ve bu varlık tarafından yaratılan her şeyin kutsal olduğuna inanırlar.

Parsi inancı, özellikle İran ve İndia'da köklü bir geleneğe sahip olan Zoroastrianizm'den gelir. Parsi inancı, Zoroastrianizm'den farklı olarak, Ahura Mazda'nın tek bir tanrı olduğuna inanır. Ayrıca, herkesin bu varlık tarafından yaratılan her şeyin kutsal olduğunu kabul etmesi gerektiğine inanır. Parsiyalar, Tanrı'nın üzerindeki tüm güç ve yetenekleri kabul ederler.

Parsiyalar, Ahura Mazda tarafından yaratılan her şeyin doğruluğunu kabul ederler ve bu inancın kendilerine doğru yolu göstermesini beklerler. Ayrıca, insanların Ahura Mazda'nın tüm kutsal talimatlarına uymaları gerektiğini savunurlar. Parsi inancının temelinde, dünyanın Ahura Mazda'nın tarafından yaratıldığını ve bu yaratılışın kutsal olduğunu kabul etmek vardır. Ahura Mazda'nın öğrettiği her şeyi kabul etmeye kararlı olanlar, Parsi olarak bilinirler.

Parsi inancı, insanların Ahura Mazda'nın kutsal talimatlarına uymaya çağırmaktadır. Doğru ve kötü arasındaki farkın kesin bir şekilde tanımlanması, Ahura Mazda'ya olan inancın önemini vurgular. İnsanların Ahura Mazda'nın talimatlarına uyması, güzel ve doğru olan şeylerin yapılmasını sağlamak için gerekli olduğuna inanılmaktadır. Parsiyalar, Tanrı'nın yarattığı her şeyin kutsal olduğuna inanırlar ve bu kutsallığın insanların fiziksel ve ruhsal yararına olduğunu savunurlar.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Parsiyalizm, geleneksel İran inancının bir bölümü olan Zorastrianizm'in temel kavramlarından biridir. Bu inanç, Ahura Mazda'nın çoklu tanrılarının karşısında bir birlikteliğin ötesinde bir kutsal birbirine bağlılık olmasını temel almaktadır. İnanışa göre, bu birlikteliğin özü, Ahura Mazda'nın tüm kozmik gücünün kaynağı olan ve her şeyi kontrol eden bir tanrının varlığının kabulünden gelir.

Parsiyalizm, Ahura Mazda'ya ve onun çoklu tanrılarına sadık kalma ve onlara saygı gösterme konusunda büyük bir ahlaki sorumluluk üstlenmek anlamına gelir. İnanışa göre, herkes, Ahura Mazda'ya ve onun çoklu tanrılarına sadık kalarak, kozmik güçleri yönetmek için görevlendirilmiştir. Bu nedenle, mükemmeliyet ve dürüstlük gibi değerleri üstlenmek, Ahura Mazda'nın emirlerini yerine getirmek için önemlidir.

Parsiyalizm, insanların kendilerini ve diğerlerini, kutsal kuralların öngördüğü şekilde yönetmesi anlamına gelir. İnanışa göre, insanlar, Ahura Mazda'nın emirlerini yerine getirmek ve kozmik gücünü korumak için saygı ve sadakat göstermelidirler. Ahura Mazda'nın çoklu tanrılarına tapınmak, onların kutsal güçlerini korumanın ve kozmik düzeni korumanın bir parçasıdır. Parsiyalizm, kendini ve diğerlerini saygı ve sevgiyle karşılamayı öngören ahlaki ve ruhsal bir yaklaşım olarak tanımlanabilir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,430
641
5
Parsiyalizm, eğitim açısından, öğrencilerin bir konuya karşı seçicilik ya da önyargılı tutum içerisine girmelerini ifade eder. Parsiyalizm, öğrencilerin konuyu kabullenmeleri ile ilgili olarak, önceden kurmuş oldukları fikirleri veya görüşleri göz ardı etmelerini içerir. Parsiyalizm, insanların önyargıları veya ön yargılarının arkasında gizlenerek, bireylerin konuyu kabullenmemeleri veya öğrenmeye istekli olmamalarına neden olur. Örneğin, öğrenciler siyasi ya da dini görüşlerinden dolayı bir konuya karşı önyargılı bakış açısına sahip olabilirler. Bu tür önyargıların arkasında gizlendikleri için, öğrencilerin konuya karşı açık olmaları ve öğrenmeye istekli olmaları zorlaşabilir. Parsiyalizm, eğitimcilerin öğrencilerin önyargı ve ön yargılarını aşmaları ve konuyu kabullenmeleri için öğrencilere destek vermesi gerektiğini ifade eder.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,953
398
5
Parsiyalizm, insanların öğrenme süreçlerinde sadece belirli konuların öğretilmesi anlamına gelir. Parsiyalizm, özellikle okul öncesi yaşlarda çok sık kullanılan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, öğrencinin öğrenme sürecini hızlandırmaya ve öğrenilen materyal hakkında daha derin bilgi sahibi olmasına yardımcı olmaya çalışır. Parsiyalizm, eğitimcilere öğrencileri daha etkili bir şekilde öğretebilmeleri için çalışma alanı ve sınıf ortamında öğrenmeyi kolaylaştıran kavramlar sunmaktadır.

Parsiyalizm, öğrenmeyi kolaylaştıran ve zamanı etkin bir şekilde kullanmaya yardımcı olan bir yaklaşım olarak kabul edilir. Öğrencilerin öğrenme süreçlerini hızlandırmak ve bilgi alma ve kullanma becerilerini geliştirmek için bu yaklaşım özellikle öğretmenler tarafından kullanılmaktadır. Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme süreçlerini hızlandırmak için öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun öğrenme materyallerini seçer. Öğretmen, öğrenciye materyalleri seçerken, öğrencinin konu ile ilgili temel bilgileri öğrenmesini sağlamak ve öğrencinin konu üzerinde anlamaya ve anlamaya başlamasını sağlamak için materyaller seçer. Öğrencinin öğrenme süreci için seçilen materyaller, öğretmenin öğrenciye verdiği konuyla ilgili detaylı bilgiler içermez.

Parsiyalizm, öğrenciler için öğrenme süreçlerini hızlandırmak ve bireysel öğrenmeye imkan tanımak için kullanılan bir yaklaşımdır. Öğrenci, öğretmenin öğrenme materyallerini kullanarak, konuyla ilgili temel bilgileri öğrenmeden, öğrenmeyi kendi başına sürdürebilir. Öğrenme materyalleri, öğretmenin öğrenciye verdiği konuyla ilgili detaylı bilgiler içermese de, öğrencinin öğrenme sürecini hızlandırmaya ve konu üzerinde daha derin bilgi sahibi olmasına yardımcı olmaya çalışan önemli bir rol oynar.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
21,835
1,256
112
Parsiyalizm, insanların bazı konularda çoğunlukla genel kabullerin dışındaki kendilerine özgü inançlarının ve davranışlarının benimsenmesini ifade eder. Parsiyalizm, bir kişinin kendi topluma, kültüre veya dinsel inançlara göre kendi kişisel görüşlerini ifade etme yetisine sahip olması anlamına gelir. Parsiyalizm, insanların yaşam tarzlarını, özgürce ve özgün olarak kendilerine göre şekillendirmesini ve inançlarını serbestçe ifade etmesini sağlar.

Parsiyalizmin temel düşüncesi, kültürel, siyasi ve dini alanlarda çoğunluk kararlarına karşı kendilerine özgü bir yaklaşım benimsemelerini ve bu yaklaşımın kendilerinin özgürce ifadesini sağlamalarını amaçlamaktadır. Parsiyalizm, çoğunluk kararlarının önünde, kişisel inançların öne çıkmasını teşvik eder. Bu anlayışa göre, her birinin kendi inançlarının özgür ve özgün bir şekilde ifade edilmesi önemlidir.

Parsiyalizm, insanların kültürel ve siyasi alanlarda kendi kişisel görüşlerini özgürce ifade etme hakkına sahip olmalarını ve bunların önemsenmesini amaçlamaktadır. Bu, herkesin kendi görüşlerinin korunmasını ve kendilerine özgü inançlarının korunmasını sağlamak için gereklidir. Parsiyalizm aynı zamanda bir topluma katılım ve girişim hakkının da önemsenmesini ve kabul edilmesini destekler.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,993
1,345
112
Parsiyalizm, bir inanç sistemi olarak tanımlanır. Parsiyalizmi, özellikle İran ve Hindistan'da yaşayanların inanç sistemindeki bir öğreti olarak tanımlayabiliriz. Parsiyalizm, İran ve Hindistan'da çok popülerdir ve Müslüman, Hint ve İran tarihinin köklerinde yer alır. Parsiyalizm, İran ve Hindistan'daki çeşitli dinlerin ve düşünce akımlarının ortak öğelerini içerir.

Parsiyalizm, İran ve Hindistan'daki çeşitli din ve düşünce akımlarının ortak özelliklerini temel alır. Parsiyalizm, Tanrı'nın tek ve sonsuz olduğunu ve insanların kendilerini Tanrı'ya karşı sorumlu olmak üzere yükselmeye çalışmak zorunda olduklarını öğretir. Parsiyalizm, insanların dürüst ve eşit bir şekilde yaşamalarını ve kendilerini koruyucu ve barışçıl bir şekilde hareket etmeyi önerir. Parsiyalizm, ayrıca insanların sürekli olarak Tanrı'nın varlığını hatırlamalarını ve eşitlik, adalet ve merhameti ön plana çıkarmalarını önerir. Bu, insanların kendilerini koruyucu ve barışçıl olarak hareket etmelerini ve diğer insanların haklarını koruyucu olarak hareket etmelerini önerir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Parsiyalizm, belli bir toplumsal grup tarafından diğer gruplara karşı özellikle siyasi, ekonomik ve kültürel olarak üstünlük kurma amacıyla yürütülen bir tür ırkçılıktır. Parsiyalizm, toplumun büyük bir kısmının çoğu zaman karşılaştıkları haksızlığı ve baskıyı önlemek veya azaltmak için kullanılan bir stratejidir. Parsiyaller, kendi görüşlerini ve değerlerini diğer gruplara kabul ettirmek için baskı kullanmaya çalışırlar ve diğer grupların haklarını ve özgürlüklerini gasp etmeye çalışırlar.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Parsiyalizm, İslam inancında inançların ve davranışların, İslam dininin asıl kurallarının ve öğretilerinin ötesine geçmeyen bir şekilde yorumlanması ve uygulanması anlamına gelir. Parsiyalizm, İslam’ın temel kurallarına uygun olarak düşünmeye ve yaşamaya çalışan Müslümanların bilinçli bir seçimidir. Parsiyalizm, İslam’ın kurallarına bağlı kalmayı ve İslam dininin öğretilerini korumayı amaçlamaktadır. Parsiyaller, İslam dininin temel kurallarının ötesine geçemeyecek şekilde yorumlar yapmayı ve İslam’ın öğretileriyle uyumlu olarak yaşamayı savunurlar. Parsiyalizm, özellikle özgür irade ile İslam dininin kuralları arasındaki dengeyi sağlayarak İslam dininin temel kurallarının ötesinde ilerlemekten kaçınmayı öngörür. Parsiyaller, özellikle İslam’ın temel kurallarının ötesinde yorumlanmasına ve uygulanmasına karşı çıkarlar. Parsiyalizm, İslam’ın temel kurallarının ötesinde çok katmanlı bir anlayışı öngörmektedir. Parsiyaller, İslam dininin temel kurallarının ötesinde ilerlemekten kaçınmak için İslam’ın öğretilerini korumayı ve İslam’ın temel kurallarına bağlı kalmayı öngören bir anlayışı savunurlar.
 

HayalbaZ

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
4 Nis 2023
1,302
127
7
Parsiyalizm, bir inanç veya düşünce sisteminin bir kısmına inanmak anlamına gelir. Bu özelliği ile, bir dinin tüm inanç ve düşünce sistemini kabul etmek veya kabul etmemek arasında bir ortada yer alır. Parsiyalizmin, günümüzde en çok kullanılan tanımı, bir dinin temel inançlarını kabul etmek, ancak onun ötesindeki konulara karşı daha esnek bir tutum sergilemek olarak kabul edilir. Bu durumda, dinin temel inançlarına göre yaşamayı tercih ederken, diğer konularda kişisel tercihlere göre hareket etmeyi de kabul ederler. Parsiyalizm, özellikle bazı orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Parsiyalizm, bir insanın inançlarına göre yaşamasını sağlamak için çok önemli bir kavramdır. Özellikle çok kültürlü toplumlarda, kişilerin inançları ve yaşam tarzları çok farklı olabiliyor. Bu durumda, bir insanın kendi inançlarının ötesindeki konulara karşı daha esnek bir tutum sergilemesine izin vermek, hem o kişiyi rahatlatacak hem de toplumda daha hoşgörülü bir ortam sağlayacaktır.

Parsiyalizmin önemi, toplumun öğrenme, öğretme ve paylaşma için önemli bir araç olarak kabul ediliyor. Kişilerin kendi din ve inançlarına göre yaşamasını sağlayan aracın, kendisine saygı duyma ve diğerlerinin de haklarını koruma anlamında çok önemli olduğu söylenebilir. Ayrıca, insanların ruh sağlıklarının korunmasını sağlaması da önemli bir etkendir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,960
1,315
112
Parsiyalizm, eğitimsel açıdan, öğrencilerin çalışma süreçlerini ve sonuçlarını parçalara, olasılıkların her birine özel olarak bölme ve ölçme anlamına gelir. Örneğin, öğrencilerin bir sınavı geçebilmek için kullandıkları bilgi özellikle önemli olabilir. Parsiyalizm, öğrencilerin sınav sonuçlarını parçalara ayırarak ölçmeyi ve değerlendirmeyi mümkün kılar. Bu, öğrencilerin sınavdan aldıkları sonuçların ne kadarının başarılı, ne kadarının başarısız olduğunu anlamamıza yardımcı olur. Parsiyalizm, öğrencilerin yeteneklerinin ve bilgilerinin ölçümü için kullanılır ve öğrencilerin özellikle başarılı oldukları alanları belirlemek ve zayıf oldukları alanları tespit etmek için kullanılır. Parsiyalizm, okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrencilerin başarılarını arttırmak için kullandıkları bir yöntemdir. Parsiyalizm, öğrencilerin başarılarının ölçümü için kullanılan bir yöntem olarak, öğretmenlerin öğrencilerin başarılarını ölçme ve değerlendirme süreçlerinde önemli bir rol oynamaktadır.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,011
517
0
Parsiyalizm, bir inanç sisteminde kimi konuların önemli olduğu ve kimi konuların ise önemsiz olduğu fikrine dayalı olarak ortaya çıkan bir yaklaşımdır. Parsiyalizm, bir inancın özünden kopmak ve inanca özgü olan unsurların önemini azaltmaktır. Parsiyalizm geleneksel inanç sistemlerinin özgürlükçü bir yorumu olarak kabul edilebilir.

Parsiyalizm, özgürlükçü bir ideolojidir ve inançların özüne sadık kalma noktasından bakar. Bu, inançların, kişinin kendisi tarafından özgürce kabul edilmesi ve kendi anlayışının oluşturulması anlamına gelir. Parsiyalizm, inançların özüne sadık kalma noktasından bakan inançların bireyin tercihleri, ihtiyaçları ve deneyimleri ile ilişkili olması gerektiğini savunur.

Parsiyalizm teorisine göre, dini inançların kutsal metinlerdeki kuralların önemini azaltmak ve kutsal metinlerin ruhuna sadık kalmak önemlidir. Parsiyalizm, insanların kendilerini özgürce ifade etmesine izin verir ve bir inancın özüne sadık kalma noktasından bakar. Parsiyalizm, kişilerin özgürce inançlarını ifade etmesine ve kendilerini özgürce ifade etmesine izin verir. Parsiyalizm, insanların kendilerini ifade etmesine ve kendi inanç sistemlerini oluşturmalarına izin verir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü