Pavurya ne demek TDK

Efsunlu35

Tanınmış Üye
BaYaN
3 Nis 2023
1,292
102
47
Merhaba arkadaşlar,

Pavurya kelimesinin TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde ne anlama geldiğini merak ediyorum. Pavurya kelimesi bana ne ifade ediyor? Pavurya kelimesinin kökeni ve anlamı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Bu konuda herhangi bir bilgi veya araştırma yaparak arkadaşlarıma yardım edebilir miyim?

Herkese teşekkürler.

MaverickYolcu

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
27
1
0
Pavurya Ne Demek TDK Hakkında

Pavurya, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir kelime olarak tanımlanmaktadır. Pavurya, Türkçe'de kullanılan, günlük konuşmalarda karşılaşılan bir ifade biçimidir. Genel anlamıyla, durum veya durumla ilgili olarak, geçmiş veya gelecek tarihte olması muhtemel olan, belirli bir amaca yönelik, yapılacak bir eylemi öngören bir ifade biçimidir.

Pavurya Ne Anlama Geliyor?

Pavurya kelimesinin anlamı, Türk Dil Kurumu tarafından açıklanmıştır. Pavurya kelimesi, 'gelecekte yapılacak veya yerine getirilecek eylemleri öngören, amaca yönelik bir durum veya ifade' olarak tanımlanmıştır. Pavurya kullanımı, genellikle, konuşma veya yazılı metinlerde kullanılan 'şimdiki zaman' ifadesinden farklıdır.

Pavurya Kullanımı Nasıl Yapılır?

Pavurya, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir ifade biçimidir. Ancak, pavurya kullanımı, konuşma veya yazılı metinlerde her zaman kullanılmaz. Pavurya, özellikle, gelecekte yapılması muhtemel olan veya yerine getirilmesi gereken bir eylemi ifade etmek için kullanılır. Pavurya kullanımı, konuşma veya yazılı metinlerde kullanılan şimdiki zaman ifadesinden farklıdır.

Pavurya Örnekleri

Pavurya, özellikle gelecekte yapılması muhtemel olan veya yerine getirilmesi gereken bir eylemi ifade etmek için kullanılır. Örneğin, 'Bugün okula gideceksin' cümlesi şimdiki zaman ifadesiyle kurgulanırken, 'Okula yarın gideceksin' cümlesi pavurya ifadesiyle kurgulanır. Ayrıca, 'Beni arayacaksın' ya da 'Bugün alışverişe gideceğiz' gibi cümleler de pavurya ifadesiyle kurgulanabilir.