Performans geri bildirim görüşmesi nasıl yapılır

Abide

Tanınmış Üye
BaYaN
28 Kas 2020
1,308
108
62
Merhaba herkese,

Şu anda performans geri bildirim görüşmeleri nasıl yapılır üzerine çalışıyorum ve bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Performans geri bildirim görüşmesi, çalışanların kariyer hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için çok önemlidir. Bu nedenle, ne zaman ve nasıl yapılacağını bilmek çok önemlidir.

Öncelikle, bu tür görüşmeleri ne zaman düzenlemeli? Özellikle, ekibinizde yeni bir çalışan var mı? Bir çalışanın performansını değerlendirmek için zamana ihtiyacınız olacak mı? Görüşmeler ne sıklıkla yapılmalı?

Görüşmeyi nasıl yapmalıyım? Hangi konuların konuşulacağını ve nasıl ortaya çıkarılacağını bilmek çok önemlidir. Örneğin, çalışanların çalışmalarını ne kadar ilerlettiklerini ve hedeflerine ne kadar yaklaştıklarını konuşmak için önemli araçlar olacaktır. Ayrıca, çalışanın hangi alanlarda gelişmesi gerektiği ve ne tür destek gerekebileceği konusunda konuşulmalıdır.

Son olarak, görüşmeyi nasıl sonlandıracağınızı bilmek çok önemlidir. Çalışanların performanslarını nasıl ölçeceğinizi, görüşme sonuçlarını nasıl kaydedeceğinizi ve görüşme sonuçlarının ne zaman ve nasıl uygulanacağını bilmek gerekir.

Bu konu hakkında yardım edebilecek herhangi biriniz varsa çok sevinirim.
 
  • Like
Reactions: Berrak

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Geri Bildirim Görüşmesinin Amacı

Geri bildirim görüşmeleri, çalışanların performansının gelişimini desteklemek ve çalışanların kendilerini geliştirme sürecini teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, görüşmeler iş ve çalışan arasındaki iletişimi, iş tatmini ve motivasyonu arttırmak için de kullanılabilir.

Geri Bildirim Görüşmesinin Önemi

Geri bildirim görüşmesi, çalışanların performansının yönetim tarafından bütünsel bir şekilde değerlendirilmesine olanak tanır. Bu, çalışanların performansının ne kadar iyi olduğunu anlamak için çalışanın neyi başarabileceğini, neyi geliştirebileceğini ve neyi değiştirebileceğini görmek için bir araçtır. Görüşmeler, çalışanların kendilerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları desteği almalarını sağlayabilir.

Görüşmeyi Hazırlamak

Geri bildirim görüşmesi için her iki tarafın da önceden hazırlanması gerekir. Müdür, görüşme öncesi çalışanın performansının değerlendirilmesi için gerekli belgeleri toplamalıdır. Görüşmeye hazırlanırken, çalışanın güçlü ve zayıf yönleri, başarıları, hedefleri ve gelişim potansiyeli göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca, görüşmeye katılanların görüşmesinin amacını anlamaları için bir konu listesi oluşturmak da önemlidir.

Görüşmeyi Gerçekleştirmek

Görüşme sırasında, her iki tarafın da katkı sunması önemlidir. Görüşmenin başlamasıyla birlikte, çalışanın performansının değerlendirilmesi başlar. Bu değerlendirme, çalışanın güçlü ve zayıf yönleri, başarıları ve hedefleri hakkındaki değerlendirmelerini içerir. Görüşme sırasında, çalışanın performans gelişiminde destek olmak için gerekli adımların alınmasına ilişkin öneriler de sunulabilir.

Görüşmenin Sonuçlarını Değerlendirmek

Görüşme sonrasında, müdür ve çalışan bir sonuç raporu oluşturmalıdır. Bu rapor, görüşme sırasındaki değerlendirmelerin ve önerilerin bir özetini içermelidir. Ayrıca, çalışanın performansının gelişiminde destek olmak için alınması gereken adımların özetini de içermelidir. Rapor, çalışanın kendisi tarafından imzalanmalıdır.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü