Psikanalitik yaklaşım neyi savunur

CATA

Tanınmış Üye
BaY
7 Kas 2020
1,406
126
62
Merhaba,

Psikanalitik yaklaşım neyi savunur? sorusuna cevap arıyorum. İlk olarak psikanalizin ne olduğunu ve neyi savunduğunu anlamak istiyorum. Psikanaliz, insan davranışlarının ve zihinsel durumunun anlaşılmasını ve değiştirilmesini hedefleyen bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Psikanaliz birçok temel kavrama dayanmaktadır, özellikle çocuklukta edinilen deneyimlerin, isteklerin ve öznel dünyanın etkilerinin göz önünde bulundurulmasına. Psikanalitik yaklaşımın temel savunucuları arasında Sigmund Freud, Alfred Adler, Carl Jung, Erik Erikson ve Melanie Klein sayılabilir. Psikanalizin farklı teorisyenleri, insan psikolojisinin anlaşılması ve hastalıkların tedavisinin ortaya çıkarılması için kullanılan farklı teorik yaklaşımları geliştirdiler.

Bu konuda yardım almak için umarım bu forumda uzman kişilerden yardım alabilirim. Psikanalitik yaklaşım neyi savunur? sorusuna net bir cevap alabilmek için bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,057
1,159
112
Psikanalitik Yaklaşım: Neyi Savunur?

Psikanalitik yaklaşım, psikolojik etmenlerin düşünce, duygu, davranış ve kişilik oluşumunu anlamak için kullanılan bir teoridir. Psikanalitik yaklaşım, insanların dürtüleri, öz-değerleri ve çatışmalarının özündeki gizemleri çözmeyi amaçlar. Bu yaklaşım, insanların arka planında olanların, dürtülerin ve duyguların arkasındaki süreçleri anlamaya yardımcı olmak için kullanılır. Bu yaklaşım, insanların sözel ve davranışsal olarak onların sosyal, kültürel ve etik ortamda yaşamlarını etkileyen kuramlarının özünü anlamayı amaçlar.

Psikanaliz, Freud'un geliştirdiği psikolojik teorinin bir kısmıdır. Freud'a göre, insanların kişilikleri, düşünceleri ve duyguları üç temel katman aracılığıyla oluşur. Bunlar, bilinçli, bilinçaltı ve üçüncü katman olarak bilinen arka plan olarak bilinir. Psikanalitik yaklaşım, insanların dürtülerinin arkasındaki süreçleri anlamak için bu üç katmanı kullanır. Freud'a göre, bu üç katman, kişinin kendi kendisiyle çatışmalarının ve kendilerine ilgili olan çatışmaların özünü anlamaya yardımcı olur.

Psikanalitik yaklaşım, insanların dürtülerini, öz-değerlerini ve çatışmalarını çözmek için kullanılan bir teoridir. Bu yaklaşım, insanların sosyal, kültürel ve etik ortamda yaşamlarını etkileyen kuramlarının özünü anlamaya yardımcı olmak için kullanılır. Psikanaliz, Freud'un geliştirdiği psikolojik teorinin bir kısmıdır ve bu yaklaşım, insanların arka planında olanların, dürtülerin ve duyguların arkasındaki süreçleri anlamaya yardımcı olmak için kullanılır. Psikanalitik yaklaşım, insanların kendi kendileriyle çatışmalarının ve kendilerine ilgili olan çatışmaların özünü anlamaya ve çözmeye yardımcı olmak için kullanılır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)