Putrit bozulma, bir özelliğinin bozulması anlamına gelmektedir. Putrit, enerji, yoğunluk ve basınç gibi fiziksel ve kimyasal özellikleri olan bir madde veya sıvının, istenmeyen koşullara maruz kalması durumunda bozulması olarak tanımlanabilir. Putrit bozulması, ortam koşullarındaki değişimlere bağlı olarak, bu maddelerin veya sıvıların özelliklerinin bozulması ile ortaya çıkar.
Putrit bozulması, bir sıvının veya maddesinin kimyasal özelliklerinin bozulmasına neden olabilir. Aslında, putrit bozulması, maddenin, çevresel koşulların değişmesinden dolayı, fiziksel veya kimyasal özelliklerini kaybetmesi olarak da açıklanabilir. Putrit bozulmasına neden olan faktörler arasında ısı, basınç, kimyasal etkiler, ışık ve oksijen kullanımı sayılabilir. Örneğin, ısının artması, sıvının veya maddesinin kimyasal ve fiziksel özelliklerini bozabilir. Aynı şekilde, basınç ve ışık aynı şekilde etkileyebilir.
Putrit bozulması, bazı maddelerin veya sıvıların özelliklerini kalıcı olarak değiştirir ve çoğu zaman, bu değişimlerin geri döndürülmesi pek mümkün değildir. Aynı şekilde, putrit bozulması, maddelerin veya sıvıların ömrünün kısaltılmasına da neden olabilir. Örneğin, meyve sularının veya bezelyenin bozulması putrit bozulmasından kaynaklanır. Bu bozulma, meyve suyunun veya bezelyenin ömrünün kısaltılmasına neden olur.
Putrit bozulmasının önlenmesi, çevresel koşulların değişmesini engellemek için gerekli önlemlerin alınması ile mümkündür. Isı ve basıncın stabilize edilerek, maddelerin veya sıvıların özelliklerinin bozulmasını önlemek mümkündür. Aynı şekilde, kimyasal etkileri azaltmak için, maddelerin veya sıvıların depolanması veya kullanılması esnasında gerekli önlemler alınmalıdır.