Rasıt ne demek TDK

ProtonGiant

Tanınmış Üye
BaY
14 Ara 2020
1,411
115
62
Merhaba herkese,

Rasıt kelimesini TDK'nın ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. TDK'nın ne anlama geldiğini bilen veya bu konuda bana yardımcı olacak olan herkese çok teşekkür ederim. Rasıt kelimesinin TDK'da ne anlama geldiğini öğrenmek için çok uğraşıyorum ama herhangi bir sonuca ulaşamıyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Ne kadar çok bilgi veya ipucu sağlarsanız o kadar çok sevinirim. Teşekkür ederim.

DenizGizemi

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
28
0
0
Rasıt Ne Demek TDK?

Rasıt, Türkiye Dil Kurumu (TDK)'nın tanımladığı bir sözcük. TDK tarafından tanımlanan rasıt sözcüğü, gerçek kimliğini, sahip olduğu hakları veya kimliğini kanıtlayan bir belgeye sahip olan kişiye verilen ünvan anlamına gelir. Bu ünvan, kişinin gerçek kimliğini kanıtlamak için kullanılan bir belge veya kimlik olarak da düşünülebilir.

Rasıt sözcüğünün diğer anlamları arasında ise, "doğru, gerçek, sağlam, sürekli, kanıtlanmış, kesin" gibi anlamlar da bulunmaktadır. Rasıt sözcüğü, çoğu zaman kullanılırken "tam, kesin olan" anlamında kullanılır.

Rasıt Sözcüğünün Kullanımı

Rasıt sözcüğünün kullanımı, pek çok alanda gözlemlenebilir. Örneğin, bir kişinin gerçek kimliğini kanıtlamak için kullanılan belgedeki bilgileri doğrulamak için kullanılan bir sözcük olarak kullanılır. Aynı zamanda, bir ürünün kalitesini doğrulamak için de kullanılır.

Rasıt Sözcüğünün İngilizce Karşılığı

Rasıt sözcüğünün İngilizce karşılığı “authentic” olarak kullanılır. Anlam olarak, “gerçek, sağlam, doğru, kesin” olarak kullanılır.

Sonuç

Rasıt sözcüğü, Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanan bir sözcük. TDK tarafından tanımlanan rasıt sözcüğü, gerçek kimliğini, sahip olduğu hakları veya kimliğini kanıtlayan bir belgeye sahip olan kişiye verilen ünvan anlamına gelir. Bunun yanı sıra rasıt sözcüğünün diğer anlamları arasında "doğru, gerçek, sağlam, sürekli, kanıtlanmış, kesin" gibi anlamlar da mevcuttur. Rasıt sözcüğünün İngilizce karşılığı ise "authentic" olarak kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Rasıt, TDK, Kimlik, Belge, Doğru, Gerçek, Sağlam, Sürekli, Kanıtlanmış, Kesin, Authentic.