Realschule Hakkında Genel Bilgi
Realschule, Almanya'da kurulan bir orta seviye eğitim kurumu. Realschule, Almanya'daki orta öğretim sistemindeki en yaygın eğitim kurumudur. Realschule, Almanya'daki öğrencilerin ileride teknik alanlarda çalışma yeteneklerini geliştirmelerini sağlar. Realschule, normal tek sınıflı okullara göre daha karmaşık bir öğretim sistemi kullanır. Realschule, 9 yıllık orta öğretim sisteminin bir parçasıdır.
Realschule Ne Kadar Sürer?
Realschule, 9 yıllık ortaöğretim sisteminin bir parçası olduğundan, 9 yıl sürer. 9 yılda, öğrenciler liseye hazır olacak şekilde eğitim alırlar. Realschule, liseye hazırlık sınıfı olup öğrencilere liseyi başarıyla tamamlamalarını sağlamak için gerekli olan bilgileri verir.
Realschule'da Neler Öğrenilir?
Realschule'da, öğrenciler aritmetik, tarih, coğrafya, biyoloji, fizik, kimya, matematik gibi temel dersleri öğrenir. Ayrıca, öğrenciler Almanca, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca gibi dilleri de öğrenirler. Realschule'da, öğrencilerin tüm dersleri başarıyla tamamlamaları ve liseye geçebilmeleri için gerekli olan yetenekleri kazanmaları sağlanır.
Realschule Nasıl Sınıflandırılır?
Realschule, 9 yıllık orta öğretim sisteminde bir parçadır ve 9 yıl sürer. Realschule, 4 sınıftan oluşur: 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf. Her sınıfta, öğrencilerin temel dersleri öğrenmeleri ve liseye hazır olmaları için gerekli yetenekleri kazanmaları sağlanır.
Realschule'a Geçiş
Realschule, Almanya'da orta öğretim sisteminde en yaygın olan eğitim kurumudur. Öğrenciler, 5. sınıftan başlayarak liseye geçebilirler. Öğrenciler, 8. sınıfta liseye geçmeye hazır olacak şekilde eğitim alırlar. Realschule'dan liseye geçebilmek için, öğrencilerin çeşitli testleri başarıyla geçmesi gerekir.
Anahtar Kelimeler: Realschule, Almanya, Ortaöğretim, Sınıflandırma, Geçiş.