Rebika, müzikteki düzenli ritimleri, aralıkları ve sesleri bir araya getirerek oluşturulan bir müzik formudur. Geleneksel olarak, rebika, çoğunlukla kullanılan bir ritim olan 4/4 ritmine dayanmaktadır. Bu ritim, sıklıkla dört tane dörtlük grubu olarak kullanılır. Rebikalar, çoğunlukla Afrika ve Latin Amerika müzik kültürlerinden gelen kökleri taşır.
Rebika, çoğu zaman ritim olarak düşünülmesine rağmen, aslında çok daha fazlasıdır. İçeriği, her türlü kompozisyon, dizi ve melodileri bir araya getirerek oluşturulan bir dans formudur. Rebika, müzisyenler tarafından farklı aralıklar, tonaliteler, melodiler ve ritimleri bir araya getirerek oluşturulan kompleks bir müzik formudur. Rebika, diğer müzik formlarında olduğu gibi çok sayıda müzik aleti kullanılarak oluşturulabilir. Özellikle klavye, bas gitar, elektro gitar, bateri, perküsyon, vurmalı çalgılar ve davul kullanılarak oluşturulabilir.
Rebikalar, dans ile bir araya geldiğinde, çok daha güçlü ve etkili bir şekilde müzik oluşturur. Rebikalar, klasik müziklerden daha çabuk ve güçlü olarak oluşturulabilir. Dans, müzisyenlerin yaptıkları müziği dinleyiciler ile paylaşmasını sağlayarak, onları etkilemek için çok güçlü bir aracı oluşturur. Rebika, insanların bir araya gelmesinin, ortak bir amaca yönelik bir araya gelerek eğlenmesinin ve yaşamlarını en üst seviyede yaşamasının sağlanmasını sağlar.