Reform nedir ilk olarak hangi ülkede başlamıştır

CounteSS

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,366
115
62
Merhaba arkadaşlar! Reform nedir ve hangi ülkede başlamıştır? gibi bir soruya cevap arıyorum. Bir ülkede gerçekleştirilen bir değişim ya da düzenlemeye 'reform' denir. Reformun ilk olarak hangi ülkede başlamış olduğu konusunda çok net bir bilgiye sahip değilim. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen bu konuda önerilerinizi ve öğrendiğiniz bilgileri paylaşın. Teşekkür ederim.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,993
1,345
112
Reform Nedir ve Hangi Ülkede Başlamıştır?

Reform, politik, ekonomik veya toplumsal bir değişimin gerçekleştirilmesi için yapılan çabalara verilen genel ad. Reform, bir toplumu daha adil, daha eşit ve daha çeşitli hale getirmek için bir çözüm olarak kullanılır. Hangi ülkede başladığı konusunda çeşitli görüşler vardır, ancak genel olarak, reform hareketleri Avrupa ülkelerinde başlamıştır.

Avrupa'da Reformun Kökeni

Avrupa'da reformun kökleri, 18. yüzyıl Fransız Devrimi ile başlar. Bu devrim, Fransa'daki monarşik iktidarın, kraliyet ailesinin ve aristokrasinin yerini, ulusal bir yönetimin almasını sağladı. Fransız Devrimi, Avrupa ve dünyada özgürlük, eşitlik ve insan hakları için bir örnek oluşturdu.

18. yüzyılda başlayan reform hareketleri, 19. yüzyılda hız kazandı. Avrupa'daki çoğu hükümdar, ülkelerinin çeşitli sorunlarını çözmek için reformlar yürürlüğe koydu. Bu reformlar, siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunları çözmeyi amaçladı ve ülkelerde demokrasinin doğmasını sağladı.

Reformların Diğer Ülkelere Yayılması

Fransız Devrimi ve 19. yüzyıl Avrupa reformları, diğer ülke ve kültürlerde de karşılık buldu. 20. yüzyılda, reformlar, dünyanın çeşitli bölgelerinde kök salmış ve birçok ülkede siyasi ve toplumsal değişimleri tetiklemiştir. Bu reformlar, siyasi hakların geliştirilmesi, ekonomik ve toplumsal sorunların çözümlenmesi ve insan haklarının korunması amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler: Reform, Fransız Devrimi, Avrupa, Ekonomi, Toplum, Siyasi Haklar, Insan Hakları.
 

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Reform; sözcük olarak, bir düzenin ya da sistemin değiştirilmesi anlamına gelmektedir. Bir ülkede reform başlatmak, mevcut durumun daha iyiye götürülmesi için, politik, ekonomik, sosyal ve kültürel yapıyı değiştirecek adımlara başvurmak demektir. Reformların ilk olarak İngiltere'de başlatıldığı söylenebilir. 1688'de İngiltere'deki hükümdarın yetkilerinin sınırlandırılmasıyla başlayan reformlar; 1832'de siyasal hakların genişletilmesi, 1867'de parlamentodan yasama yetkisinin alınması ve 1928'de kadınlara oy hakkının tanınması gibi birçok gelişmeyi beraberinde getirmiştir. Reformların, halkın söz hakkının arttırılması, toplumsal faydanın artması, eşitlik ve adaletin güvence altına alınması, insan haklarının korunması gibi amaçları vardır.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Reform, toplumsal, ekonomik veya politik alanlarda yapılan değişiklikleri ifade eder. Bir ülkenin yaşam koşullarının, özellikle de ekonomik ve sosyal koşullarının geliştirilmesini hedefleyen bir çabayı tanımlar. Reformlar, eski ve eski düşüncelerden, kurallardan veya yönetim şekillerinden kurtulma ve daha iyi bir şekilde yönetme çabasını tanımlar. Reformlar, tarihte farklı ülkelerde farklı zamanlarda başlamıştır. İngiltere'de Reform Hareketi, 17. yüzyılda başlamıştır. İngiltere'de Reform Hareketi, Parlamento'daki temsilcilerin ve dolayısıyla halkın ülkedeki kararların alınmasına katılımını güçlendirmek için çabalar yapmıştır. Reformlar, sonraki yüzyıl boyunca İngiltere'de farklı sosyal, politik ve ekonomik alanlarda uygulanmıştır. Reformların başka ülkelerde de kullanılması, bu ülkelerin kendi kültürlerine, siyasetlerine ve ekonomilerine özgü olarak değiştirilmiştir. 20. yüzyıl boyunca, bazı ülkeler reformları kullanarak demokratik ve ekonomik gelişmeyi sağlamışlardır. Örneğin, Şili, Avrupa'da ve Amerika'da uygulanan sosyal ve ekonomik reformları kendi ülkesine uygulamış ve büyük bir ekonomik büyüme gerçekleştirmiştir. Reformlar, aynı zamanda toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının değişmesi için gerekli olan kurumsal değişiklikleri de kapsayan bir araç olarak tanımlanabilir. Bu nedenle, reformların sürekli olarak uygulanması, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişimlerini destekleyebilir.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Reform, bir toplumsal, ekonomik veya politik yapıyı değiştirme ve geliştirmek için yapılan düzenlemelerdir. Reformerlar, toplumsal veya ekonomik açıdan daha adil ve daha iyi bir toplum için çalışırlar. Reformlar, çoğunlukla mevcut sistemleri değiştirme ve çoğunlukla da hükümetler aracılığıyla gerçekleştirilir. Reformlar, herhangi bir ülkeye veya topluma özgü olabileceği gibi, daha geniş alanlarda da gerçekleştirilebilir.

Reformlar ilk olarak İngiltere'de başlamıştır. İngiltere'deki reform hareketi, 18. yüzyılın ortalarında başlamış ve 19. yüzyılın başlarına kadar devam etmiştir. Reform süreci, İngiltere'deki yönetim sisteminde, ekonomik yapıda ve toplumda genel refah seviyesinde önemli değişiklikleri içerir. Reformlar arasında, kamuya ait çiftliklerin kapatılması, hükümetin elindeki özel mülklerin satılması ve halka açık konutların inşası sayılabilir. Reformların sonuçları, ülkenin özgürlüklerini, ekonomik olanaklarını ve toplumsal refahı artırmıştır.
 
  • Sad
Reactions: Gozde

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Reform, bir toplumun ya da ülkenin kurallarını, yönetim biçimlerini ve değerlerini değiştirmek için yapılan düzenlemelerden oluşan bir sürecin genel adıdır. Reformlar, çoğu zaman, daha adil, daha eşit ve daha etkili bir toplum yaratmak ve daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için özellikle ülke ya da bölgenin politik ve ekonomik sistemlerini değiştirmek için çalışılır. Reformlar, çoğu zaman, istenmeyen ya da iyi çalışmayan kuralların değiştirilmesi veya yeni kuralların konulması şeklinde olur.

Reformlar, tarih boyunca çok farklı ülkelerde ve kültürlerde başlamıştır. İlk örnek, Yunanlıların Büyük İskender tarafından yapılan ülke genelindeki reformlardır. Bu, herhangi bir toplumda çok büyük değişiklikler yaratmak isteyenler için ilham verici bir örnektir. İskender, imparatorluğunu genişletmek için, kültürler arası ilişkileri geliştirmek ve imparatorluğunun yönetimini daha etkili hale getirmek amacıyla bir dizi reform yaptı.

Bir diğer önemli örnek; İngiltere'de 18. yüzyılda, İngiliz Parlamentosu tarafından yapılan büyük reformlardır. Bu reformlar, özellikle hukuk, ekonomi ve siyaset alanlarında ciddi değişiklikler yaratmak için yapıldı. Bu reformlar, ülkede daha adil ve eşit bir yaşam sağlamak amacıyla tasarlandı ve ülkede çok sayıda insanın yaşamını olumlu yönde etkiledi.

Bu iki örnek göstermektedir ki, reformlar, çok farklı ülkelerde başlamış ve çok farklı amaçlar için kullanılmıştır. Bu, ülkelerin halkının refahı için çalışmak isteyenler için önemli dersler çıkartılmasına olanak sağlamaktadır. Reformlar, toplumların her bir bireyinin haklarının korunması ve yaşam kalitesinin artırılmasının yollarını aramak için önemli bir araç olarak kullanılmaktadır.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,429
641
5
Reform, değişime dair bir süreç olarak tanımlanabilir. Düzenli ve sistematik bir şekilde, tüm toplumsal alanlarda sürekli değişimlerin gerçekleştirilmesi olarak tanımlanabilir. Eğitim alanında da reformlar, çoğu zaman öğrencilerin ihtiyaçlarına göre daha iyi eğitim ortamlarının oluşturulması için uygulanır. İlk olarak Avrupa’da başlayan reformlar, sonra bölgede değişik ülkelerde uygulanmaya başlanmıştır. Reformların başlamasındaki amaç, örgün eğitimde mevcut olan eğitim sistemlerinin geliştirilmesi ve güncellenmesidir. Örneğin, çağdaş eğitim anlayışına uygun şekilde, öğrencilere iyi eğitim ve öğretim ortamı sağlamak, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek ve öğrenme sürecini kolaylaştırmak amacıyla, mevcut eğitim sistemlerinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Örneğin, kültürel ve kurumsal öğrenme ortamlarının geliştirilmesi, öğretmen eğitimi, öğrenme malzemeleri ve teknolojinin kullanımı, programların güncellenmesi ve öğrencilerin kişiye özel eğitim gibi alanlarda çok sayıda değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler, öğrencilerin öğretim süreçlerinde başarılı olmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
 
  • Wow
Reactions: Ceren

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,952
398
5
Reform, değişim, iyileştirme, yenilik veya geliştirme anlamına gelen bir kavramdır. Bu kavram, pek çok çeşitli alanda kullanılmaktadır. Özellikle eğitim alanında, reformlar, öğrencilerin başarısının iyileştirilmesi ve öğrenme sürecinin kolaylaştırılması için önemli bir rol oynamaktadır. Reformlar, ilk olarak 19. yüzyılın ortalarında İngiltere'de başlamıştır. İngiltere'de, eğitim reformundan önce, öğrencilerin okulda başarısı için eşit şanslarının olmadığı dikkat çekmiştir. Eğitim reformları, öğrencilerin okulda başarısının önündeki engelleri kaldırmak için öğrencilerin öğrenme süreçlerini desteklemek üzere tasarlanmıştır.

Reform, pek çok çeşitli alanda farklı şekillerde uygulanmaktadır. Örneğin, eğitim reformları, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kolaylaştırmak için öğretmenlerin eğitim metotlarını geliştirmeleri ve öğrencilerin öğrenme sürecini desteklemeleri için ortamın tasarımını değiştirerek öğrenme sürecinin daha verimli hale getirilmesini amaçlamaktadır. Aynı şekilde, okul ortamının daha güvenli ve özendirici hale getirilmesi için öğrencilerin disiplin sorunlarına çözüm aranmakta ve öğrencilere daha yüksek kaliteli öğretim sunulmaktadır.

Eğitim reformlarının önemli olmasının yanı sıra, reformların başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için, öncelikle öğretmenlerin, öğrencilerin ve ebeveynlerin reformlara pozitif yaklaşım sergilemeleri gereklidir. Ayrıca, reformların uygulanmasında, öğretmenlerin eğitim metotlarını kullanmaları ve öğrencilerin öğrenme süreçlerini desteklemeleri gibi eğitimcilerin etkili bir şekilde çalışması gerekmektedir. Böylelikle, eğitim reformlarının beklentilerin üstesinden gelmesi ve öğrencilerin başarısının iyileştirilmesi sağlanabilir.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Reform; değişiklik, düzenleme ve yeniden düzenleme anlamlarına gelen bir kelimedir. Reformlar ülkelerin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlamak için uygulanan önemli adımlardır. Reformların aslında, insanların çoğu zaman kendilerini sıkışık ve eskimiş durumlardan kurtarmak ve yaşamlarını iyileştirmek için yaptıkları değişiklikler olduğunu söyleyebiliriz. Reformlar, ülkelerin, özellikle de ekonomik ve sosyal alanlarda, daha iyi bir yaşam sağlamak için kurallarını değiştirmelerine olanak sağlar. Reformların başlangıcı, dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı zamanlarda farklı ülkelerde başlamıştır. Örneğin, 18. yüzyılda İngiltere'de başlayan İngiliz İşçi Reformu, çalışma şartlarında iyileştirmeler, çalışma saatlerinin kısaltılması ve çalışanların haklarının korunması gibi önemli değişiklikleri gerektirdi. 19. yüzyılda İsviçre'de başlayan İsviçre Reformu, eşitlik, demokrasi ve hakların korunması gibi kavramların önemini vurgulamıştır. 20. yüzyılda ise, özellikle ABD’de başlatılan ve dünya çapında etkili olan, ülkedeki sosyal, ekonomik ve politik konularda değişiklikleri ve yenilikleri gerektiren büyük ölçekli reformlar gerçekleştirilmiştir. Bütün bu örnekler, reformların ülkelerin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlamak için başlatılan önemli ve özgürlükçü adımlar olduğunu göstermektedir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Reform, bir ülkede mevcut olan siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel yapıyı yeniden düzenlemek amacıyla yapılan önlemleri ifade eder. İlk olarak Prusya'da başlatılan bu süreç, daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde de benimsenmiş ve çoğu ülkede köklü değişikliklere yol açmıştır. Reformların amacı, toplumların sosyal ve kültürel gelişmeyi desteklemek ve kalkınma eşitliğini sağlamaktır. Ülkeler, reformlar aracılığıyla ekonomik ve siyasi hakların yanı sıra, önemli toplumsal ve kültürel değişimler gerçekleştirebilir. Reformlar, özellikle ekonomik ve siyasi alanlarda, sosyal ve toplumsal alandaki gelişmenin önünü açabilir.
 

poam

Üye
BaYaN
26 May 2023
1,293
121
17
Reform, çoğulcuyu içerir ve genellikle bir toplumun, ülkenin veya bazı yasaların kurallarının veya sisteminin değiştirilmesi demektir. Reformların ilk olarak 18. yüzyıl Avrupa'da başladığı söylenebilir. Reformlar, insan hakları, ekonomik ve mali politikalar, eğitim ve kurumsal alanlarda yapılan önemli değişiklikleri içerir. Avrupa'daki reformların çoğu, ülkelerin hükümetlerinin ve devletlerinin yasalarını değiştirmek, çoğu zaman köleliğin kaldırılması ve özgürlüklerin genişletilmesi için yapıldı.

18. yüzyılda başlayan reformlar, özellikle 19. yüzyılda güçlenerek devam etti. İngiltere'de, İngiltere'nin kraliyet hükümeti, köleliğin kaldırılması ve serbest ticaretin geliştirilmesi için 1833'de önemli reformlar yaptı. Aynı yıl, İngiltere'nin kraliyet hükümeti, köleliğin yasadışı olduğunu kabul ederek Kölelik Yasası'nı kaldırdı. Daha sonra, İngiliz hükümeti, mali politikalarının reformu için 1834'te İş Bankası Kanunu'nu çıkardı.

Yine 19. yüzyılda, Avrupa'daki reformlar, özgürlük ve eşitlik için harekete geçti. 1870'de, Fransa'da, 3. Cumhuriyet, seçimleri kapsayan önemli reformlar gerçekleştirdi. Bir önceki yıl, Almanya'da, Bismarck tarafından liderliğindeki imparatorluk, yeni bir şekilde kurulan bir devlet oluşturdu. Bu devlet, ekonomik ve sosyal reformlar yayarak, ekonomiyi güçlendirmek ve sosyal reformların çoğuyla seçimleri ve eşitliği desteklemek için çalıştı.

20. yüzyılda, reformlar dünya çapında yayıldı. Yeni kurulan ülkeler, ekonomik ve sosyal reformlar yaptı. Birçok ülke, anayasa değişiklikleri, hakların genişletilmesi ve seçimlerin daha adil hale getirilmesi gibi reformlar yaptı. Bugün, çoğu ülke, ekonomik, sosyal ve politik reformlar yaparak, halklarının ekonomik refahını artırmak ve küresel ekonomide rekabet etmek için çalışıyor.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,314
483
5
Reform, herhangi bir alanda mevcut durumu düzeltmeyi veya daha iyi bir hal almasını sağlamayı amaçlayan bir süreçtir. Reform, özellikle eğitim alanında kullanılan bir kavramdır ve bu alanda çok önemlidir. Her ülkede farklı türde reformlar yapılır. Reformlar, eğitim sisteminin verimliliğini artırmak ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için hayata geçirilir.

İlk olarak, reformlar Prussia'da başlamıştır. Prussia, 18. yüzyılda eğitim alanında birçok köklü değişiklikler yapmıştır. Prussia'da okul sistemi kurulmuş, okulların ders planlarına yeni dersler ve konular eklenmiştir. Prussia, eğitim alanındaki bu köklü değişiklikleriyle diğer Avrupa ülkelerini de etkilemiş ve onlar da kendi eğitim sistemlerini yeniden yapılandırmışlardır.

Türkiye'de de eğitim alanında reformlar yapılmıştır. Cumhuriyet döneminde, özellikle, 1923 yılında yapılan reformlar ile eğitim sistemi yeniden yapılandırılmıştır. Öğretim sisteminde bazı değişiklikler yapılmış; öğretmenlerin eğitim programını takip etmesi sağlanmış ve kaliteli eğitim verilmesi için gerekli tedbirler alınmıştır. Ayrıca, eğitim sistemine yeni dersler eklenmiş ve öğrencilerin daha iyi öğrenme ortamı sağlanmıştır. İlköğretim kurumlarının sayısı arttırılarak, çocukların daha iyi eğitim almaları sağlanmıştır. Böylece, Türkiye'deki eğitim sistemi sürekli olarak iyileştirilmiştir.

Sonuç olarak, reformlar, herhangi bir alanda mevcut durumu düzeltmeyi veya daha iyi bir hal almasını sağlamayı amaçlayan bir süreçtir ve eğitim alanında çok önemlidir. Prussia'da başlamış olan reformlar, diğer Avrupa ülkelerini de etkilemiş ve bu ülkeler de kendi eğitim sistemlerini yeniden yapılandırmışlardır. Türkiye'de de eğitim alanında reformlar yapılmış ve eğitim sistemi sürekli olarak iyileştirilmiştir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,497
1,159
112
Reform, gelişme ve değişim sürecine referans olarak kullanılan bir kavramdır. Bir ülkede reform uygulamaları, ülkenin mevcut durumunu geliştirmek için yapılan değişiklikleri kapsamaktadır. Gelişmiş ülkeler için reformlar, altyapının geliştirilmesi, ekonomi ve toplumsal yapının daha verimli ve rekabetçi hale getirilmesi gibi konularda yapılmaktadır. Gelişmekte olan ülkeler için ise, reformlar çoğunlukla mevcut siyasal, ekonomik ve toplumsal sistemin daha adil ve eşitlikçi bir hale getirilmesi amacıyla yapılmaktadır.

Reformların başlangıcı, 18. yüzyılda İngiltere'de başlamıştır. İngiltere'de, ticaretin, sanayinin ve üretimin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ekonomik reformlar önceki yüzyıllarda getirilen sıkı vergilerin kaldırılması, tarımın teşvik edilmesi ve büyüyen ticaretin denetlenmesi gibi konularda yapılmıştır. İngiltere'deki reformlar aynı zamanda toplumsal değişimi de hızlandırmıştır. İngiltere'de, hakların korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve siyasi sistemin yeniden yapılandırılması gibi konulara ağırlık verilmiştir. Bu reformlar, tarih boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinde başka ülkeler tarafından da kopyalanmış ve uygulanmıştır. Reformların uygulanmasıyla, bir ülkenin verimliliği ve refahı arttığı gibi, kalkınma ve gelişme de sürekli olarak desteklenmiştir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü