Reşitim ne demek

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
13,526
483
5
Reşitlik, yaşın bazı hakların kullanılabilmesi için uygun olduğu yaşı ifade eder. Genellikle 18 yaşından önce yaşamının bazı alanlarında, özellikle de hukuki olarak, insanlar reşit değildir. Bu yaşa ulaşmak için birçok ülkede insanların 18. yaş gününü kutlamaları gerekir. Reşit olmak, çoğu ülkede insanların kendilerine kredi kartı almalarını, oy kullanmalarını, alkol almalarını ve araba kullanmalarını sağlar. Ayrıca, reşit olmak, çoğu ülkede bazı hukuki sorumlulukların da kabul edilmesi anlamına gelir. Örneğin, hapse girmek için insanlar reşit olmalıdır. Reşit olmak, insanların özgürce yaşamlarını sürdürmelerini ve çevrelerindeki insanların haklarına saygı göstermelerini sağlar.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,770
1,031
15
Reşitim kelimesi, bir kişinin hukuki olarak yetişkinliğe ulaşması anlamına gelmektedir. Reşitim, genellikle 18 yaşında gerçekleşir ve bu yaştan sonra kişinin hukuki olarak yetişkinlik statüsüne sahip olması gereklidir. Reşitim, çeşitli ülkelerde farklı göstergeler ile ölçülür. Bazı ülkelerde, reşitimin 18 yaşında olmasına rağmen, 16 yaşında lisanslı olarak araç kullanma veya evlenme izni verilebilir.

Reşitim, kişinin özgürlük alanını ve çeşitli hakları arttırır. Reşit olan kişi, çalışma hakkına, seçme ve seçilme hakkına, evlenme hakkına, hukuksal takibin yürütülmesi hakkına, ticari ve siyasi haklara sahip olabilir. Reşit olan kişiler, hukuklardan veya yasalardan yararlanabilecekleri gibi, ülkelerin sivil toplum kuruluşlarında da görev alabilirler.

Reşit olmak kişinin sorumluluklarını arttırır. Reşit olan kişi, hukukları ve yasaları özümsemeli ve onlara uymalıdır. Ayrıca, reşit olan kişilerin, topluma ve diğer insanlara saygı göstermeleri ve kurallara uymaları gerekir. Reşit olan kişiler, diğer insanlara sorumluluklarını ödeme ve diğer ödevleri zamanında yerine getirme sorumluluğu da taşır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)