Robot yapmak için hangi meslek

Bilgin

Tanınmış Üye
BaY
18 Eki 2020
1,430
148
62
Merhaba,
Robot yapmak için hangi meslek gerektiği hakkında bilgi arıyorum. Robot yapımı hakkında araştırmalar yapıyorum ve hangi mesleklerin robot yapımıyla ilgili olduğunu merak ediyorum. Yapay zeka mühendisliği, makine öğrenmesi, bilgisayar bilimleri, elektronik mühendisliği, mekanik mühendisliği gibi meslekler robot yapımıyla ilgili olabilir mi? Ayrıca, robot yapımının gerektirdiği programlama dil ve farklı bilgi alanları hakkında ne tür bilgiler gerekli?

Robot yapımıyla ilgili merak ettiğim bu konularda yardım edebilecek herhangi bir beceri, deneyim veya eğitim gerekir mi? Roboticist olmak için ne gerekiyor? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,899
1,256
112
Robot Yapmak İçin Hangi Meslek?

Robot teknolojisi günümüzde oldukça gelişti ve birçok farklı alanda kullanılmaya başlandı. Robotların üretim süreçlerinde, güvenlik sağlamada, medikal alanlarda ve hatta evlerde kullanılmak üzere tasarlanmış robotlar çoğaldı. Robot yapmak için hangi meslek gerekir?

Robotik Teknisyen

Robotik teknisyenler, robotların tasarlanması, üretilmesi ve bakımı gibi bir dizi uygulama için gerekli olan teknik becerilere sahiptir. Robotik teknisyenler, robotların nasıl çalıştığını, nasıl çalışcağını, nasıl programlanacağını ve çevrelerindeki her şeyi nasıl algılayacağını bilirler. Robotik teknisyenler robotik sistemlerin tasarımı, programlama, test etme, bakım ve onarımı gibi konularda robotik teknoloji alanında çalışırlar.

Robotik Mühendis

Robotik Mühendisler robotik sistemlerin tasarım ve geliştirilmesi için teknik bilgi ve becerilere sahiptir. Robotik mühendisler, robotik sistemlerin çalışmasını sağlamak için gerekli olan donanım ve yazılımı tasarlar ve geliştirir. Robotik mühendisler aynı zamanda robotların tasarımı, programlanması, kontrolü ve yönetimi gibi alanlarda çalışır.

Bilgisayar Mühendisi

Bilgisayar mühendisleri, robotların tasarım ve programlama işlemleri için gerekli olan teknik becerilere sahiptir. Robotlar için gerekli olan yazılımları tasarlayabilirler ve bu yazılımları kullanarak robotların donanım ve yazılımını tasarlayabilirler. Aynı zamanda robotların çevrelerindeki her şeyi algılayabilmesi için gerekli olan algoritmaları da tasarlayabilirler.

Elektrik Mühendisi

Elektrik mühendisleri, robotların elektriksel tasarımı ve programlanması için gerekli olan teknik becerilere sahiptir. Elektrik mühendisleri robotların elektrik tasarımını ve programlanmasını yapabilirler. Aynı zamanda robotların güç kaynaklarını, sensörlerini, hareket motorlarını ve diğer donanımlarının tasarımı ve programlanması gibi konularda da çalışabilirler.

Mekanik Mühendisi

Mekanik mühendisleri robotların mekanik tasarımı ve programlanması için gerekli olan teknik becerilere sahiptir. Mekanik mühendisleri robotların mekanik tasarımını ve programlanmasını yapabilirler. Aynı zamanda robotların kol, gövde ve diğer mekanik parçalarının tasarımı ve programlanması gibi konularda da çalışabilirler.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)