Sıfat tamlaması nedir 5 örnek

Esrarengiz

Tanınmış Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,315
97
47
Merhaba!
Sıfat tamlamasının ne olduğunu öğrenmek istiyorum. 5 örnek vermenizi rica ediyorum. Dilbilgisi konusunda yardım almak istiyorum.

Sıfat tamlamaları, bir isimden veya bir sıfattan oluşan kelimelerdir. Örneğin, "iyi arkadaş" veya "eski ev". Ayrıca, sıfat tamlamaları karşılaştırma cümlelerinde kullanılır ve çoğul isimleri tanımlayan ekler (örneğin, "kişi"lerin özellikleri olarak "kişisel") kadar özel olan sıfat tamlamaları da vardır.

Sıfat tamlamalarının kullanımı biraz daha karmaşıktır, çünkü sıfatların ve isimlerin yerleri değiştirilebilir. Örneğin, "iyi arkadaş" ve "arkadaşın iyi" aynı anlama gelir.

Şimdi size 5 örnek vermek istiyorum:
1. Güzel hayat
2. Yüksek tavan
3. Kırmızı ayakkabı
4. Yüksek ses
5. İyi arkadaş

Bu örnekleri inceleyerek sıfat tamlamalarının ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Dilbilgisi konusunda yardım almam gerekiyor. Lütfen bana sıfat tamlamalarının ne olduğunu ve örneklerini nasıl kullanacağımı öğretin.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,952
1,247
112
Sıfat Tamlaması Nedir?

Sıfat tamlamaları, bir sıfattan veya birkaç sıfattan oluşan tamlamalardır. Sıfattan oluşan tamlamalar, bir özneye veya nesneye özellikleri kazandıran açıklayıcı cümlelerdir. Sıfat tamlaması, bir sıfattan veya birkaç sıfattan oluşan kısa cümlelerdir. Sıfat tamlamaları, özneye veya nesneye kimlik ve özellikleri kazandırmak için kullanılır.

Sıfat Tamlamasının Örnekleri

1. Çiçek kokulu kırmızı elbise
2. Gülümseyen çocuk
3. Güzel sesli kadın
4. Güneşli sabah
5.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)