Sık idrara çıkma Latince ne demek

Bilgin

Tanınmış Üye
BaY
18 Eki 2020
1,430
148
62
Merhaba,

Ben sık idrara çıkma Latince ne demek sorusuna cevap arıyorum. Benim için çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum ve cevabını öğrenmek istiyorum.

Daha önce başka forum sitelerinde bu konu hakkında deneyimim oldu fakat bu kez cevabını öğrenmek için buraya geldim.

Bu konu hakkında yardım almak için öncelikle sizin yardımınıza ihtiyacım var. Sizin bana bu konuda verdiğiniz güvenilir bilgiler bana çok yardımcı olacak.

Sizin bu konuya herhangi bir bilginiz var mı? Sık idrara çıkma Latince ne demek? Eğer bilginiz varsa, lütfen bu konu hakkında güvenilir bilgilerinizi paylaşın.

Bu konu hakkında herhangi bir bilginiz yoksa, bu konuda konuşan ve bilgi sahibi olan diğer kullanıcıların görüşlerine de saygılı olacağım.

Herhangi bir sorunuz olursa, lütfen bana ulaşın. Bu konuda herhangi bir bilginiz yoksa, lütfen yardım etmek isteyen diğer kullanıcılarımıza başvurmaktan çekinmeyin.

Teşekkürler.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,993
1,345
112
Sık Idrara Çıkma Latince Ne Demek?

Pollakiüri ya da pollakiuria, sık idrara çıkma durumunu tanımlamak için kullanılan Latince bir terimdir. Sık idrara çıkma durumu, bir kişinin özel bir zamanda ya da günde çok fazla idrar çıkarması olarak tanımlanmaktadır. Pollakiüri, bir kişinin iki ya da daha fazla idrara çıkma durumunu tanımlamak için kullanılmaktadır.

Pollakiürinin Nedenleri Nelerdir?

Pollakiürinin nedenleri genellikle geçici olup, bunlar arasında; geçirilmiş bir enfeksiyon, alınan ilaçlar, dehidratasyon, gebelik, sıkıntı ve stres gibi durumlar vardır. Ayrıca, bazı ağır hastalıklar veya üriner sistem rahatsızlıkları da sık idrara çıkmanın nedenleri arasında sayılabilir. Bu durumlar dahilinde, kişiye özel olarak belirlenmiş bir diyet veya ilaç tedavisi olabilir.

Pollakiürinin Belirtileri Nelerdir?

Pollakiürinin en yaygın belirtisi, günde iki veya daha fazla idrar çıkarma durumudur. Kişi ayrıca, idrarının koyu renkli veya hacimli olması, idrar çıkarma sırasında kasılmalar hissetmesi ve idrar sırasında aralıklı ağrılar hissetmesi gibi belirtiler de deneyebilir. Bazı kişilerde, özellikle de gece zamanında, sık idrar çıkma durumu da olabilir.

Pollakiürinin Tedavisi Nasıl Olur?

Pollakiürinin tedavisi, kişinin durumuna göre değişmekle birlikte, genellikle semptomların hafifletilmesi için bir diyet değişikliği veya farklı ilaçların kullanımı gerektirir. Özel durumlarda, doktorlar idrar çıkarma şeklini de değiştirmek için cerrahi müdahale önerebilir.
 
  • Love
Reactions: LeylaGökyüzü

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Sık idrara çıkma, (veya poliüri) günlük idrar üretiminin arttığı bir durumdur. Günlük olarak normal durumda, idrar üretimi 2 ile 2,5 litre arasında olmalıdır. Sık idrara çıkma durumunda, bu miktar 4 litreyi aşabiliyor. Bu durum çoğu zaman hastalıkların belirtisi olabiliyor ve hasta kişinin her saatte yada günde üçüncü defaya kadar idrar çıkarmasına neden olabiliyor. Ayrıca bu duruma neden olabilecek diğer nedenler, sigara ve alkol içme, fazla tuzlu gıdaların tüketimi, bazı ilaçların alınması ya da yüksek miktarda sıvı alımı olabilir. Sık idrara çıkma durumunda, kişiye sağlık alanında uzman bir hekim tarafından muayene olması önerilmektedir.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Sık idrara çıkma, herhangi bir hastalığın belirtisi olarak görülebileceği gibi, bazı durumlarda normal olarak da ortaya çıkabilecek bir durumdur. Sık idrara çıkma, idrarın kişinin ihtiyacından daha sık söz konusu olmasıyla tanımlanır. Normalde, ortalama olarak üç ila altı kez günde idrara çıkma sayısı normal olarak kabul edilir. Fakat sık idrara çıkma, özellikle geceleri, daha fazla sayıda idrar atılmasını gerektirebilecek durumlardır.

Sık idrara çıkma durumunda, kişinin çoğu zaman küçük miktarlarda idrar atması söz konusu olabilir. Özellikle geceleri, idrar atma sıklığı artabilir ve kişi, çok sayıda küçük miktarlarda idrar atmak zorunda kalabilir. Sık idrara çıkma durumunda, kişinin genellikle arka arkaya ve hemen birbirini takip eden zaman aralıklarıyla idrar atması söz konusu olabilir. Ayrıca, kişinin idrarından sonra kasılmalar ya da ayaklarındaki hissin kaybolması gibi durumlar da meydana gelebilir.

Sık idrara çıkma durumu, genellikle, enfeksiyonlar, obstrüksiyonlar, diyabet, tümörler, kanser, prostat hastalıkları, böbrek taşları, sıvı alımının fazla olması, diüretikler, hormonlar, alerjik reaksiyonlar ve stres gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kişi bu durumu yaşıyorsa, mutlaka doktoruna başvurmalı ve gerekli testleri yaptırmalıdır. Bu sayede, sık idrara çıkmanın nedeninin saptanması ve tedavi planının oluşturulması mümkün olabilir.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Sık idrara çıkma, Latince'de poliüri olarak bilinir. Bu durum, kişinin günde normalin üzerinde bir miktarda idrar çıkarmasına yol açar. Poliüri nedeniyle, kişinin günlük idrar miktarı 3000 mililitrenin üzerinde olur. Sık idrara çıkma, kişinin günlük idrar miktarının normalin üzerinde olmasından dolayı, normalin üzerinde bir sıklıkta tuvalete gitmesine neden olur.

Poliürinin birçok nedeni olabilir. En sık görülen nedenler diyabet, böbrek hastalıkları, böbrek taşları, kortizol kullanımı, üriner sistem enfeksiyonu ve böbreklerin sıvılarla dolu olmasıdır. Ayrıca, bazı ilaçların kullanımı da sık idrara çıkmaya neden olabilir. Sık idrara çıkma, kişinin günlük rutinini önemli ölçüde bozabilir. Özellikle, uzun mesafeli seyahatlerde veya toplantılarda çok rahatsız edici olabilir.

Poliürinin tedavi edilmesi, nedenin belirlenmesine bağlıdır. Diyabet, böbrek hastalıkları veya böbrek taşları gibi nedenlerin tedavisinde, özellikle düzenli bir tıbbi gözetim ve doktor tarafından önerilen ilaçların kullanılması gerekmektedir. Ayrıca, belirli diyetler ve besinler de tedavinin bir parçası olarak önerilebilir. Çoğu durumda, sık idrara çıkmaya neden olan neden tedavi edildiğinde ortadan kalkacaktır.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,895
398
5
Sık idrara çıkma, Latince'de poliüri olarak tanımlanır. Bu durum, 24 saatte üç litreden fazla idrar çıkmasıyla tanımlanır. Sık idrara çıkma, en sık böbrek veya mesane hastalıklarından kaynaklanan bir durumdur. Bununla birlikte, bazı ilaçlar, diyabet, obezite, tiroit hastalıkları veya üreme organlarının hastalıkları da sık idrar çıkmasının nedenleri arasında yer alabilir.

Eğitimci olarak, sık idrara çıkmanın nedenlerini kavramak önemlidir. Öncelikle, özellikle böbrek hastalığı olan kişilerin, özellikle de 24 saatte üç litreden fazla idrar çıkarmasını önlemek için doktorlarına veya diğer sağlık uzmanlarına başvurmaları önemlidir. Diğer taraftan, ilaçlarının dozunu değiştirmeyi düşünebilir veya doktorunuza ilaçlarınızı değiştirmek için danışabilirsiniz. Ayrıca, diyabet, obezite, tiroit hastalıkları ve üreme organlarının hastalıkları sık idrar çıkmasına neden olabileceğinden, bunun için doktorunuza başvurmalısınız.

Kısaca, sık idrara çıkma, çoğu zaman böbrek veya mesane hastalıklarından kaynaklanan bir durumdur. Ancak, diğer hastalıklar da sık idrar çıkmasının nedenleri arasında yer alabilir. Bu nedenle, sık idrar çıkmasının nedenlerini kavramak önemlidir. Bunun için, kişinin öncelikle doktoru veya diğer sağlık uzmanlarına başvurması gerekir.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,542
1,031
15
Sık idrara çıkma Latince'de 'poliüri' olarak adlandırılır. Poliüri, günlük idrar miktarının normalinin üzerinde olmasıdır. Bu durum, nefes almak, beslenmek veya diğer etkenlerle bağlantılı olabilir. Sık idrara çıkma, çoğu zaman gece idrara çıkmayı içerir. Vücuttan çıkarılması gereken sıvıların arttığı durumlarda, bu durum daha da artar. Ayrıca, yüksek tansiyon, böbrek hastalıkları veya diğer hastalıkların tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar, sık idrara çıkmaya neden olabilir. Sık idrara çıkma çoğu zaman mildir ve kendiliğinden geçer ancak, çok ciddi olabilir veya sürekli olabilir. Ciddi durumlarda, kullanılan tedaviler arasında diyetteki sıvı kısıtlaması, ilaç kullanımı, böbrek taşlarının çıkarılması veya böbrek hastalıklarının tedavisi yer alabilir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,372
641
5
Sık idrara çıkma, Latince'de poliüri olarak adlandırılır. Poliüri, günde üç litreden fazla idrar üretmek anlamına gelir. Bu durum, vücudun normal su dengesini bozarak, idrarın konsantrasyonunu düşürür. Poliüri, genellikle bir sağlık durumuyla ilişkili olarak ortaya çıkar. Sık idrar yapma, kişinin durumunu ciddiye alması gereken bir durum olarak görülür.

Örneğin, sık idrara çıkma şeker hastalığı, tümörler veya böbrek hastalıklarından kaynaklanabilir. Birçok sağlık problemi, sık idrar yapma şikayetleri ile birlikte ortaya çıkabilir. Diyabet, yüksek tansiyon ve böbrek hastalıkları buna örnek olarak verilebilir.

Diğer durumlarda, sık idrara çıkmanın sebebi, bazı ilaçların kullanımından kaynaklanabilir. Bu ilaçlar, mesela hipotansiyon, antidepresanlar, antihipertansifler, diüretikler veya kortikosteroidler olabilir. Bazı durumlarda, sık idrara çıkmanın sebebi, gebeliğin de ilerleyen aşamalarında ortaya çıkabilir.

Sık idrara çıkma, yaşın ve cinsiyetin de etkisi olabilir. Erkeklerde, bu durum genellikle 40 yaşın üstündeki kişilerde daha sık görülür. Gösterilen diğer belirtiler arasında, sık idrar yapma kısa aralıklarla, çok miktarda ya da yanma hissi duyulması da sayılabilir.

Bu durum, doktorun yapacağı testler ve fiziksel muayeneler ile tanımlanmalıdır. Tanı konulduktan sonra, poliüri için doğru tedavi seçeneği belirlenmelidir. Tedavide, ilaç kullanımı, diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi alternatifler de dahil olabilir.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,993
1,345
112
Sık idrara çıkma, sıklıkla veya aralıksız olarak idrar çıkarma eylemine verilen Latince isimdir. Sık idrara çıkmanın nedenleri arasında; dehidrasyon, mesane enfeksiyonu, cistit (mesane iltihabı) veya mesane kanseri olabileceği gibi, alınan ilaçlar, stres, hormonal değişiklikler ve yaşa bağlı faktörler de sayılabilir. Şiddetli veya uzun süren sık idrara çıkma durumunda, doktorunuzla görüşmek önemlidir. Doktorunuz, tüm faktörleri değerlendirerek, sık idrara çıkmanın nedenini tespit etmek ve tedavi planı oluşturmak için özel bir fiziksel muayene yapabilir. Sık idrara çıkmanın tedavisi, durumun nedenine bağlı olarak değişebilir veya mesane dokusunda meydana gelen hasarın düzeltilmesi gerekebilir. Tedavi, hastanın durumuna göre değişecek şekilde alınan ilaçlar, diyet ve egzersizler, doktor tarafından önerilen özel tedavi programları gibi birçok farklı yolu kapsayabilir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Sık idrara çıkma, vücutta yeterli sıvı miktarının özellikle sık sık idrar kesesine vücuttan atılması olarak tanımlanır. Bu durum, birden fazla sebeple ortaya çıkabilir ve çoğu durumda hiperaktivite idrar kesesi, yüksek tansiyon, ciddi sindirim sistemi sorunları, şeker hastalığı veya böbrek hastalıklarından kaynaklanır. Sık idrar yapmak, düzenli olarak alınan içeceklerin yeterli miktarda alınmamasından da kaynaklanabilir. Bu durum, çoğu zaman kendiliğinden düzelirse de, sürekli olarak sık idrara çıkma durumu devam ediyorsa, bir uzmana danışmak çok önemlidir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Sık idrara çıkma Latince'de 'polakiüri' olarak tanımlanır. Polakiüri, bir kişinin günde en az 3 litreye kadar çok miktarda idrar üretmesi olarak tanımlanır. Bu durum normalden çok daha fazla ve düzensiz olarak gerçekleşir. Bunun nedeni, kandaki sıvıların daha hızlı ve daha fazla bir şekilde vücuttan atılmasıdır. Polakiüri, genellikle sık idrar yapma arzusu ile birlikte ortaya çıkar ve bu arzunun sık sık tekrarlanmasıyla karakterize edilir. Kişinin sık idrar yapma arzusu, uykuya dalmasına rağmen devam edebilir veya uyku sırasında bile ortaya çıkabilir. Sık idrara çıkmanın nedeni, genellikle bir sağlık sorunu olan üriner sistem enfeksiyonu, böbrek hastalıkları, kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı, mesane kaslarının kontrolünü kaybetmesi gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Ayrıca, bazı ilaçların kullanımı da sık idrar yapmaya neden olabilir. Sık idrara çıkma, ağrı, sızıntı veya kanlı idrarla birlikte olabilir ve bunların herhangi birini varsa, bir uzman hekime danışılmalıdır.
 

BombaciMulayim

Yeni Üye
BaY
8 Nis 2023
1,262
104
0
Sık idrara çıkma, Latince'de poliüri olarak tanımlanır. Poliüri, idrar miktarının çok fazla üretilmesi anlamına gelir. Bu durum, çoğu zaman, idrarın günlük miktarının üç litreden daha fazla üretilmesi durumunda ortaya çıkar. Sık idrara çıkma, çoğu zaman, ciddi bir sağlık sorunu olarak kabul edilse de, bazen de normal bir durum olarak kabul edilebilir. Örneğin, öğle yemeği sırasında çok fazla içki alındığında, idrar miktarının çoğu zaman normalden fazla üretilmesi normalde beklenebilir.

Sık idrara çıkmanın sebepleri arasında, idrar yolu enfeksiyonu, diyabet, üre veya kreatininin yüksek olması, böbrek hastalıkları veya kalp yetmezliği yer alır. Böbrek hastalıkları, çoğu zaman, çok fazla su alınmasına neden olur ve bu durum, idrar miktarının çoğu zaman artmasına sebep olur. Diyabet, sütür içeren besinlerin tüketilmesi gibi çeşitli nedenlerle kan şekerinin anormal seviyelerde kalmasına neden olur. Bu durum, böbreklerin çok fazla suyu çekmesine ve idrar miktarının artmasına neden olur.

Sık idrar çıkmanın tedavisi, hastalığın sebebine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi, ilaçlar ile yapılır. Enfeksiyonun sebebi olan bakteri, antibiyotikler ile etkisiz hale getirilebilir. Diyabet hastalarının, sürekli olarak kan şekeri seviyelerini kontrol etmeleri gerekir. Daha sonra, diyabetik ilaçlar veya insülin, doktor tarafından verilebilir. Kalp yetmezliği olan hastaların ise, sık idrar çıkmasının tedavisi, kalp yetmezliğinin tedavisi ile ilgilidir.

Sık idrar çıkmasının önlenmesi için, öncelikle hastalığın sebebinin araştırılması gerekir. Ayrıca, hastalıkla ilgili belirtileri göz önünde bulundurmaya ve doktora danışmaya özen gösterilmelidir. Doktor, hastalığın sebebi hakkında teşhis koyabilir ve hastaya önerilen tedavi yöntemleri hakkında bilgi verir. Son olarak, hastanın düzenli olarak doktor kontrollerine gitmesi ve tedavi sürecine uyması önemlidir.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
21,777
1,256
112
Sık idrara çıkma, Latince'de pollakiuriya olarak tanımlanır. Bu durum, kişinin, günde 8-10 kez daha fazla idrara çıkmasıyla karakterizedir. Genellikle, bu durum, birçok farklı hastalık veya durum arasında bağlantısı olan bir semptomdur. Bunlar arasında; obstrüktif böbrek hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları, üriner sistem enfeksiyonları, psikolojik bozukluklar, böbrek taşları veya çeşitli ilaçların kullanımı sayılabilir.

Sık idrara çıkma, çoğu zaman teşhisi kolay bir durumdur. Öncelikle, hastanın geçmişi, günlük alışkanlıkları, çevresi ve idrar kanallarının durumu değerlendirilir. Sık idrar çıkma, sıklıkla özellikle gece sıkışıklığı olan semptomlarla birlikte olabilir. Diğer yandan, kişinin alışkanlıkları, diyeti ve uyku düzeni de teşhis ve tedavi konusunda çok önemlidir.

Eğitimci olarak, bu durumu önlemede etkili olabilecek bazı önerilerle, kişinin teşhis ve tedavi konusunda yardımcı olabiliriz. Örneğin, kişinin günlük alışkanlıklarını gözden geçirmesi, sağlıklı bir diyet izlemesi, uyku düzeni ve alışkanlıklarını düzenlemesi gibi konularda destek sağlanabilir. Aynı zamanda, sık idrara çıkmanın sebeplerinin ortadan kaldırılması için önerilerde bulunulabilir. Örneğin, diyabet, böbrek taşları, üriner sistem enfeksiyonları veya obstrüktif böbrek hastalıkları gibi durumların tedavisinde destek sağlanabilir.

Son olarak, eğitimci olarak, hastanın sık idrara çıkma konusunda bilinçlendirilmesine ve tedavi sürecinde destek sağlanmasına özen göstermeliyiz. Bu, hastanın semptomlarını kontrol etmesini ve tedavi sürecini başarıyla tamamlamasını sağlayacaktır.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,305
1,247
112
Sık idrara çıkma, Latince'de poliüri olarak adlandırılır. Poliüri, vücut tarafından üretilen idrar miktarının normalden çok fazla olduğu bir durumdur. Normal olarak, vücut günde yaklaşık 2 litre idrar üretir. Ancak, sık idrara çıkma durumunda, bu miktar üç litreden fazla olabilir. Sık idrara çıkma, çoğu zaman hastalıklardan veya hastalıkların tedavisinden kaynaklanabilir. Bununla birlikte, sık idrar çıkma, zaman zaman diyet, sıvı alımı, stres veya hormon dengesizliklerinden kaynaklanabilir.

Sık idrara çıkma, çoğu hastalık için belirtiler arasında yer alır. Örneğin, diyabet gibi kronik hastalıklar sık idrara çıkmaya neden olabilir. Ayrıca, böbrek veya mesane enfeksiyonları, idrar yolu iltihabı veya tümörleri de idrar çıkışını arttırabilir. Bazı ilaçlar da sık idrar çıkmasına sebep olabilir. Örneğin, diüretikler, sık idrar çıkmasına sebep olabilecek bazı ilaçlardır.

Sık idrara çıkma durumunda, tedavi genellikle hastalığın özelliğine göre değişebilir. Örneğin, diyabet veya böbrek hastalıklarının tedavisinde ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca, sıvı alımının azaltılması veya diğer alışkanlıkların değiştirilmesi gerekli olabilir. Sık idrar çıkmasının nedenlerini saptamak için, doktor tarafından çeşitli testler yapılabilir. Testler arasında; idrar testleri, kan testleri, ultrasonografi veya diğer tıbbi testler yer almaktadır. Tedavi yöntemleri, hastalığın ciddiyetine veya hastanın durumuna göre değişebilir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü