Sinüziti ne söker

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba,
Sinüziti ne söker? sorusunun cevabını arıyorum. Yaklaşık bir haftadır burun akıntısı, basit bir öksürük ve baş ağrısı çekiyorum. Sinüzitin neden olduğunu düşünüyorum. Doktoruma gitmeden önce bu sorunu çözmek için kendi başıma ne yapabileceğimi bilmek istiyorum. Bu konuda bilgi veya tavsiyeleriniz var mı? Yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Sinüziti Ne Söker?

Sinüzit, akut veya kronik olmak üzere iki türde olabilen, sinüslerin iltihaplanmasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Sinüsler, yüzün çevresindeki çukurlukların etrafındaki boşluklar olup, kafatasının içinde bulunur. Sinüzit, hava yollarında oluşan alerjik reaksiyonlar veya enfeksiyonların ortaya çıkmasıyla ortaya çıkar. Bu durumda, sinüsler sıkışır, sıvı toplanır ve burada bağışıklık sistemi tarafından üretilen maddeler oluşturur. Sinüzit her yaşta görülebilir ve en yaygın olarak soğuk algınlığının akut semptomlarından kaynaklanır.

Sinüzitin Belirtileri

Sinüzitin belirtileri arasında baş ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, çene ağrısı, boğaz ağrısı, yüzde şişme veya çizikleri, konuşma bozuklukları, koku ve tat duyusunda değişiklikler sayılabilir.

Sinüzitin Tedavisi

Sinüzitin tedavisi, belirtilerin ciddiyetine, sebebine ve hastanın yaşına göre değişebilir. Genellikle, sinüziti olan bireyler için ilaç tedavisi önerilir. Antibiyotikler, antiviral ilaçlar ve antifungal ilaçlar sinüzit tedavisinde en sık kullanılan ilaçlardır. Buna ek olarak, burun spreyleri, antialerjikler ve antiseptikler de kullanılabilir. Ayrıca, bu rahatsızlığın tedavisinde ek olarak, inhalasyon, buhar inhalasyonu, solunum yollarını temizlemek veya burun uçlarını tıkayıcı maddelerden arındırmak gibi diğer tedavi seçenekleri de vardır.

Sinüzitin Önlenmesi

Sinüzitin önlenmesi, özellikle soğuk algınlığı veya üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanan kişiler için önemlidir. Bu durumlarda, hijyen kurallarına uyulması, sık sık ellerin yıkanması, sık sık havalandırma yapılması, sigara içilmemesi ve başka kişilerin ağız, burun ve diğer vücut sıvılarıyla temas edilmemesi gibi tedbirler alınabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)