Sosyal psikoloji tutum nedir

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba herkese! Sosyal psikoloji tutumu hakkında bilgi edinmek istiyorum ve bu nedenle sizden yardım istiyorum. Sosyal psikoloji tutumu nedir? Ne tür kavramları içerir? Tutum hakkında ne gibi fikirler geliştirilebilir? Bu konuda araştırma yapmak için ne gibi kaynaklar kullanılabilir? Tutumun nasıl değiştirilebileceği hakkında bilgileri öğrenmek istiyorum. Sizin konu hakkındaki görüşlerinizi, fikirlerinizi ve önerilerinizi çok merak ediyorum.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Sosyal Psikoloji Tutum Nedir?

Sosyal psikoloji, insanların arasındaki ilişkileri ve insanların davranışlarını nasıl etkilediğini anlamaya çalışan bir bilim dalıdır. Tutum ise, insanların belli konulara veya olaylara karşı kalıplaşmış, sürekli ve sistematik tepkiler olarak tanımlanır. Tutumlar bireyin karşılaştığı nesneler, olaylar ve kişiler hakkındaki duygularının, düşüncelerinin ve davranışlarının bir bir toplamıdır. Sosyal psikoloji tutum, davranışlarımızı ve yaşamımızı etkileyen insanların, nesnelerin ve olayların hakkındaki düşüncelerimizi ve duygularımızı ifade eden kalıplaşmış bir tepkidir.

Tutumların Oluşumu

Tutumların oluşumunu anlamak için öncelikle insanların tutumlarının nasıl oluştuğunu anlamak gerekir. Tutumlar, öznel olarak oluşan ve bireyler arasında önemli ölçüde değişkenlik gösteren kalıplaşmış bir tepkidir. Bireylerin tutumlarını etkileyen çeşitli faktörler vardır. Bunlar, çevresel faktörler, kişisel faktörler, arkadaşlarımız, medya ve daha birçok faktördür. Tutumları etkileyen bu faktörlerden her birinin kendine özgü etkileri vardır.

Tutumların Şekillenmesi

Tutumların şekillenmesine, tutumların farklı öğelerini etkileyen çeşitli mekanizmaların etkisiyle ulaşılır. Tutumların oluşumunda önemli rol oynayan öğeler arasında deneyimler, öğrenme, kavramlar, arkadaşlık ve çoğu zaman medya da yer alır. Tutumların oluşması için bireylerin çevresel faktörleri, kişisel faktörleri ve arkadaşları ile etkileşim halinde olmaları gereklidir.

Tutumların Değişimi

Tutumlar değişebilir. Tutumları değiştirmek için öncelikle bireyin tutumunu fark etmesi ve neden bu tutumu oluşturduğunu anlaması gerekir. Tutumları değiştirmek için öncelikle kişinin tutumu hakkında değişik görüşleri deneyimlemeleri ve değişik görüşler üzerine düşünmeleri gerekir. Tutumları değiştirmek için kişinin tutumuyla ilgili yanlış veya eksik bilgileri güncellemeleri ve tutumlarını yeniden oluşturmaları gerekir.

Özet
Sosyal psikoloji tutumu, insanların karşılaştıkları nesneler, olaylar ve kişiler hakkındaki kalıplaşmış düşüncelerinin, duygularının ve davranışlarının bir bir toplamı olarak tanımlanır. Tutumların oluşumu, kişisel faktörler, çevresel faktörler, arkadaşlarımız, medya ve diğer faktörler tarafından etkilenir. Tutumlar değiştirilebilir ve bu için kişinin tutumu hakkında kendilerini deneyimlemeleri, yanlış veya eksik bilgileri güncellemeleri ve tutumlarını yeniden oluşturmaları gerekir.
 

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Tutum, bir kişinin birtakım değerler, normlar veya konulara yönelik düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını ifade eden bir terimdir. Sosyal psikolojide tutum, kişinin belli bir duruma karşı takındığı pozitif veya negatif tutumu tanımlamak için kullanılır. Bu, kişinin karşılaştığı duruma karşı ne kadar olumlu veya olumsuz davrandığını veya nasıl tepki gösterdiğini gösterir. Sosyal psikoloji tutumu, kişinin bazı durumlarla ilgili duygularını, düşüncelerini ve davranışlarının tümünü kapsayan bir kavramdır. Tutumlar, kişinin kendisine, başkalarına veya çevresine karşı olan tutumunu ifade etmek için kullanılır. Tutum, kişinin sahip olduğu toplumsal ve kültürel değerlerin ve inançların bir özetidir.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Sosyal psikoloji tutumu, insanların toplum içindeki davranışlarını ve bakış açılarını belirleyen, düşüncelerin, duyguların ve davranışların belirlenmesinde etkili olan bir kavramdır. Tutumlar, insanların toplumsal davranışlarını belirleyen önemli bir göstergedir. Tutumlar, sosyal çevredeki durumlara, insanların düşüncelerine ve davranışlarına olumlu veya olumsuz bir tepki olarak karşımıza çıkar. Tutumlar özellikle insanların bir konuya, kişiye, gruba veya topluma karşı var olan duygu, inanç ve fikirlerini ifade eder. Tutumlar, kültürel ve sosyal öğrenme ile gelişir. Tutumlar, insanların karşılaştıkları durumlara, mücadele etmeyi ve yeni deneyimler edinmeyi kolaylaştırır. Tutumların, davranışlarımızı ve düşüncelerimizi etkilediği bilinmektedir. Toplumların, kuralların ve toplumsal değerlerin tutumlarımızı etkilediği gözlenmiştir. Tutumlar yalnızca çevremizdeki insanların davranışlarını etkilemez, aynı zamanda insanların arasındaki arkadaşlıkları, insanların iş ilişkilerini ve iletişimlerini etkiler. Tutumlar, insanların toplumsal etkileşimleri üzerindeki etkileri nedeniyle, sosyal psikoloji çalışmalarında çok önemli bir kavramdır.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Tutum, kişinin davranışlarını, düşüncelerini ve hislerini etkileyen kalıcı inançları ve algılarını temsil eden bir kavramdır. Sosyal psikolojideki tutumlar, kişinin toplumsal çevresi ile etkileşimleri sonucu oluşan bir algıya dayanmaktadır. Örneğin, bir kişi, arkadaşlarının, öğretmenlerinin veya diğer önemli insanların kalıcı izlenimleri sonucu iyi veya kötü tutumlar geliştirebilir.

Tutumlar, kişinin davranışlarını, düşüncelerini ve hislerini etkilemesinin yanı sıra, toplumsal çevrenin de tutumları etkilemesine neden olur. Örneğin, bir arkadaşının tutumu, kişinin kendi tutumlarını etkileyebilir. Aynı şekilde, toplumun genel tutumları da kişinin kendi tutumlarını etkileyebilir.

Tutumlar, yaşamımızın her alanında meydana gelen davranışlarımızı, düşüncelerimizi ve hislerimizi etkileyen önemli bir kavramdır. Tutumlar, kişinin çevresi ile etkileşimleri aracılığıyla oluşan, kalıcı bir algıyı temsil eder. Aynı zamanda, toplumsal çevre de kişinin tutumlarını etkileyebilir. Sosyal psikolojideki tutumlar, kişinin toplumsal çevresi ile etkileşimleri sonucu oluşan bir algıyı temsil eder.
 
  • Angry
Reactions: Nehir

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Sosyal psikolojik tutum, kişinin düşüncelerini, davranışlarını ve diğer sosyal çevreleri tarafından ne derece etkilendiğini ölçen bir kavramdır. Bir kişinin sosyal psikolojik tutumu, kişinin düşüncelerinin, davranışlarının ve diğer insanlarla olan etkileşiminin ciddi derecede etkilendiği anlamına gelir.

Sosyal psikolojik tutum, kişinin kendi düşünceleri ve davranışları ile toplumun genel düşünceleri ve davranışları arasındaki ilişkiyi ölçer. Örneğin, kişinin kendi inançlarının toplumun genel olarak kabul ettiği inançlarla ne derece uyumlu olduğunu ölçer. Kişinin tutumu, kendi düşüncelerinin toplumun genel olarak kabul ettiği düşüncelerin ne derece uyumlu olduğunu ölçer.

Kişinin sosyal psikolojik tutumu, kişinin toplumdaki statüsüne, kültürüne ve toplumda kabul edilen değerlere bağlı olarak değişebilir. Kişinin sosyal psikolojik tutumu, kişinin kültürünün, toplumun genel kabul edilen değerlerinin ve toplumun genel düşüncelerinin kendi düşünceleri ile ne derece uyumlu olduğunu ölçer.

Sosyal psikolojik tutum, kişinin toplumdaki yerini ve kültürünün kendisine verdiği rolün etkisini ölçer. Bu anlamda, kişinin kendi inançlarının ve düşüncelerinin toplumun genel olarak kabul ettiği kurallara ve normlara ne derece uyumlu olduğunu ölçer.

Sosyal psikolojik tutum, kişinin düşüncelerini ve davranışlarını, toplumdaki diğer insanların düşünceleri ve davranışlarını ne derece etkilediğini ölçer. Örneğin, kişinin toplum içindeki diğer insanlara karşı tutumu, kişinin kendi düşüncelerinin ve davranışlarının toplumdaki diğer insanların düşünceleri ve davranışlarına ne derece etkili olduğunu ölçer.

Sosyal psikolojik tutum, kişinin kendi düşüncelerini ve davranışlarını toplumdaki diğer insanların düşünceleri ve davranışlarına ne derece bağlı olduğunu ölçer. Kişinin toplumdaki diğer insanların düşünceleri ve davranışlarını etkilemeye çalışıp çalışmadığını ölçer. Örneğin, kişinin toplumdaki diğer insanların düşüncelerini ve davranışlarını kendi düşünceleri ve davranışlarıyla etkilemeye
 
  • Love
Reactions: Gulfidan

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,890
641
5
Sosyal Psikoloji Tutum, kişinin düşünce, davranış ve hislerinin birbiriyle ilişkili olarak, bir davranışın kalıcılığının veya değişkenliğinin belirlenmesi açısından önemli bir kavramdır. Tutum, insanların kültürlerinin, toplumlarının ve yönetimlerinin birbirleriyle ilişkili özelliklerini inceler. Tutumlar, insanların bir konuya yaklaşımlarını, yargılarını ve değerlendirmelerini ifade etmek için kullanılan önemli bir araçtır.

Tutumlar, kişilerin bir konuya özgü davranışlar sergilemesini sağlayan kalıcı ön yargıların bir koleksiyonudur. Tutumlar, insanların doğru veya yanlış olarak kabul edilen kavramların ne kadar önemli olduğunu belirler. Bunlar, insanların davranışlarını, özellikle de sosyal alandaki davranışlarının biçimini belirleyebilir. Örneğin, bir toplumda kadınların çalışmasının toplumsal olarak kabul gördüğü bir tutum olabilir.

Tutumlar, insanların etkileşimi sırasında karşılaştıkları durumların farklılığını belirleyebilir. Bir kişinin tutumları, onun arkadaşları, çalışma arkadaşları, ailenin veya işverenin ile etkileşiminde nasıl davranacağını belirler. Tutumlar, seviyesine bağlı olarak değişebilir. Bir kişi, farklı durumlarda farklı tutumlar sergileyebilir. Tutumlar, sosyal çevrenin, kişinin yaşadığı kültürün veya toplumun değer yargılarına göre değişebilir.

Son olarak, tutumlar, kişinin karar verme süreçlerinde önemli bir etken olarak kabul edilir. Tutumlar, kişinin karar verme sürecinde, karar verirken neye dayanması gerektiğini veya bir konuya nasıl yaklaşması gerektiğini belirleyebilir. Tutumlar, kişinin karar verme sürecinde kendisine yardımcı olan önemli bir etmendir.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,410
398
5
Sosyal psikoloji tutumu, kişinin sosyal çevresindeki öğeler karşısındaki duygularını ve davranışlarını yansıtan bir kavramdır. Bu tutum, bireyin etrafındaki insanlara, gruplara, farklı kültürlere, farklı politikalara, görüşlerine ve davranışlarına karşı oluşturduğu duyguları kapsar. Tutum, duyguların yanında, bireyin, diğer insanlar hakkındaki düşüncelerinin ve eylemlerinin üç temel öğesinden oluşur: tutumlu düşünceler, tutumlu davranışlar ve tutumlu tutumlar.

Tutumlu düşünceler, kişinin çevresindeki insanlar hakkındaki düşüncelerini yansıtır. Bu düşüncelerin örnekleri arasında, diğer insanların ne kadar saygın veya güvenilir olduğu, onlarla arkadaş olmak isteyip istemediği, onların kültürünü anlayıp anlamadığı ve onların fikirlerine karşı ne kadar olumlu veya olumsuz bir tutumu olduğu yer alır. Tutumlu davranışlar, kişinin çevresindeki insanlar hakkındaki davranışlarını yansıtır. Bu, kişinin çevresindeki insanlarla nasıl iletişim kurup onlarla nasıl bir ilişki kurduğu ve ne kadar ilişki kurduğu anlamına gelir. Tutumlu tutumlar ise, kişinin çevresindeki insanlar hakkındaki tutumlarının temelini oluşturur. Kişinin çevresindeki insanlar hakkındaki tutumu, onun sosyal çevresindeki diğer insanlara karşı olan tutumunu yansıtır. Örneğin, kişinin çevresindeki insanlara karşı olan tutumu, onların görüşlerine saygı duymak ve onların fikirlerini ciddiye almak veya onlara ilgisiz kalmak veya onlara karşı aşırı hassas davranmak şeklinde olabilir.

Sonuç olarak, sosyal psikoloji tutumu, kişinin çevresindeki insanlar, gruplar, kültürler, politikalar, görüşler ve davranışlar hakkındaki duygularını, düşüncelerini ve davranışlarını kapsayan bir kavramdır. Kişinin tutumu, onun çevresindeki insanlar hakkındaki tutumlu düşünceleri, tutumlu davranışları ve tutumlu tutumlarının bir araya gelmesinden oluşur.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Tutum, bireyin niyetlerini, düşüncelerini ve davranışlarını etkileyen bir kişiliğin özelliğidir. Sosyal psikolojide tutum, sosyal olaylarla etkileşimde olan kişinin davranışlarının ve duygularının nasıl etkileneceği konusunda bir görüşün bir özetidir. Tutum, kişinin kendisi ile ilgili olanlara veya çevresindeki insanlara karşı olumlu veya olumsuz bir duyguya sahip olmasıdır. Bu duygu, kişinin gelecekteki davranışlarını etkileyebilir. Tutumlar bireyin düşüncelerini, davranışlarını ve duygularını etkilemek için kullanılan kavramlardandır. Tutumlar, bireyin davranışlarını şekillendirmek için kullanılan çeşitli etkenlerden oluşur, bu etkenler arasında sosyal çevre, kültür, kişilik, değerler ve deneyimler yer alır. Tutumlar, kişilerin düşüncelerini ve davranışlarını etkilediği gibi, çevresel etkenlerin ve olayların da bireyin tutumlarını etkilemesine izin verir. Tutumlar insanların bakış açılarını, duygularını ve davranışlarını etkileyebilir ve kişinin dünyayı algılaması, karar alması ve eylemleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Tutum, bir kişinin birtakım konularda karşılaştığı durumlara ya da kavramlara karşı gösterdiği tepkileri ifade eder. Tutumlar, öğrenme, deneyimler ve kişisel değerlerden etkilenebilir ve değişebilir. Sosyal psikoloji alanında, tutumların insanlar arası ilişkileri ve davranışlarını nasıl etkilediği üzerine odaklanılmıştır. Genel olarak, tutumlar, kişinin düşüncelerini, duygularını ve davranışlarını belirlemek için kullanılan araçlar olarak düşünülebilir. Tutumlar kişinin, düşüncelerinin, duygularının ve davranışlarının arasındaki ilişkiyi belirleyen ya da etkileyen unsurlardır. Sosyal psikoloji alanında, tutumların öznel olarak tanımlanmasının yanı sıra, toplumsal açıdan önemli konular olan cinsiyet, etnik köken, sosyal sınıf veya yaşam tarzı gibi toplumsal özellikleri de kapsar.
 

tosunami

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
6,011
0
0
Sosyal psikoloji tutumu, kişinin sosyal ortamda yaşadığı deneyimlerin etkisiyle oluşan düşünceler ve davranışlar bütünüdür. Tutum, gözlemlediğimiz ve öğrendiğimiz bilgileri, düşünceleri, hisleri ve davranışları yansıtmak için kullanılan bir sosyal inşa edimdir. Tutumlar, çoğu zaman çevremizdeki kişilerin veya çevresel etkenlerin etkisiyle oluşurlar. Tutumlar, kişinin beyninde, davranışlarının yönünü ve ölçüsünü belirleyen bir yapıdır. Tutumlar, davranışlarımızı etkileyen önemli bir unsurdur ve genellikle kalıcı olurlar. Tutumların, insanların düşüncelerini, davranışlarını ve başkalarıyla ilişkilerini etkilediği gözlenmektedir. Tutumlar, kişinin toplumsal ilişkileri ile aynı oranda ilişkili olacağından, günlük yaşamımızın her alanında etkili olabilir. Tutumlar, üç temel bileşen olan inanç, duygu ve gösterge üzerine inşa edilir. Kişinin tutumları, onun düşünceleri ve davranışları üzerinde olumlu veya olumsuz etkilere sahiptir.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,772
483
5
Sosyal psikoloji tutum, insanların, toplumsal grupların, kurumların veya toplumların üzerinde etkisi olan nesneler ya da düşüncelere karşı gösterdikleri tepkileri ölçen ve açıklayan bir kavramdır. Bir tutum, insanların düşünce ve davranışlarının hangi nesneler üzerinde ve nasıl etkileneceğini veya etkilemeyeceğini tahmin etmeyi mümkün kılar.

Tutumlar, insanların karşılaştıkları dünyaya karşı nasıl bir tavır takındıklarının bir ölçütüdür ve genellikle kalıcıdır. Sosyal psikologlar, tutumların öğrenilmiş davranışlar olduğunu düşünmektedirler. Bu öğrenilmiş davranışlar, özellikle bir insanın çevresindeki insanlar, deneyimleri, kültür ve eğitim tarafından belirlenir.

Bir tutumun öğrenilen bir davranış olduğu düşünülmektedir, ancak tutumlar, zihinsel süreçleri de içerirler. Tutumların, düşüncelerle, duygularla, inançlarla ve bağlantılarla ilişkili olduğu düşünülmektedir. Tutumlar, insanların çevreleri ile nasıl etkileşimde bulunduklarının bir göstergesi olarak kabul edilir.

Tutumlar, insanların davranışlarını etkileyen önemli bir katmandır. Bireylerin yaklaşımları, çevresel etkileşimlerinde ve toplumsal bağlamlarda özellikle önemlidir. Tutumlar, insanların karşılaştıkları durumlarda nasıl tepki verdikleri veya nasıl bir tepki verdiklerini açıklayabilir. Tutumların insanların davranışlarını nasıl etkilediği, çevresel ve kültürel etmenlerle ilişkilidir. Tutumlar, insanların dünyaya bakışlarının önemli bir parçasıdır, bu nedenle önemli bir araştırma konusudur.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Sosyal psikoloji tutumu, bireyin sosyal çevresindeki farklı kişiler, durumlar ve olaylar hakkındaki genel görüşlerini ifade etmek için kullandığı kalıcı ve öznel bir kavramdır. Tutumlar öznel olarak güçlü ve uzun süreli etkilere sahip olmasıyla, kişisel olarak bir konuya karşı tutumu ölçmek için kullanılan çok önemli bir araçtır. Tutumun oluşturulması, özellikle toplumsal çevremizde ve dış etkenlerin etkisi ile gerçekleşmektedir.

Tutumlar, çoklu yönlülükleri olan, çok farklı noktalardan ve kavramlardan etkilenebilen psikolojik konular olarak düşünülür. Örneğin; kişinin çevresindeki toplumsal, politik ve kültürel gündemleri, yaşadıkları çevrenin kültürü ve gelenekleri, aileleri ve arkadaşları gibi çevresel etkenler tutumlarının oluşması için önemli rol oynar. Ayrıca, eğitim, özellikle de çocukların kendileri hakkındaki tutumlarının oluşmasında önemli rol oynamaktadır. Eğitimciler, çocukların kendileri hakkındaki tutumlarını olumlu yönde etkileyebilmek için çeşitli stratejiler geliştirebilirler. Örneğin; çocukların kendilerine olan güvenlerini arttırmak için özgüvenlerine yönelik teşviklerde bulunabilirler. Aynı şekilde, çocukların kendileri hakkındaki tutumlarını olumlu yönde etkileyebilmek için, çocukların sahip olduğu becerileri ve başarılarını önemseyerek ödüllendirebilirler.

Bir başka önemli konu ise, çocukların çevresindeki farklı kişiler ve gruplara yönelik tutumlarının oluşmasıdır. Bu konuda, eğitimciler çocukların çevresindeki farklı gruplara karşı pozitif tutumlar geliştirmelerine yardımcı olabilir. Örneğin; çocukların farklı kültürlere ve farklı dinlere karşı pozitif tutumlar geliştirmelerine yardımcı olmak için, farklı kültürler ve farklı dinler hakkında çeşitli konularda bilgi sunabilirler. Eğitimciler ayrıca, çocukların çevresindeki farklı cinsiyetlere veya yaş gruplarına karşı pozitif tutumlar geliştirmeleri için çeşitli aktiviteler organize edebilirler.

Son olarak, eğitimciler çocukların sosyal psikoloji tutumlarını olumlu yönde etkilemek için, kavramların
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,410
398
5
Sosyal psikoloji tutumu, bir kişinin sosyal çevresiyle etkileşimde bulunduğu süreçte edindiği ve kendini veya başkalarının karşısındaki davranışlarını belirleyen kişisel inançları ve değerleri ifade eden uzun vadeli algısıdır. Tutumlar, özellikle toplumsal çevre, eğitim, inançlar ve arkadaşlıklar gibi faktörlerin etkisi altında oluşmaktadır. Örneğin, çevrenin etkisiyle bazı kişilerin bazı konularda kesin ve kararlı tutumlar oluşturması mümkündür.

Tutumların önemli bir özelliği, davranışlarınızı etkileyebilmesidir. Tutumlarınızın sizi ne şekilde etkileyebileceği, çevrenizdeki davranışlar ve etkileşimlerinize bağlıdır. Bir tutumun davranışlarınızı olumlu veya olumsuz yönde etkilemesi, tutumlarınızın ne kadar güçlü olduğuna bağlıdır.

Bir kişinin tutumlarının değiştirilmesi, kişinin davranışlarının da değişmesine neden olabilir. Örneğin, kişinin kendisine karşı olumlu bir tutum geliştirmesi, daha pozitif bir kendini görme, daha pozitif bir kendine güven geliştirme ve daha yüksek başarılar elde etme şansını artırabilir. Tutumlarının değiştirilmesi, sosyal çevrenin etkisiyle mümkündür. Kişinin çevresindeki kişilerin tutumlarına, davranışlarına ve görüşlerine karşı olumlu veya olumsuz bir yaklaşım geliştirmesi, kişinin tutum değişikliği ile sonuçlanabilir.

Kısacası, sosyal psikoloji tutumu, kişinin sosyal çevresiyle etkileşiminde edindiği ve kişiyi veya başkalarının karşısındaki davranışlarını belirleyen uzun vadeli inançları ve değerlerinin ifade edildiği algıdır. Tutumlarının değiştirilmesi, kişinin davranışlarının da değişmesine neden olabilir ve sosyal çevrenin etkisiyle mümkündür.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü