SSC, Sosyal Servisler Çerçevesi olarak tanımlanır. Sosyal servisler çerçevesi, insanların hayat standartlarını geliştirmek ve sosyal refah seviyesini arttırmak için bir çerçevedir. Sosyal hizmet çerçevesi, sosyal hizmetlerin verilmesi, sosyal hizmetlerin alınması ve bu hizmetlerin yönetilmesi için kapsamlı bir sistem sunmaktadır.
Sosyal servisler çerçevesi, kişilerin sosyal güvenlik destekleri, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri, arama ve kurtarma hizmetleri, çocuk ve aile hizmetleri ve diğer hizmetler gibi çeşitli hizmetlerin verilmesini kapsamaktadır. Bu çerçeve, ülkelerin sosyal hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi için önemli bir araç olarak kullanılmaktadır. Çerçeve, hizmetlerin yönetilmesi ve uygulanması için gerekli stratejileri, prosedürleri, politikaları ve işlemleri kapsamaktadır.
Sosyal servisler çerçevesi, sosyal güvenlik ve refah için çeşitli önlemler almak için kullanılır. Örneğin, ülkeler, sosyal güvenlik sistemleri geliştirmek için çeşitli önlemler alabilirler. Bu önlemler arasında, ailelerin gelir ve sağlık güvencesi, yetişkinlerin eğitim ve iş fırsatları ve çocukların eğitim ve sağlık güvencesi gibi önlemler yer almaktadır. Sosyal servisler çerçevesi, toplumda sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmak ve sosyal refah seviyesini yükseltmek için de kullanılır. Bunun için ülkeler, bireylerin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeyi amaçlayan farklı politikalara sahip olabilirler.
Sosyal servisler çerçevesi, ülkelerin sosyal hizmetlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmesine yardımcı olur. Sosyal hizmetler çerçevesi, insanların hayat standardını geliştirmek ve sosyal refah seviyesini arttırmak için önemli bir araç olarak kullanılır. Sosyal servisler çerçevesi, ülkelerin sosyal güvenlik destekleri, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri, arama ve kurtarma hizmetleri, çocuk ve aile hizmetleri ve diğer hizmetler gibi çeşitli hizmetlerin verilmesi için önemli bir çerçeve oluşturur.