Sultan Ahmet Camii nasıl yazılır TDK

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Merhaba,

Yazım kurallarını incelemek için TDK'yı kullanmak istiyorum ve bu nedenle Sultan Ahmet Camii nasıl yazılır TDK konusunda bilgi almak istiyorum. Bu konu hakkında bilgili olanlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi?

Yazım kuralları hakkında birçok konuya değinmek istiyorum ve bu nedenle Sultan Ahmet Camii'nin TDK'da nasıl yazılacağını öğrenmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olacak herhangi bir bilgiye sahip olanlar, lütfen konu hakkında bilgilerini paylaşırlar mı?

Çok önemli olan Sultan Ahmet Camii hakkında bilgilerimi doğru bir şekilde toplamak istiyorum, bu nedenle TDK'da bu caminin nasıl yazılacağını öğrenmek istiyorum. Teknik dil kuruluşu konusunda bilgili olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Herhangi bir şüphe veya belirsizlik varsa, lütfen bunların üzerinde durun ve konu hakkında yardımcı olmak için bilgilerinizi paylaşın. Sultan Ahmet Camii'nin TDK'da nasıl yazılacağını öğrenmek için teşekkürler.

PusulaYıldızı

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
27
0
0
Sultan Ahmet Camii TDK Yazımı

Sultan Ahmet Camii, İstanbul'da bulunan bir Türk tarihi yapısıdır. Ancak, bu yapının doğru yazımı, Türk Dil Kurumu'nun (TDK) kurallarına göre çok önemlidir. Bu yazım kurallarına göre, Sultan Ahmet Camii, "Sultanahmet Camii" olarak yazılmalıdır.

Sultan Ahmet Camii TDK Kurallarına Göre Yazımı

TDK tarafından belirlenen kurallara göre, Sultan Ahmet Camii "Sultanahmet Camii" olarak yazılmalıdır. Bu kural, isimlerin noktalama işaretleri olmaksızın, büyük harflerle yazılmasının yanı sıra, özel isimlerin harflerinin bir araya gelerek oluşturulan sözcüklerin kökünde yer alan harfleri büyük yazıp, araya sıkışan harfleri küçük yazmak suretiyle yazılmasını da içermektedir. Bu konudaki örneklerden biri de Sultan Ahmet Camii'dir.

Sultan Ahmet Camii TDK Açıklaması

TDK tarafından yayınlanan kurallara göre, özel isimlerin harflerinin bir araya gelerek oluşturdukları sözcüklerin kökünde yer alan harfler büyük yazılırken, araya sıkışan harfler küçük yazılmalıdır. Bu kuralın örneklerinden biri de, Sultan Ahmet Camii'dir. Örneğin, Sultan Ahmet Camii, "Sultanahmet Camii" olarak yazılmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Sultan Ahmet Camii, TDK Kuralları, Sultanahmet Camii.

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü