Sürdürülebilir iş ne demek

ruhumunizi

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
89
2
Merhaba,

Sürdürülebilir işin ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Sürdürülebilir işin, işletme sahipleri, çalışanlar veya topluluklar için çevreyi korumaya, toplumsal iyilik sağlamaya ve finansal başarıya odaklanan bir yaklaşım olarak tanımlanabileceğini biliyorum. Ancak, bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

Örneğin, sürdürülebilir işin kapsamı nedir? Sürdürülebilir iş üretim süreçlerini nasıl etkiler? Sürdürülebilir iş uygulamalarının, işletme sahipleri, çalışanlar ve toplumlar için nasıl avantajlar sağlayabileceği hakkında daha fazla bilmek istiyorum.

Sürdürülebilir işin ne anlama geldiğini ve bu kavramın işletme sahipleri, çalışanlar ve toplumlar için ne gibi avantajlar sağladığını öğrenmek istiyorum. Bu konuda benim için çok faydalı olacağını düşündüğümüz her türlü görüş ve bilgiye açığım. Lütfen, bu konuda yardımcı olmaya çalışın. Teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Sürdürülebilir İş Ne Demek?

Sürdürülebilir iş, çevreye ve topluma dürüst, uzun vadeli karlı bir iş olarak tanımlanır. Sürdürülebilirlik, bir şirketin hayatta kalmasını sağlayan bir çevre politikası olarak da görülebilir. Sürdürülebilirlik, şirketin uzun vadeli başarısını garanti altına almak için gerekli adımları atmasını sağlar. Bu adımlar, çevresel ve toplumsal yönden sürdürülebilir iş geliştirmek için gerekli olan çevresel denetimleri ve yönetim sistemlerini kapsamaktadır.

Sürdürülebilir iş, çevreye ve topluma dürüst, uzun vadeli karlı bir iş olarak tanımlanır. Sürdürülebilirliğe ilişkin yaklaşım, işletmenin çevreyi koruyarak, toplumsal ve çevresel etkiyi azaltarak ve çevresel hakları gözeterek sürdürülebilir bir iş geliştirmesidir. Bu yaklaşım, ar-ge çalışmalarının desteklenmesi, karbon ayak izinin azaltılması ve çevresel etkilerin azaltılması gibi çevresel unsurları da içerir.

Sürdürülebilir İşin Faydaları

Sürdürülebilir iş, çevresel ve toplumsal etkileri azaltmak için gerekli olan çevresel denetimleri ve yönetim sistemlerini kapsar. Sürdürülebilir bir iş, şirketin çevreyi korumasını, toplumsal ve çevresel etkileri azaltmasını ve çevresel hakları gözetmesini garanti altına alır. Sürdürülebilir iş, şirketin uzun vadeli başarısını garanti altına almak için gerekli adımları atmasını sağlayan bir çevre politikası olarak da görülebilir.

Sürdürülebilir işin faydaları, şirketin çevreye ve topluma dürüst olmasından, çevresel etkilerin azaltılmasından, çevresel denetimlerin ve yönetim sistemlerinin uygulanmasından ve çevresel hakların gözetilmesinden kaynaklanır. Sürdürülebilir bir iş, ayrıca şirketin kârlılığını artırır, çalışanlarının motivasyonunu arttırır ve şirketin uzun vadeli başarısını garanti altına alır.

Sürdürülebilir İşin Riskleri

Sürdürülebilir işin riskleri, çevresel etkileri azaltmak ve çevresel denetimleri ve yönetim sistemlerini uygulamak için gereken masraflardır. Sürdürülebilir bir iş, ayrıca şirketin çevreye ve topluma dürüst olmasının ve çevresel hakları korunmasının risklerini de içerir. Bu riskler, çevresel konulara ilgisiz olan şirketlerin çevresel etkileri veya çevresel hakları ihlal etmesi gibi olabilir.

Diğer bir risk, çevreye ve topluma dürüst olmak için şirketin harcama yapması, çevresel etkileri azaltmak için ayarlama yapması ve sürdürülebilir bir iş modeline geçmesi gibi çevresel etkileri azaltmak için gerekli olan masrafların çok yüksek olması olabilir. Bu, şirketin kısa vadeli karlılığını etkileyebilir.

Sonuç

Sürdürülebilir iş, çevreye ve topluma dürüst, uzun vadeli karlı bir iş olarak tanımlanır. Sürdürülebilir işin faydaları, şirketin çevreyi korumasını, toplumsal ve çevresel etkileri azaltmasını ve çevresel hakları gözetmesini garanti altına almasıdır. Bununla birlikte, sürdürülebilir işin riskleri, çevresel etkileri azaltmak için gerekli olan masraflar olabilir. Sürdürülebilir iş, çevresel etkileri azaltmak, karbon ayak izinin azaltılması ve çevresel hakların gözetilmesi gibi çevresel unsurları da içerir.

• Love
Reactions: Pervin

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)