tahin helvası kalori

pembikeller

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,342
108
47
Merhaba,

Ben tahin helvası hakkında bilgi almak istiyorum. Çok sevdiğim tahin helvasının kalorisini öğrenmek istiyorum. Tahin helvasının kalori miktarını bilen var mı? Herhangi bir kaynaktan bu bilgi edinebilir miyim? Lütfen konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Tahin helvasının besin değeri ve kalori miktarı hakkında ne kadar bilgi edinirsem çok memnun olurum. İnsanların bu tür yiyecekleri tüketmek için ne kadar önemli olduğunu ve dengeli bir beslenmeyi nasıl sağlamaya çalıştıklarını öğrenmek istiyorum.

Tahin helvasının kalori miktarı hakkında hangi kaynaktan öğrenebilirim? Lütfen deneyiminizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

• Like
Reactions: Nihan and Asude

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,736
1,159
112
Tahin Helvası Kalori Değerleri Hakkında

Merhaba, bu konuda tahin helvasının kalori değerlerini incelemek istiyorum. Tahin helvasının kalori değerleri çok önemli çünkü dengeli besin alımı sağlamak için önemli bir kriter. Şimdi tahin helvasının kalori değerlerini inceleyip bu konuda daha fazla bilgi edinmek için devam edeceğiz.

Tahin helvası kalori değerleri ne kadar? Tahin helvasının 100 gramı için ortalama kalori değeri 466 kaloridir. 100 gram tahin helvasının içerdiği yağ oranı ise 33,6 gramdır.

Tahin helvasındaki karbonhidrat oranı ise 50,3 gramdır. Ayrıca, tahin helvasının içerdiği protein oranı ise 12,9 gramdır.

Tahin Helvasının Diğer Besin Değerleri

Tahin helvasının 100 gramı için ortalama lif oranı 9,2 gramdır. Diğer besin değerleri arasında ise vitamin A, C, E ve K gibi vitaminler, demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller bulunmaktadır.

Tahin Helvasının Faydaları

Tahin helvası çok yüksek oranda lif içeriği sayesinde sindirim sistemine faydalıdır. Ayrıca, tahin helvasının içerdiği protein, demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller de vücudun sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Tahin helvasının içerdiği yağ oranı ise vücuda enerji sağlaması açısından önemlidir. Ayrıca, tahin helvası proteinler ve mineraller sayesinde kas gelişimini destekler.

Tahin Helvasının Sağlık Riskleri

Tahin helvasının çok yüksek kalori içeriği nedeniyle aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Ayrıca, tahin helvasının içerdiği yağ oranı vücutta fazla kilo alımına neden olabilir. Bunun yanı sıra, tahin helvasının içerdiği proteinler, vitaminler ve minerallerin aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.

Sonuç

Tahin helvası, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına, kas gelişimine ve vücudun enerji seviyesinin artmasına yardımcı olan sağlıklı bir besindir. Ancak, aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahin helvasının 100 gramı için ortalama kalori değeri 466 kaloridir.

Umarım bu konuda size yardımcı olmuştur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü