TDK Türkiyeli kaldırıldı mı

subuti

Üye
BaY
7 May 2023
1,354
117
17
Merhaba,

TDK Türkiyeli kaldırıldı mı? sorusuna cevap arıyorum. Bilgisayar korsanı olarak, TDK Türkiyeli'nin kaldırılıp kaldırılmadığını bilmek istiyorum. Bu konuda ciddi bir araştırma yaptım ama daha net bir sonuca ulaşamadım. Yani, TDK Türkiyeli hala çalışıyor mu, yoksa kaldırıldı mı? Bu konuda size danışmak istiyorum. Forum kullanıcılarından yardım bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

PusulaKahve

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
33
1
0
TDK Türkiyeli Kaldırıldı mı?

Türk Dil Kurumu (TDK) Türkiyeli'nin, Türkçe sözlüklerde kullanılan kelimelerden birinin kaldırılıp kaldırılmadığı hakkında çok fazla tartışma ve spekülasyon olmuştur. Tartışmaların nedeni ise Türkiyeli'nin daha çok "Türkçe konuşan ancak Türkçe yazmaya çalışan kişilerin kullandığı" bir kelime olarak kabul edilmiş olmasıdır. Bu tartışmaların sonunda Türkiyeli, TDK tarafından Türkçe sözlüklerden kaldırılmış mıdır?

TDK Türkiyeli Hakkında Tartışmalar

Türkiyeli, Türkçe sözlüklerde kullanılan kelimelerden biri olarak kabul edilmesiyle birlikte, çoğu kişi tarafından Türkçe konuşan kişilerin kullandığı bir kelime olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Ancak bu kelime, özellikle kaliteli Türkçe yazmak isteyen kişiler tarafından olumsuz olarak karşılanmış ve Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından kontrol edilmiştir.

TDK Türkiyeli Kaldırıldı mı?

Türk Dil Kurumu tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Türkiyeli kelimesi Türkçe sözlüklerden kaldırıldı mı? TDK tarafından yapılan araştırma ve incelemeler, Türkiyeli'nin Türkçe sözlüklerden kaldırılmadığını ortaya koymuştur. TDK, Türkiyeli kelimesinin kaliteli Türkçe yazmak isteyen kişiler tarafından çoğu zaman kullanılmasının uygun olmadığını fakat konuşma dilinde kullanılan bir kelime olduğuna dair karar vermiştir.

Sonuç

Türk Dil Kurumu tarafından yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda, Türkiyeli kelimesinin Türkçe sözlüklerden kaldırılmadığı ortaya konmuştur. TDK, Türkiyeli kelimesinin kaliteli Türkçe yazmak isteyen kişiler tarafından çoğu zaman kullanılmasının uygun olmadığını fakat konuşma dilinde kullanılan bir kelime olduğuna dair karar vermiştir.