TDK ya göre sürekli olarak ne anlama gelir

DeRiNDaRBe

Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,355
111
17
İzmir
Merhaba, ben sürekli olarak ne anlama geldiği hakkında TDK tarafından belirtilen açıklamayı arıyorum. Herhangi bir kaynakta bu konu hakkında yeterli bilgi bulamadım. Forum kullanıcılarından sürekli olarak ne anlama geldiği hakkında yardım istiyorum. Lütfen bu konu hakkında açıklamalarınızı paylaşın. Bilgi sahibi olduğunuz bu konu hakkında önerilerinizi paylaşırsanız çok teşekkür ederim.

KumdanKale

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
26
0
0
Sürekli: TDK'ya Göre Anlamı

Modern Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre, sürekli olarak "daima, her zaman; düzenli aralıklarla tekrarlanan" anlamına gelir. Sürekli olarak, sürekli olarak, her zaman veya düzenli aralıklarla tekrarlanan olayların meydana gelmesi anlamına gelir.

Sürekli olarak, bir konu üzerinde araştırma yapmak, öğrenmek veya öğretmek gibi sürekli olarak devam eden bir süreç içerisinde olmak anlamına gelir. Aynı zamanda, bir işin yerine getirilmesi için sürekli olarak çalışmak da sürekli olarak anlamına gelir.

Bir çalışma ya da projenin sürekli olarak devam etmesi anlamına gelir. Bu durumda, proje ya da çalışmanın başlangıcından itibaren her zaman devam eden bir süreç olması gerekir. Bir projenin ya da çalışmanın başlangıcından sonra her zaman kesintisiz devam eden bir süreç olması gerekir.

Sürekli olarak, her zaman aynı şeyleri yapmak anlamına da gelir. Bir görev veya işin sürekli olarak her zaman aynı şekilde devam etmesi anlamına gelir. Bu durumda, görev ya da iş her zaman aynı şekilde yapılmalıdır.

Sonuç

TDK sözlüğüne göre, sürekli olarak her zaman, düzenli aralıklarla tekrarlanan, projenin ya da çalışmanın başlangıcından itibaren her zaman devam eden ve her zaman aynı şekilde devam eden bir süreç anlamına gelmektedir. Sürekli olarak, bir görev veya işin her zaman aynı şekilde devam etmesi anlamına da gelmektedir.