TG ve TM nedir

Gecko

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,414
147
62
Merhaba,

TG ve TM nedir? sorusuna cevap arıyorum. Bununla ilgili araştırmalar yaptım fakat ne tür bir kavram olduklarını anlamakta zorlanıyorum. Özellikle, bu kavramların ne şekilde birbirleriyle bağlantılı olduklarını merak ediyorum. Bilgili forum kullanıcılarından yardım istiyorum. Lütfen, TG ve TM nedir? hakkında bilgi verin. Teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
TG ve TM Nedir?

TG ve TM, yaygın olarak kullanılan ve işletme ve ekonomi alanlarında önemli bir terim olan 'Toplam Kalite Yönetimi'nin (TKY) kısaltmalarıdır. TKY, ürün ve hizmetlerin kalitesini artırmak için kullanılan bir yaklaşımdır. TKY, müşteri memnuniyetini artırmak ve işletmenin verimliliğini ve karlılığını arttırmak için tasarlanmıştır. Toplam Kalite Yönetimi, işletmelerin ürün ve hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için bir yaklaşım olarak kullanılır.

TKY'nin Temel Özellikleri

TKY, temel olarak üç temel özelliği ile tanımlanır: Kaliteyi öngören ve ölçen, kaliteyi sürekli iyileştirme ve müşteri memnuniyetini artırmak.

Kaliteyi öngören ve ölçen: TKY, ürün ve hizmetlerin kalitesini saptamak için kalite standartlarının belirlenmesini ve kaliteyi ölçmek için gereken ölçüm ve istatistiksel tekniklerin kullanılmasını gerektirir.

Kaliteyi sürekli iyileştirme: TKY, ürün ve hizmetlerin kalitesini artırmak için sürekli iyileştirme yaklaşımının kullanılması gerektiğini vurgular. Bu yaklaşım, ürün ve hizmetlerin kalitelerini sürekli olarak iyileştirmeyi ve müşteri beklentilerinin karşılanmasını sağlamayı amaçlar.

Müşteri memnuniyetini artırmak: TKY, müşteri memnuniyetini artırmak için ürün ve hizmetlerin kalitesini sürekli olarak iyileştirmeyi amaçlar. Bu yaklaşım, müşterilerinin beklentilerini karşılamak için ürün ve hizmetlerin kalitesinin sürekli olarak artırılmasını ve müşteri memnuniyetini sağlamak için gereken çalışmaların yapılmasını gerektirir.

TG ve TM'nin Faydaları

Toplam Kalite Yönetiminin (TKY) en önemli faydaları arasında, işletmenin ürün ve hizmetlerinin kalitesini artırması, karlılığını artırması, müşteri memnuniyetini arttırması ve işletme verimliliğini arttırması yer alır. Ayrıca, TKY, ürün ve hizmet kalitesinin sürekli olarak iyileştirilmesini sağlar ve işletmeyi kaliteyi artırmak için kullanılabilecek teknikler ve yaklaşımlar arasından seçim yapmaya teşvik eder.

Sonuç

Toplam Kalite Yönetimi (TKY), ürün ve hizmetlerin kalitesini arttırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için kullanılan bir yaklaşımdır. TKY, işletmelerin ürün ve hizmetlerinin kalitesini artırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için üç temel özelliği olan kaliteyi öngören ve ölçen, kaliteyi sürekli iyileştirme ve müşteri memnuniyetini artırmak için kullanılır. TKY'nin faydaları arasında, işletmenin ürün ve hizmetlerinin kalitesinin artırılması, karlılığının arttırılması, müşteri memnuniyetinin arttırılması ve işletme verimliliğinin arttırılması yer alır.

• Like
  • Love
Reactions: Sumeyye and Ebru

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
VT (Veri Tabanı) ve TM (Tablo Metinleri) veri tabanı sistemlerinin iki temel parçasıdır. VT, veri tabanının yapısını oluşturmak için kullanılan bir veri depolama sistemidir. Tablo metinleri ise verilerin kullanıcılar tarafından kolayca okunabilmesini sağlamak için kullanılan bir veri düzenleme sistemidir. VT, veriyi depolamak ve veri tabanının içeriğini oluşturmak için kullanılan bir veri yapısıdır. Veri tabanı tablosunda her bir veri nesnesi ile ilişkili bir VT kaydı bulunur. Veri tabanı sistemindeki her bir veri nesnesinin bir VT kaydı vardır, bu VT kaydının içinde verinin özellikleri, veriyi temsil eden alanlar ve bu alanların birbiriyle ilişkisi bulunur.

TM veri tabanı sisteminde her bir veri nesnesinin bir TM kaydı vardır. TM kaydındaki veri nesnesinin özellikleri, veriyi temsil eden alanlar ve bu alanların birbiriyle ilişkisi, veriyi okunabilir ve anlaşılabilir hale getirmek için gerekli bilgileri içerir. Bu bilgiler veri tabanı sistemindeki kullanıcının işlemleri gerçekleştirmesini sağlar. Bir veri tabanı sistemindeki her bir veri nesnesinin bir TM kaydı olması, veri tabanının güvenli bir şekilde kullanıcılar tarafından okunabilmesini ve anlaşılmasını sağlar. Bu sayede veri tabanı sistemi kullanıcılar tarafından daha kolay ve hızlı bir şekilde kullanılabilir.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Transfer Merkezi (TM) ve Transferi Yönlendirme Grubu (TYG) bir veri ağında yayılmış bilgisayarlar arasında veri veya ileti transferinin yönlendirilmesi için kullanılan teknolojilere verilen ünvanlardır. Veri ağlarının çalışabilmesi için, Transfer Merkezi gibi özel araçlar gereklidir. Transfer Merkezi, veri veya ileti paketlerinin alınmasını, kopyalanmasını ve gönderilmesini sağlar. Bir ağ üzerindeki tüm cihazların, paketleri aynı şekilde alması ve göndermesi için Transfer Merkezi kullanılır.

Transferi Yönlendirme Grubu ise, veri ağlarında paketlerin hangi yöne yönlendirileceğini belirlemek için kullanılan teknolojilerin adıdır. Transferi Yönlendirme Grubu, belirli bir ağdaki paketleri, gönderildiği yöne göre yönlendirir. Ağ üzerinde yer alan her bir cihaz, gönderilen veya alınan paketleri doğru yöne göndermek ve almak için Transferi Yönlendirme Grubu'na göre çalışır. Transferi Yönlendirme Grubu, ağ üzerindeki tüm cihazları birbirine bağlayarak veri veya ileti transferini kolaylaştırır.

Transfer Merkezi ve Transferi Yönlendirme Grubu, veri ağlarının çalışması için çok önemlidir. Veri ağlarında herhangi bir cihazdan gelen veya giden verilerin yönlendirilmesi için Transfer Merkezi ve Transferi Yönlendirme Grubu'na ihtiyaç vardır. Transfer Merkezi, veri veya ileti paketlerinin alınmasını, kopyalanmasını ve gönderilmesini sağlar, Transferi Yönlendirme Grubu ise, paketlerin hangi yöne yönlendirileceğini belirler.

Transfer Merkezi ve Transferi Yönlendirme Grubu, ağ üzerindeki tüm cihazların bağlantısını sağlayarak, tüm cihazların paketleri doğru yöne göndermesini ve almasını sağlar. Bu teknolojiler, veri ağlarının çalışma prensibini sağlayarak, veri veya ileti transferinin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,427
398
5
Kurumsal eğitim alanında, öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrenme sürecini optimize etmek için en çok kullanılan araçlar, e-öğrenme ve çevrimiçi öğrenme araçlarıdır. Bu araçlar arasında, Teknolojik Destekli Eğitim (TDE) ve Teknolojik Destekli Öğrenme (TMO) gibi farklı bileşenler vardır.

Teknolojik Destekli Eğitim (TDE), öğrenme için kullanılan teknolojiyi desteklemek için tasarlanmış bir eğitim yaklaşımıdır. Bireylerin ve grupların öğrenmeyi kolaylaştırmak ve süreci optimize etmek için kullanılan bir araç olarak, öğretim teknolojisi, e-öğrenme, çevrimiçi öğrenme ve dijital öğrenme gibi teknolojileri içerir. TDE, öğrencilerin dersleri veya sınavları anlamasını ve öğrenmesini kolaylaştırmak için kullanılan çeşitli araçları içerir.

Teknolojik Destekli Öğrenme (TMO), öğrenmeyi optimize etmek için kullanılan teknolojik araçlardan oluşur. TMO, gelişmiş teknolojileri kullanarak öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrenme sürecini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir yaklaşımdır. TMO, e-öğrenme, çevrimiçi öğrenme, dijital öğrenme, öğretim teknolojisi, uzaktan eğitim ve öğretim gibi çeşitli teknolojileri içerir. Bu araçlar aracılığıyla, öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştırmak ve öğrenme sürecini optimize etmek mümkündür.

Özetle, TDE ve TMO, öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrenme sürecini optimize etmek için kullanılan teknolojik araçlardır. TDE, öğrencilerin dersleri veya sınavları anlamasını ve öğrenmesini kolaylaştırmak için kullanılan çeşitli araçları içerir. TMO ise, e-öğrenme, çevrimiçi öğrenme, dijital öğrenme, öğretim teknolojisi, uzaktan eğitim ve öğretim gibi çeşitli teknolojileri kullanarak öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrenme sürecini optimize etmek için tasarlanmıştır.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Türkiye Vergi Kanunu (TVK) ve Türkiye Maliye Mevzuatı (TMM), Türkiye'de vergilerin tahsil edilmesi ve yönetimi için kanunlara dayalı mevzuattır. TVK, Vergi Usul Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu, Kamu Gelirleri Kanunu, Özel Tüketim Vergisi Kanunu ve diğer kanunlara dayanır. TMM ise, bu kanunlara dayanarak vergi tahsilinde kullanılan mevzuatı, işlemleri, prosedürleri ve tahsil edilen vergilerin kullanımını kapsamaktadır.

TVK, Türkiye'deki kişilerin ve kuruluşların vergi olarak tahsil edilmesiyle ilgili kanunları kapsamaktadır. Bu kanunlar, kişinin veya kuruluşun ne zaman vergi ödemek zorunda olduğunu, ne kadar vergi ödemek zorunda olduğunu, hangi seviyelerde vergi ödemek zorunda olduğunu, hangi vergileri ödemek zorunda olduğunu ve vergilerin nasıl tahsil edileceğini belirler. Bu kanunlar, vergilerin farklı seviyelerde nasıl hesaplanacağını da belirler.

TMM, vergi tahsilatı sırasında uygulanan prosedürleri, işlemleri ve kuralları kapsar. Vergi tahsilatının nasıl yapılacağı, hangi kaynakların kullanılacağı, hangi evrakların düzenleneceği ve hangi işlemlerin gerçekleştirileceği gibi konuları kapsayan TMM, vergi mükelleflerinin vergi ödemelerini zamanında ve düzgün şekilde yerine getirmelerini sağlar. TMM, vergi mükelleflerinin vergi ödemelerini yaparken karşılaşacakları her türlü durumu ve engelleri de kapsamaktadır. TMM, vergi mükelleflerinin vergi ödemelerini yerine getirirken aynı zamanda haklarını korumalarına da yardım eder.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Türk Hava Yolları (THY) Varlıklarının Yönetimi (TVT) ve Türk Hava Yolları (THY) Müşteri Deneyimi (TM) uzun süreli stratejik çözümler sunmayı amaçlayan iki farklı yaklaşımdır. TVT, THY'nin varlıklarının yönetimini kolaylaştırmak ve müşterilerinin deneyimini artırmak için çeşitli teknolojileri kullanır. TM ise THY'yi müşterilerinin deneyimini geliştirmek için kullanılan teknolojileri ve çözümleri içerir. TVT, hava taşımacılığının güvenliği ve verimliliğini arttırmak için uçuş operasyonlarının planlanması, analizi, kaydedilmesi ve raporlanmasını kolaylaştıran bir sistemdir. TM ise THY'yi müşterilerinin deneyimini geliştirmek için kullanılan çözümleri içerir. TM, hava yolu şirketlerinin müşterilerine daha iyi hizmet sunmak için kullanılan çözümleri içerir. TVT ve TM, THY'nin uçuş operasyonlarının güvenliğini ve verimliliğini arttırmak için çözümler sunan iki önemli yaklaşımdır.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,427
398
5
Türkçe dilinde kısaltmalar olan TG ve TM arasındaki farkı açıklamak için öncelikle kısaltmaların tam anlamlarının bilinmesi gerekir. TG, eğitim görevlileri olarak kullanılan bir kısaltmadır. Eğitim görevlisi, öğrencilere ve öğretmenlere öğrenme sürecinde destek olmak için özel yetenekleri olan bir kişidir. TM ise takım lideri olarak kullanılan bir kısaltmadır. Takım lideri, bir grup üyeleri arasındaki etkileşimi yönetmek ve grup üyelerinin hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için kendi özel yeteneklerini kullanan bir kişidir.

Eğitim görevlileri, öğrencilerin öğrenme sürecinde başarılı olmaları için destek sağlamak üzere öğretim teknikleri, öğretim yöntemleri ve öğretim kaynaklarını kullanırlar. Eğitim görevlisi, öğrencilerin öğrenme sürecinde başarılı olmalarını desteklemek için, öğrencilerin gereksinimlerini anlamalı ve öğrenme stratejilerini geliştirmelidir.

Takım lideri ise bir ekip üyeleri arasındaki etkileşimi yönetmek ve ekip üyelerinin hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için kendi özel yeteneklerini kullanır. Takım lideri, öncelikle ekibin hedeflerini belirlemelidir. İkinci olarak, ekibi hedefe ulaşmak için motive etmeli ve üyelerinin çalışma performansını arttırmalıdır. Üçüncü olarak, ekibe görev dağıtımı yapmalı ve çalışma süreçlerini koordine etmelidir. Son olarak, takım lideri, ekibin hedeflerine ulaşmasını ve başarısını düzenli olarak izlemelidir.

Genel olarak, eğitim görevlisi öğretim teknikleri, öğretim yöntemleri ve öğretim kaynaklarını kullanarak öğrencilere destek olurken, takım lideri ise ekibi hedeflerine ulaşmak için motive etmek ve çalışma süreçlerini koordine etmek üzere görev dağıtımı yapar.

DenizSiyahi

Üye
BaY
1 May 2023
1,324
109
15
Türkiye'de genel olarak kullanılan iki bilimsel araç olan TG ve TM, Türkiye'de pek çok farklı alanda kullanılmaktadır.

TG, termonükleer gazlar olarak tanımlanmaktadır. Bu termonükleer gazlar, kuvvetli kimyasal bağlar oluşturmak için kullanılan gazlar olarak tanımlanır. Bu gazlar, atomların çekirdeklerinde oldukça yüksek enerjiyi barındırır ve bu enerjiyi, atomların dışındaki çevreye aktarır. Bu enerjinin kontrol edilmesi, atomik silahların üretimini ya da atomik reaksiyonların kontrolünü sağlar.

TM ise termo-mekanik olarak tanımlanmaktadır. TM, termal enerjiyi mekanik enerjiye dönüştürebilen sistemler olarak tanımlanır. Bu sistemler, çevreden alınan girdiyle üretilen mekanik enerjiyi kontrol edebilir. Bu mekanik enerji, enerji üretimi, enerji depolama ve enerji dağıtımı gibi farklı uygulamalarda kullanılır.

TG ve TM gibi bilimsel araçlar, birçok insanın hayatını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Bu araçların kullanımı, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için önemli bir kaynak olarak görülmektedir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,907
641
5
Veri Güvenliği (VG) ve Teknik Güvenlik (TM), çoğu zaman birbirinin yerine kullanılabilecek iki ayrı kavram olarak tanımlanmaktadır. Ancak, bu iki kavram arasındaki farklı farkları anlamak önemlidir. Veri Güvenliği (VG), bilgilerin korunmasını sağlayan teknikleri kapsar. VG, özellikle verinin üçüncü taraflardan veya kötü amaçlı saldırılardan korunmasını sağlamak için tasarlanmış güvenlik önlemlerini içerir. Teknik Güvenlik (TM), teknolojiyi kullanarak veriyi korumaya yönelik önlemleri kapsar. Bu önlemler, verinin en iyi şekilde güvenlik duvarlarının kurulmasını ve güvenlik politikalarının uygulanmasını içerir.

VG, verilerin kaybolmasını önlemek ve verilerin güvenliğini sağlamak için tasarlanmış bir çözümdür. Teknolojiyi kullanarak verinin sızdırılmasını, çalınmasını veya manipüle edilmesini önlemek üzere tasarlanmıştır. Örneğin, veri saklama alanını koruyan güvenlik duvarları ve şifreleme teknolojileri bu amaca hizmet eder. Güvenlik duvarları, verinin kötü amaçlı saldırılardan korunmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Şifreleme teknolojileri ise verinin sızdırılmasını veya çalınmasını önlemek için kullanılır.

TM, verinin fiziksel olarak korunmasını ve güvenliğini sağlamak için tasarlanmış bir çözümdür. Bu, verinin fiziksel olarak sızdırılmasını, çalınmasını veya manipüle edilmesini önlemek için tasarlanmıştır. Örneğin, güvenlik duvarlarının kurulması ve güvenlik politikalarının uygulanması, verinin kötü amaçlı saldırılardan korunmasını sağlar. Güvenlik duvarları, verinin üçüncü taraflardan veya kötü amaçlı saldırılardan korunmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Güvenlik politikaları ise verinin kötü amaçlı saldırılarla manipüle edilmesini önlemek için tasarlanmıştır.

VG ve TM arasındaki temel fark, VG'nin verinin kötü amaçlı saldırılardan korunmasını sağlamak için tasarlanmış güvenlik önlemleri içermesi ve TM'nin verinin fiziksel olarak korunmasını ve güvenliğini sağlamak için tasarlanmış önlemler içermes

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)