Toplumsal ikiyüzlülük nedir

Caesar

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,423
132
62
Merhaba arkadaşlar. Toplumsal ikiyüzlülük hakkında bilgim oldukça kısıtlı ve bu konuda biraz daha fazlasını öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Toplumsal ikiyüzlülük nedir ve ne anlama gelir? Bana bu konuda açıklamalarda bulunabilecek veya örnekler verebilecek kimseler var mı? Lütfen konu hakkında yardım edin. Çok teşekkür ederim.

• Wow
  • Angry
Reactions: Inci and Tuba

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Toplumsal ikiyüzlülük nedir?

Toplumsal ikiyüzlülük, herhangi bir kişinin ya da grubun, özel ilişkileri veya toplumsal sorumluluklarını yerine getirirken, farklı, çoklu veya çatışan görüşleri korumak amacıyla farklı kişiler veya gruplara karşı farklı tavırlar sergilemesidir. Bu, bazen insanların ve grupların kendilerini çoğul veya çatışan görüşler arasında paylaşmaya çalışırken ya da kendilerini korumaya çalışırken ortaya çıkabilir. Bu tür davranışlar hem kamu alanında, hem de özel alanda meydana gelebilir.

Toplumsal ikiyüzlülüğün nedenleri nelerdir?

Toplumsal ikiyüzlülük, çoğu zaman insanların ve grupların, kendilerini korumak amacıyla davranışlarını değiştirmelerinin bir sonucudur. Kişiler, ilişkileri veya sorumluluklarını yerine getirirken, farklı gruplara ya da kişilere karşı çoklu ya da çatışan görüşleri korumak amacıyla farklı davranışlara girebilirler. Toplumsal ikiyüzlülük, çoğu zaman insanların kendi çıkarlarını koruma arzusu veya sosyal baskıların etkisiyle ortaya çıkabilir. Diğer durumlarda, insanlar ve gruplar, kamuya veya özel sektöre ait farklı çıkarları korumak için toplumsal ikiyüzlülük göstermeye meyillidir.

Toplumsal ikiyüzlülüğün etkileri nelerdir?

Toplumsal ikiyüzlülük, çoğu zaman toplumun güvenini ve etkileşimini zedeleyebilir. Toplumsal ikiyüzlülük, özellikle kamu alanında, insanların çıkarlarını koruma, adalet arama ve haklarını koruma alanlarında etkili olabilir. Ayrıca, toplumsal ikiyüzlülük, insanların ve grupların birbirlerini anlamalarını ve diğerlerinin görüşlerini anlamalarını zorlaştırabilir. Sosyal ilişkilerin zayıflaması, toplumsal farklılıkların artması, çatışmaların ve gerginliklerin artması gibi daha fazla olumsuz etkileri de ortaya çıkabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)