Vajinal kuruluk neyin belirtisi

PolyChromeyes

Aktif Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,301
135
27
Merhaba herkese,

Benim vajinal kuruluk neyin belirtisi olduğunu anlamak için yardıma ihtiyacım var. Son zamanlarda vajinal kuruluk hissedecek kadar kötü hissediyorum. Vajinal kuruluk nedir, neyin belirtisi olduğu, bu belirtileri nasıl tedavi edebileceğim ya da önleyebileceğim hakkında bilgi sahibi olan herkesin yardımına ihtiyacım var.

Vajinal kurulukun neden olduğu başka belirtiler nelerdir? Bu belirtileri nasıl tedavi edebilirim? Benim durumumda bu belirtileri en aza indirmek için ne yapmam gerekiyor?

Her cevabınızı önemle karşılıyorum, teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Vajinal Kuruluk: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Vajinal kuruluk, bulunduğu ortamın nemi veya kuruduğunu hissettirir. Vajinal kuruluk, vajinanın iç yüzeyinde kuruma veya kabuklaşmaya neden olan rahatsız edici bir durumdur. Vajinal kuruluk, cinsel ilişkide ağrıya veya rahatsızlığa neden olabilecek bir durumdur. Bu durum, cinsel ilişkiden önce ya da sonra ortaya çıkabilir. Kısa süreli veya uzun süreli olabilir.

Vajinal kuruluk belirtileri

Vajinal kuruluk belirtileri arasında, karın içinde rahatsızlık hissi, vajinada kızarıklık, kaşıntı, yanma ve tahriş, vajinanın iç yüzeyinde kabuklaşma, vajinanın dış yüzeyinde çatlaklar olabilir. Ayrıca, vajinanın iç yüzeyinde ağrı, hafif kanama, kötü koku, çok küçük miktarda akıntı veya yoğunluk hissi de olabilir.

Vajinal kuruluk nedenleri

Vajinal kuruluk nedenleri arasında, çeşitli hormonal değişiklikler, stres, kötü beslenme, çok fazla alkol tüketiminin yanı sıra, bazı ilaçlar, vajinanın fizyolojik veya mekanik hasarı, bazı cinsel hastalıklar, bakteriyel ve mantar enfeksiyonları, cinsel arzuların azalması da olabilir.

Vajinal kuruluk tedavisi

Vajinal kuruluk tedavisi, vajinal kuruluk nedenlerine göre değişebilir. Bazı durumlarda, ilaç tedavisi gerekebilir. Bunun yanı sıra, doktorunuz tarafından önerilen diyet, egzersiz ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarının da kuruluk belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini unutmayın. Ayrıca, doktorunuza danışarak kullanabileceğiniz bitkisel ya da doğal ürünler, vajinal kuruluk belirtilerini azaltmada etkilidir.

• Sad
  • Angry
Reactions: Selin and Nilufer

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)