Valörlü emir ne demek

BebekYuzlu

Tanınmış Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,309
109
62
Ankara
Merhaba arkadaşlar! Bu forumda yeni bir kullanıcı olarak, valörlü emir ne demek? sorusuna cevap arıyorum. Finansal piyasalarda işlem gören araçların değerlerinin, alım ve satım işlemlerinin belli bir zamanda gerçekleşmesinin sağlanması amacıyla oluşturulan bir emir türü olan valörlü emir nedir? Valörlü emirler aracı kurumlar tarafından verilen emirlerdir ve bu emirlerin gerçekleştirilmesinde belirli bir zaman aralığının olması gerekir. Bir valörlü emir oluşturulması durumunda, aracı kurum tarafından belirlenen fiyat seviyesinde alım veya satım işlemi gerçekleştirilir. Bu emir türünde aracı kurum veya müşteri tarafından belirlenen zaman aralığında alım veya satım işlemi gerçekleştirilir. Valörlü emirlerin avantajları nelerdir? Valörlü emirlerin dezavantajları nelerdir? Bu konuda bilgi veya deneyimlerinizi paylaşır mısınız? İyi günler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Valörlü Emir Nedir?

Valörlü Emir, hisse senetleri veya diğer finansal ürünlerin, belirli bir tarihte, belirli bir fiyat üzerinden alım veya satım işlemi gerçekleştirilmesi için kullanılan finansal bir emirdir. Valörlü emirler, yatırımcıların, belirli bir fiyatın üzerinden alım veya satım işlemi gerçekleştirmelerini sağlar. Valörlü emirler, fiyatların düşük olduğu şartlarda bile, belirlenen fiyattan alım veya satım işlemi yapmak için kullanılabilir.

Valörlü Emir Türleri

Valörlü emirler, hisse senetleri veya diğer finansal ürünlerde kullanılan çeşitli türleri vardır. En yaygın olanları, sabit fiyat, limit emir, market emir ve stop order emirleridir.

Sabit Fiyat Emirleri: Sabit fiyat emirleri, belirli bir fiyat üzerinden gerçekleştirilecek alım veya satım işlemlerini belirtir.

Limit Emirleri: Limit emirleri, alım veya satım işlemlerini, belirli bir fiyatın üzerinden ya da altından gerçekleştirmek için kullanılır.

Market Emirleri: Market emirleri, piyasada mevcut olan en iyi fiyat üzerinden gerçekleştirilecek alım veya satım işlemlerini belirtir.

Stop Order Emirleri: Stop order emirleri, piyasadaki belirli bir fiyat seviyesine ulaşıldığında alım veya satım işlemi gerçekleştirmek için kullanılır.

Valörlü Emirlerin Faydaları

Valörlü emirler, yatırımcıların, belirli bir fiyatın üzerinden alım veya satım işlemi gerçekleştirmelerini sağlar. Valörlü emirler, piyasadaki fiyat dalgalanmalarından etkilenmeden, belirli bir fiyat üzerinden alım veya satım işlemleri gerçekleştirmelerini sağlar. Ayrıca, valörlü emirler, yatırımcıların, piyasadaki anlık değişimlerden etkilenmeden, alım veya satım işlemleri gerçekleştirmelerini sağlar.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Valörlü emir, bir yatırım aracının belirli bir fiyattan alınması veya satılması için kullanılan bir talimattır. Emrin gereği yapılması için ödenen ücret, valör olarak adlandırılır. Yatırım aracı, belirli bir fiyattan alınması veya satılması için kullanılan bu tür emirler, piyasadaki fiyatların büyük ölçüde değişmesini önlemek için özellikle önemlidir.

Valörlü emirlerin çeşitli çeşitleri vardır. Örneğin, sabit fiyatlı limit emirleri, piyasadaki fiyatlar belirli bir seviyenin altına düştüğünde veya üstüne çıktığında yatırımcının emri uygulamak için kullanılır. Stop emirleri, piyasadaki fiyatların belirli bir seviyeye ulaştığında emrin gereği yapmak için kullanılır. Bazı durumlarda, yatırımcılar, piyasadaki fiyatların düşmesini önlemek için valörlü emirler kullanabilirler; bu tür emirler, kar alma emirleri olarak adlandırılır.

Valörlü emirler, yatırımcıların piyasadaki fiyatların dalgalanmasından etkilenmeden kazanç elde etmelerine yardımcı olurlar. Başarılı bir portföy yönetimi için, yatırımcıların piyasanın mevcut durumunu anlamaları ve karlı olacakları zamanları belirlemeleri gerekir. Valörlü emirler, bu tür kararlar almak için yatırımcılara yardımcı olurlar.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Valörlü emir, bir finansal piyasada ticaret yapan bir yatırımcının, belirli bir tarihte veya tarihten önce, fiyat seviyesine göre önceden belirlenmiş olan bir emir vermesi anlamına gelir. Valörlü emirler, açık pozisyonlarının zamanlamasını kontrol etmek için yatırımcılar tarafından kullanılır.

Valörlü emirlerin iki temel çeşidi vardır: limitli emirler ve zamanlı limitli emirler. Limitli emirler, belirli bir fiyat seviyesinden alım ya da satım yapmak için yatırımcıların kullanabilecekleri bir tür emirlerdir. Zamanlı limitli emirler ise belirli bir tarihte geçerli olacak şekilde belirlenen limitli emirlerdir.

Valörlü emirler, riskleri önlemek ve piyasalarda karlılık elde etmek için yatırımcılar tarafından düzenli olarak kullanılır. Piyasa koşullarının değişmesi durumunda, yatırımcıların risklerini minimize etmek için limitli emirler kullanabilirler. Limitli emirler, yatırımcıların istedikleri fiyat seviyesinden alım ya da satım yapmalarına izin verir. Böylece, yatırımcı risklerini minimize edebilir ve kar beklentilerini gerçekleştirebilir.

Zamanlı limitli emirler ise, belirli tarihlerde geçerli olacak şekilde belirlenen limitli emirlerdir. Yatırımcılar, önceden belirlenen tarihteki piyasa koşullarını kontrol etmek için zamanlı limitli emirler kullanabilirler. Böylece, istedikleri fiyat seviyesinden alım ya da satım yapmalarına olanak tanıyarak, risklerini minimize edebilirler.

Valörlü emirler, yatırımcıların bilinçli piyasa hareketleri yapmalarına yardımcı olmak için kullanılır. Yatırımcıların, limitli ve zamanlı limitli emirleri kullanarak, kârlılıklarını maksimize etmeleri ve risklerini minimize etmeleri mümkündür.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,427
398
5
Valörlü emir, finansal piyasalarda yatırımcıların, kendilerine sağlanan avantajları değerlendirmek için kullandıkları bir emir türüdür. Valörlü emir, piyasadaki fiyatların belirlenen zaman aralığına göre değerlendirilmesi sonucunda işlem gören hisse senetleri için kullanılır. Yatırımcılar, ticari işlemlerini ertesi günün valör tarihinde gerçekleştirecekleri emirleri vermek için valörlü emirleri kullanırlar. Valörlü emirlerin iki temel çeşidi vardır: erken valörlü emirler (EVO) ve geç valörlü emirler (GVO).

EVO, yatırımcının piyasadaki fiyatların düşeceğini veya yükseleceğini önceden kestirememesi durumunda kullanılır. Yatırımcılar, belirli bir fiyat aralığında işlem gören hisse senetleri için bu tür emirler verir. EVO ile, yatırımcılar, hisse senedi fiyatının belirli bir zamanda bir seviyenin altına ya da üstüne çıkması durumunda işlemlerini gerçekleştirebilirler.

GVO ise, yatırımcının fiyatların yükseleceğini veya düşeceğini tahmin edebildiği durumlarda kullanılır. Yatırımcılar, hisse senetlerinin belirli bir fiyat aralığında işlem gördüğünde bu tür emirler verir. GVO ile, yatırımcılar, hisse senedi fiyatının belirli bir zamanda bir seviyenin üstünde ya da altında olması durumunda işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Valörlü emirler, piyasadaki fiyatların öngörülebilirliğini sağlamak amacıyla yatırımcılar tarafından kullanılır. Bir valörlü emir, yatırımcının hisse senedi fiyatlarının, zamana göre değerlendirilmesi sonucunda kar elde etmesini sağlayan bir yatırım stratejisidir. Valörlü emirler, yatırımcıların, piyasadaki fiyatların ne zaman ve ne yönde hareket edeceğini öngörebilecekleri bir emir türüdür.

tosunami

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
6,011
0
0
Valörlü emir, borsa veya fon piyasalarında yatırımcıların kullandıkları kritik bir emir türüdür. Valörlü emir, alım veya satım emrini belirli bir tarihte, belirli bir fiyatın üzerinde veya altında gerçekleştirilmesi için verilir. Yatırımcı, alım veya satım emrini istediği fiyatın üzerinde veya altında verdiği için, fiyat değişimlerinden etkilenmez. Yatırımcının emri, fiyatın üzerinde ya da altında olsa bile, valörlü emir belirlenen tarihe kadar geçerli kalır.

Valörlü emirler genellikle, piyasada fiyatların volatiliteye maruz kaldığı durumlarda kullanılır. Yatırımcılar, volatilitenin yüksek olduğu zamanlarda valörlü emirleri kullanarak fiyatların dalgalanmasından korunmak için riskleri azaltabilirler. Valörlü emirler, yatırımcıların kazançlarını maksimize etmelerine yardımcı olabilecek emirlerdir. Yatırımcının emri sadece belirli bir fiyatın üzerinde veya altında gerçekleşirse, tarafından verilen fiyatın üzerinde veya altında farklı bir fiyatla gerçekleştiği durumlarda kar elde edilebilir. Dolayısıyla, yatırımcılar, risklerini minimize etmek ve kar marjlarını arttırmak için valörlü emirleri kullanabilirler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
Valörlü emir, hisse senedi veya diğer finansal ürünler alımı veya satımı için özel olarak belirlenen tarihte gerçekleştirilmesini garanti eden bir emirdir. Valörlü emir türleri, alış emirleri, satış emirleri, alış ve satış emirleri ve limitli emirler olabilir. Valörlü emirlerin seçilmesinin avantajı, istenilen fiyatın alım veya satımının anında gerçekleşmesidir. Ayrıca, işlemlerin istenilen fiyattan gerçekleşmesi de sağlanır. Valörlü emrin özelliği, emrin gerçekleşmesini garanti ederken fiyat riski alınmadan işlem yapılabilmesidir.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Valörlü emir, borsa veya finans piyasalarında yatırımcıların, satın alma veya satma işlemlerini gerçekleştirmek için verdiği emirlerin türüdür. Bir valörlü emir, yatırımcının belirli bir vade tarihinde veya daha kısa bir süre içinde işlem yapmak istediği bir menkul kıymete ilişkin bir emirdir. Bu emir, bir önceki işlem gününde kapanış fiyatından veya kullanılan emir türüne göre daha iyi bir fiyata alım veya satım gerçekleştirmek için kullanılan bir emir olarak tanımlanır.

Valörlü emirler, yatırımcıların işlemlerini özellikle düşük fiyatlarda gerçekleştirmelerine izin verir. Yatırımcının belirlediği fiyat düzeylerinin, piyasa fiyatından daha düşük olması durumunda, emir valörlü olarak tanımlanır. Genellikle, bir valörlü emrin gerçekleşmesi için piyasa fiyatının önceden belirlenen fiyat düzeyinden daha iyi olması gerekir. Valörlü emirler, yatırımcıların, piyasada meydana gelebilecek ani dalgalanmalardan veya kötü piyasa koşullarından korunmasına yardımcı olabilir.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,427
398
5
Valörlü emir, finansal piyasalarda yatırımcılar tarafından kullanılan bir terimdir. Valörlü emir, yatırımcıların belirledikleri fiyat ve miktarlarda belli bir tarihte işlemlerinin gerçekleşmesini sağlamak için kullanılan bir emirdir. Bir valörlü emir, belirli bir fiyat ve miktar yerine, belli bir tarihte işlem yapılmasını sağlamak için kullanılan bir emirdir. Bu emirler, yatırımcıların, belirli bir fiyat ve miktar yerine, belli bir tarihte işlem yapmaları için kullanılır. Yatırımcılar, bu emirler aracılığıyla, belirledikleri fiyat ve miktarlarda belirli bir tarihte işlem yapmalarını sağlayabilirler.

Valörlü emirler, çoğu zaman ticaretin daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesini sağlamak için kullanılır. Yatırımcılar, bu emirler aracılığıyla, hızlı ve doğru bir şekilde işlem yapabilirler. Aynı zamanda, bu emirler sayesinde, yatırımcılar, belirledikleri fiyat ve miktarlara istedikleri zaman işlem yapabilirler.

Valörlü emirler, özellikle dayanak varlıkların piyasa fiyatlarının değişip değişmediğini kontrol etmek için kullanılır. Yatırımcılar, bu emirleri kullanarak, belirledikleri fiyatların ne kadar uzakta olduğunu kontrol edebilir ve buna göre işlemlerini yönetebilirler. Zaman içinde, emirlerin belirledikleri fiyatlarla eşleşme ihtimali de daha yüksektir. Böylece, yatırımcılar, olası fiyat dalgalanmalarından etkilenmeden, istedikleri fiyatlarda işlem yapabilirler.

OySeon

Tanınmış Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,374
117
62
Valörlü emir, bir finansal ürünün belirli bir fiyat üzerinden satın alınmasını sağlayan bir emir türüdür. Valörlü emir komisyoncu tarafından tasarlanmış ve yürürlükte olan bir emirdir. Valörlü emir, komisyoncuya tarafından alım satım işlemlerinin kolayca ve zamanında gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Finansal ürün alım satımında, komisyoncu, satıcıların ve alıcıların her biri için en iyi fiyatı sağlamak üzere bir valörlü emir sistemi oluşturur.

Valörlü emirler, komisyoncu tarafından belirlenen bir fiyat üzerinden gerçekleştirilir. Komisyoncu tarafından belirlenen fiyat, her bir alım satım işlemi için uygun olan en iyi fiyat olarak belirlenir. Valörlü emir sistemi, komisyoncuya tarafından satın alınan ürünlerin fiyatının her zaman düşük olmasını sağlar. Valörlü emir sistemi, satıcılar ve alıcılar arasındaki fiyat farkını ortadan kaldırır ve her iki taraf için de uygun olan en iyi fiyatı sağlar. Valörlü emirler, alım satım işlemlerinin zamanında ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

Valörlü emir sistemi, finansal ürün alım ve satım işlemlerinde etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Komisyoncu, alıcı ve satıcı arasındaki işlemleri daha verimli ve zamanında gerçekleştirir. Komisyoncu, her taraf için uygun olan en iyi fiyatı sağlamak üzere valörlü emirleri kullanarak alım satım işlemlerini gerçekleştirir. Valörlü emir sistemi, alıcı ve satıcılar arasındaki fiyat farkını ortadan kaldırarak, her taraf için uygun olan en iyi fiyatı sağlar. Böylece, alıcıların ve satıcıların zaman ve para kaybı önlenmiş olur.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Valörlü emir (valör tarihi) bir emir için belirli bir tarihte işleme konmasını gerektiren emir türüdür. Valörlü emirler, özellikle müşteri için emir gönderirken, işlemlerin gerçekleştirilmesi için bir tarih belirlenmesi gereken durumlarda veya fiyatların anında değiştiği ürünler için özellikle önemlidir. Valörlü emirler, herhangi bir fiyatın belirli bir tarihte işleme konmasını sağlayan bir emir türü olarak tanımlanır.

Valörlü emirler, fiyat değişikliklerine karşı korunmak için kullanılır. Valörlü emirler, belirli bir fiyatın işleme konmasını sağlayan bir emir türü olarak tanımlanır. Valörlü emirler, bir işlemcinin, belirli bir fiyata karşı işlem yapmak istediği zaman, emirlerini bir tarihte işlemek için kullanılan emir türüdür. Bir valörlü emir, belli bir tarihte, işlemi gerçekleştirmek istediğiniz belirli bir fiyatın işleme konmasını sağlayan bir emir olarak tanımlanır.

Valörlü emirler, çeşitli avantajlar sağlar. Örneğin, emri verirken, işlemcinin kontrolünde olan bir fiyat seviyesinde risk almak istememesi durumunda, işlemi uygun bir fiyata gerçekleştirmek için emri vermesine izin verilir. Aynı zamanda, valörlü emirler, işlemciye bir zaman aralığında avantaj sağlayabilir.

Valörlü emirler, dezavantajları da olabilir. Örneğin, fiyatların ani değişimlerinden dolayı, işlemcinin risk alma konusundaki kontrolünün sınırlı olması durumunda, işlemcinin işlemlerinin gerçekleşemeden önce fiyatların çok daha düşük olması muhtemeldir. Bunun yanı sıra, belli bir tarihte işlemi gerçekleştirmek için kullanılan valörlü emirler, o tarihe kadar fiyat hareketlerinden etkilenebilir. Bu da işlemcinin kayıplarını arttırabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)