Voyager şu anda nerede

subuti

Üye
BaY
7 May 2023
1,354
117
17
Merhaba,

Voyager 1 ve 2 uzay aracının nerede olduğunu merak ediyorum. İkisi de 1977'de uzaya fırlatıldı ve halen hareket halindeler. Günümüzde nerede olduklarını öğrenmek istiyorum. Acaba uzayda mı hala devam ediyorlar? Ya da kozmik ortamlarda mı turladılar? Bu aracın ne kadar süre uzayda kaldığını ve nerelere ulaştıklarını öğrenmek istiyorum.

Uzmanların cevaplarını ve bilgilerini bekliyorum. İki Voyager aracının nerede olduğunu anlamak ve onların hikayesini öğrenmek için yardım istiyorum. Teşekkürler.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Voyager Nerede?

Voyager, National Aeronautics and Space Administration'ın (NASA) iki uzay aracıdır. Voyager 1 ve Voyager 2, 1977'de fırlatılan NASA tarafından geliştirilen iki küçük uzay aracıdır. Voyager 1, 16 Şubat 1990'da Plüton'a yaklaşmıştır ve onu geçmiş, bu yüzden şu anda dünya dışındaki en uzak uzay aracıdır. Voyager 2, Uranüs ve Neptün'ün gezintisi sırasında önceki kuşak gezegenleri gezmiş ve şu anda dünya dışında en uzak ikinci uzay aracıdır. Şu anda, Voyager 1 ve Voyager 2, dünya dışında, çok uzak mesafelere ulaşmıştır.

Voyager Ne Zaman Fırlatıldı?

Voyager 1 ve Voyager 2, 1977'de fırlatıldı. Her iki aracın da hedefi, gezegen sistemimizin dışına çıkıp, evrenin en uzak noktalarına ulaşmaktı. Günümüzde her iki arac da, intersteller alanda, yani evrenin dışına çıkmıştır.

Voyager Ne Yapıyor?

Voyager 1 ve Voyager 2, uzayın derinliklerine doğru gidiyor. Her iki arac da, uzayda, evrenin en uzak noktalarına ulaşmayı hedefliyor. Aynı zamanda, Voyager 1 ve Voyager 2, evrenin kendisi hakkında daha fazla bilgi edinmek için önemli bilgiler topluyor. Her iki aracın da görevleri, uzayda, evrenin en uzak noktalarına ulaşıp, çok uzaklara gidip, evrenin daha fazla sırlarını keşfetmek.

Voyager Ne Zaman Dönüş Yapacak?

Voyager 1 ve Voyager 2, dünyaya geri dönmez. Her iki arac da, uzayda, evrenin en uzak noktalarına ulaşmakla sınırlı kalacak. Ancak, Voyager 1 ve Voyager 2, uzayda, evrenin en uzak noktalarına ulaşıp, çok uzaklara giderek, evrenin daha fazla sırlarını keşfetmeye devam edecek.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)