Wesley Snipes, ABD'li bir aktör, yönetmen, yapımcı ve dansçıdır. Güçlü karakter rolleri, özgün dans ve dövüş yetenekleriyle tanınmıştır. En bilinen rolleri, Blade film serisinin üç bölümündeki Blade rolüdür.
Wesley Snipes, ünlü bir eğitimci de olarak dikkat çekmektedir. Eğitimcilik kariyerine, New York Üniversitesi'nde sosyal bilimler alanında lisans ve yüksek lisans derecesi alarak başladı. Sonrasında, kendini, eğitim, kalkınma ve kültürel çatışmalar konularında eğitmeye ve öğretmeye adadı.
Wesley Snipes, Amerikan kültürü ve spor konularında konuşmalar yapmakta ve konferanslar vermektedir. Aynı zamanda, ABD federal ve eyalet mahkemelerinde konuşma yapmakta ve çocuklar için eğitim programlarını desteklemektedir.
Wesley Snipes, özellikle de çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Özellikle, çocukların kültürel, sosyal, ekonomik ve eğitimsel eşitsizlikleriyle başa çıkmalarını kolaylaştırmak için, onların bilgi ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalarla ilgilenmektedir. Bunun için, birçok farklı etkinlik düzenlemekte ve konferanslar vermektedir. Özellikle, kültürler arası iletişim, çatışma çözme ve sosyal kalkınma konularında konuşmalar yapmaktadır.
Wesley Snipes aynı zamanda, üniversitelerde, kolejlerde, liselere ve sosyal kuruluşların eğitim merkezlerinde konuşmalarda bulunmakta ve çocukların ve gençlerin eğitiminden ve çalışmalarından bahs etmektedir. Özellikle, çocukların yaşamının her alanında başarılı olmalarını sağlamak için, onlara karşı sorumlu olmalarını ve liderlik becerilerini geliştirmelerini önermektedir.