Yabancılar Fransadan ev alabilir mi

learnedkiller

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,281
115
2
Merhaba herkese!
Ben Fransa'dan ev almak istiyorum ve bu konuda herhangi bir bilgim yok. Yabancı olarak Fransada ev alma hakkım olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Alabileceksem, ev alma süreci nasıl olur, ne gibi gereklilikleri karşılamam gerekir, Fransa'da ev alma fiyatları ne kadar? vb. gibi sorularım var. Ayrıca Fransada ev almak için başvuru süreci, yasal prosedürler, vergiler ve diğer mali detaylar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Herkesin yardımlarını bekliyorum! Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Yabancılar Fransadan Ev Alabilir mi?

Birçok kişi, Fransa'da ev almak istiyor olabilir. Ancak bunu yapmak için öncelikle Fransa'da oturma izni almak gerekiyor. Yabancılar Fransa'da ev alabilirler mi? Cevabın kısaca hayır olduğunu söylemek mümkün. Ancak, bazı durumlarda yabancılar ev alabiliyor. Bu makalede, yabancıların Fransa'da ev alma süreci hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz.

Fransa'da Ev Sahibi Olma Süreci

Yabancıların Fransa'da ev sahibi olma hakkı yoktur. Yabancılar, ev sahibi olabilmek için öncelikle Fransa'da oturma izni almaları gerekiyor. Fransa'da oturma izni almak için çeşitli evraklar gerekiyor. Bunlar arasında pasaport, oturma izni başvurusu, Fransa'da çalışma izni başvurusu, vize başvurusu vb. gibi belgeler yer alıyor. Oturma izni alan yabancılar, kiralık ev sahibi olabilir. Yabancılar, kiraladıkları evi satın almak isteyebilirler. Ancak, ev alma işleminin tamamlanması için yabancıların Fransa vatandaşı olmaları gerekiyor.

Fransa'da Ev Alma Yönetmeliği

Fransa'da ev alma işlemi, Fransa'nın ev satın alma yönetmeliğine tabidir. Bu yönetmeliğe göre, yabancılar, Fransa'da ev almak için Fransa vatandaşı olmaları gerekiyor. Fransa'da ev almak için ayrıca, yabancıların Fransa'da oturma izni almaları ve Fransa'da çalışma izni başvurusu yapmaları gerekiyor.

Fransa'da Ev Alma Vergisi

Fransa'da ev almak için ödeme yapılması gereken bir ev alma vergisi de bulunuyor. Fransa'da ev alırken ödenmesi gereken bu vergi, yabancılar için de geçerlidir. Fransa'da ev alma vergisi, evin değerine göre farklı vergi oranlarına göre hesaplanır.

Sonuç

Yabancılar, Fransa'da ev almak için Fransa vatandaşı olmaları gerektiğini unutmamalıdır. Fransa'da ev alma süreci, yabancıların Fransa'da oturma izni almaları ve Fransa'da çalışma izni başvurusu yapmalarını gerektiriyor. Bununla birlikte, ev alma işlemi için ödenmesi gereken ev alma vergisi de bulunuyor. Yabancılar Fransadan ev alabilir mi, cevabı hakkında kapsamlı bilgi sahibi oldunuz.

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü