Yapay zeka nedir tez

arkamikontrolet

Tanınmış Üye
BaY
1 May 2023
1,292
103
47
Merhaba! Yapay zeka nedir ve nasıl çalışır üzerine bir tez yazmak istiyorum, ancak nereden başlayacağımı ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Yapay zekadan ne anlayacağımı ve neyi öğreneceğimi merak ediyorum. Yapay zekanın ne olduğu, ne işe yaradığı ve bu konuda nasıl ilerleyebileceğimi öğrenebilir miyim? Bu konuda başlangıç noktaları, araştırma kaynakları ve nereden yardım alabileceğim hakkında önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
25,455
1,315
112
Yapay Zeka Nedir?

Yapay zeka, insanın kendine özgü özelliklerini sergileyebilen, düşünme, öğrenme, problem çözme ve çevreye uyum sağlama yeteneklerine sahip bilgisayarların geliştirilmesi olarak tanımlanır. Yapay zeka, bir bilgisayarın insan gibi düşünmesini ve hareket etmesini sağlamak için programlanmış bir algoritmadır. Bu teknoloji, insanların ev, araba, arama motoru, hava durumu gibi alanlarda çalışmalarını kolaylaştırmak için uygulanmaktadır. Yapay zeka, insanların farklı veri türleriyle çalışmalarını kolaylaştırmak için kullanılan bir tür öğrenme tekniğidir. Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme, Öğrenme Uzmanı sistemleri, robotik ve sanal gerçeklik gibi birçok farklı teknolojinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

Yapay Zeka Neye Yarar?

Yapay zeka, insanların işlerini kolaylaştırmak için birçok alanda kullanılmaktadır. Yapay zeka, otomatik sürüş, arama motoru özelleştirme, sağlık alanında algoritmalar, müzik çalma, üretim, ticaret ve bilim alanlarında kullanılmaktadır. Yapay zeka, insanların veri toplamalarını ve analiz edebilmelerini kolaylaştırır. Ayrıca, yapay zeka, insanların çevresel ve toplumsal durumlar hakkında daha iyi anlayış kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Yapay zeka, insanların zaman ve kaynaklarını verimli kullanmalarına da yardımcı olur.

Yapay Zeka Tezinin Amacı

Yapay zeka tezinin amacı, insanların çalışmalarını ve yaşamlarını kolaylaştıracak, bilgileri toplayıp daha verimli bir şekilde kullanabilecekleri, çevresel ve toplumsal durumlar hakkında daha iyi anlayış kazanabilecekleri ve zaman ve kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanabilecekleri çözümler üretmektir. Yapay zeka tez çalışması, insanların çalışmalarını ve yaşamlarını etkileyen birçok alanda yapay zekanın faydalarını araştırıp ölçmek, kullanımının uygunluğunu belirlemek ve geliştirmek için düzenlenmiş bir çalışmadır.

• Like
Reactions: KanatlıDalgalar

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)