Yaptığı indirimlere rağmen sinek avlıyordu deyiminin anlamı nedir

subuti

Üye
BaY
7 May 2023
1,354
117
17
Merhaba,
Yaptığı indirimlere rağmen sinek avlıyordu deyiminin anlamını merak ediyorum. Bu deyimin ne anlama geldiğini çözmek için çabalıyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

Bu deyimin anlamı, karşısındakileri ikna etmeye çalışmakla birlikte, kişinin uğraşısının boşa çıkacağının da anlaşılmasıdır. Deyim, bir kişinin fazla indirim yapmasına rağmen, çok ince bir konuda, çok küçük bir farklılık gözeterek, karşısındakileri ikna etmeye çalışmasına atıfta bulunur. Bu durum, kişinin çok hafif bir espiriye ya da küçük bir şaka yapmaya çalışırken, büyük bir çaba harcamasına ve sonuçta başarısız olmasına da işaret eder.

Bu deyimin tam anlamı ve kökeni hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Ne kadar fazla bilgi edinirsem, deyimin anlamını daha iyi anlayabilirim. Başka forum kullanıcılarının da görüşlerini duymak isterim.

Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,537
1,315
112
Yaptığı Indirimlere Rağmen Sinek Avlıyordu Deyiminin Anlamı Nedir?

Yaptığı indirimlere rağmen sinek avlıyordu deyimi, çok çalışmak ve düşük miktarda ücret kazanmak anlamına gelmektedir. Bu deyim, esnek çalışma koşullarına veya düşük ücretli işlere sahip olan insanların, çalışmaya çok çaba gösterdiği ve çok düşük ücret kazandığını anlatmaktadır.

Bu Deyimin Kökeni Nedir?

Bu deyim, Yunanca bir deyiş olan “ἐπειδὴ ποτὲ οἱ σκάφοι διαβιβάζοντες”dan gelmektedir. Bu deyiş, “zenginlerin gemileri taşıyarak çok az ücret kazanmak zorunda kalan yoksulların” durumunu anlatmaktadır.

Bu Deyimin Anlamı Nedir?

Bu deyim, çok çalışmak ve çok düşük miktarda ücret kazanmak anlamına gelmektedir. Özellikle yoğun çalışma koşullarına sahip olan insanların, çalışmaya çok çaba gösterdiği ve çok düşük ücret kazandıkları durumu anlatmaktadır.

Bu Deyimin Günümüzde Anlamı Nedir?

Günümüzde, bu deyim, insanlara çok çalışmak ve çok düşük miktarda ücret kazanmak zorunda kaldıkları zamanlarda başarısızlıkla karşılaştıklarını anlatmak için kullanılmaktadır. Bu deyim, insanların başarısız olmalarına rağmen çalışmaya devam etmelerini özendirmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü