Yetim ne demek ne demek

PolyChromeyes

Aktif Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,301
135
27
Merhaba, herkese selam! Yetim ne demek ne demek? sorusunu sormaktan çok utandığımı belirtmek isterim. İnsanların çoğu yetim kelimesinin çok çeşitli anlamlarının olduğunu bilir ama ben hala emin olmadığım için bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Yetim kelimesi, çoğunlukla bir kişinin anne ve babasını kaybetmesi durumunda kullanılan bir kelimedir. Bu durumda, yetim olan kişinin anne ve babasından herhangi bir para alması veya bir başka destek alması durumunda "yetim" olarak tanımlanır. Yetimlik, kişinin kendisinin veya ailesinin daha fazla destek alması için bir aracı olarak kullanılabilir.

Yine de, yetim kelimesi diğer durumlarda da kullanılabilir. Örneğin, bazı ülkelerde, çocuğu veya çocukları olmayan kişilere "yetim" denir. Bu durumda, kişinin çocukları olması gerekmiyor, ancak çocuklarından bir tür destek alması durumunda "yetim" olarak kabul edilir.

Yetim kelimesinin değişik durumlarda kullanılabileceğini fark ettim, ama ne zaman kullanılacağı konusunda hala emin değilim. Bu konuda size yardıma ihtiyacım var. Lütfen, Yetim ne demek ne demek? sorusuna cevap vererek bana yardımcı olun.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,089
1,159
112
Yetim Ne Demek Ne Demek?

Yetim kelimesi, cümlelerde kullanılan bir sözcük olup, bireyin, özellikle çocuğun, anne ve babasının hayatından ayrılmış olması durumu anlamına gelmektedir. Yetimlik, çoğu zaman anne ve babasının ölümünden dolayı meydana gelmektedir. Ancak, çocuğun anne ve babasının hayattan ayrılmasından kaynaklanan bazı diğer nedenler de yetimlik nedenleri arasında sayılabilir. Yetim olmuş bir çocuk, kendi yaşamını devam ettirmek için kendisine bakacak bir kişiye ihtiyaç duymaktadır.

Yetimlik Nedenleri

Yetimlik çoğunlukla anne ve babanın ölümünden kaynaklanmaktadır. Ancak, yetimlik nedenleri arasında bazı diğer sebepler de olabilir.

• Anne ve babanın boşanması: Anne ve babanın boşanmasından dolayı yetim olmuş bir çocuk vardır.

• Savaş: Savaşlar ve diğer çatışmalar, anne ve babalarının ölümüne neden olup, yetimliğin en önemli nedenlerinden biridir.

• Sağlık sorunları: Bazı sağlık sorunları, anne ve babanın önceki hayatlarını sürdüremeyecek kadar ciddi olabilir.

• Ölüm cezası: Bazı ülkelerde, ölüm cezasının uygulanması, yetimliğin bir nedeni olabilmektedir.

Yetimliğin Etkileri

Yetimlik, çocuğun fiziksel, ruhsal, sosyal ve duygusal gelişiminin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir. Yetim olmuş çocuklar, sosyal ilişkiler kurmada zorluk yaşayabilir ve akranlarıyla arasında farklılıklar olabilir. Fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının karşılanmasında eksiklikler yaşayabilirler. Yetimlik, çocuğun hayatının her alanını etkileyebilir.

Yetim Olmuş Çocukların Desteklenmesi

Yetim olmuş çocukların desteklenmesi, yetimliğin olumsuz etkilerini azaltmak için önemlidir. Yetim olmuş çocukların yaşamlarını kolaylaştırmak için, onlara fiziksel, duygusal ve sosyal destek sağlamak önemlidir. Onlara yeterli beslenme, sağlıklı bir yaşam tarzı ve eğitim desteği sağlanmalıdır. Ayrıca, yetim olmuş çocuklar için yetim kurumlarına başvurulmalıdır.

Sonuç

Yetim ne demek ne demek sorusuna cevap verildiğinde, bireyin anne ve babasının hayatından ayrılmış olması durumu anlamına gelmektedir. Yetimlik, çoğu zaman anne ve babasının ölümünden dolayı meydana gelmektedir. Yetimlik, çocuğun fiziksel, ruhsal, sosyal ve duygusal gelişiminin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilir. Yetim olmuş çocukların desteklenmesi, yetimliğin olumsuz etkilerini azaltmak için önemlidir.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Yetim, kendisi veya yakınları tarafından desteklenmeyen, özellikle anne veya babasının olmayan kişilere verilen bir unvandır. Yetimler, sosyal destekten yoksun oldukları için çok fazla zorlukla karşılaşmaktadırlar. Yetimlerin eğitim, sağlık, barınma ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için, hükümetler ve diğer kuruluşlar gibi sivil toplum kuruluşlarından yardım almaları gerekir. Yetimlerin hayatlarının kolaylaştırılması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için, toplumun her kesimine önemli sorumluluklar düşmektedir.

GulumseDunya

Üye
BaYaN
18 Tem 2023
3,471
469
5
Yetim, bir kişi veya bir çocuğun ebeveynlerinin ölümünden sonra kendisi için bakım sağlayacak veya yetim yasasına uygun olarak onun haklarını koruyacak herhangi bir kişi veya kurum tarafından korunmak üzere kendisine bakılması gereken kişidir. Yetimlerin haklarını korumak, onlara ekonomik ve sosyal imkânlar sağlamak, eğitim imkânlarını geliştirmek gibi çok sayıda yükümlülükler yüklenmektedir. Bununla birlikte, yetimlerin herhangi bir yardım almak için başvurmaları gereken kurumlar veya kişiler de vardır.

Yetimlerin haklarının korunması, onlara ekonomik ve sosyal imkânlar sağlanması ve eğitim imkânlarının geliştirilmesi, yetim yasalarının yürürlükte olduğu ülkelerde kararlarla sağlanmaktadır. Yetim yasaları, yetimlerin haklarının korunması, onlara ekonomik ve sosyal imkânlar sağlanması ve eğitim imkânlarının geliştirilmesi gibi konuları kapsamaktadır. Yetim yasaları, yetimlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, onların haklarının korunması, eğitim imkânlarının geliştirilmesi ve hukuki koruma haklarının korunması gibi konuları kapsamaktadır. Ayrıca, ülkelerin yetim kurumları, yetimlerin haklarının korunması, onlara ekonomik ve sosyal imkânlar sağlanması ve eğitim imkânlarının geliştirilmesi amacıyla çalışan kurumlar da vardır.

• Like
  • Love
Reactions: Handan and Serpil

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Yetim, bir çocuğun anne veya babasının ölmesi ya da başka bir nedenle yokluk yaşamasından dolayı kendisine kimsesiz kalan kişiye verilen ad olarak tanımlanır. Yetimler, çocuklar arasında en çok maruz kaldıkları hak ihlallerinden biri olarak görülür. Yetimlerin, eğitim, sağlık, konut, güvenlik ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli yardımlar almaları gerekmektedir. Yetimlerin en temel hakkı olan barınma hakkının korunması için yetimlerin yaşadıkları bölgelerde yetim evleri ve kurumları kurulmalıdır. Yetimlerin diğer haklarının korunması için de yetim hakları yasalarının çok kapsamlı olarak geliştirilmesi gerekmektedir. Yetimlerin yaşamlarına devam etmelerini sağlayacak olan destekler, sosyal güvenlik sistemi ve toplumsal sorumlulukların güçlendirilmesi ile sağlanabilir. Yetimlerin yaşadıkları bölgelerde yetimler için özel olarak tasarlanmış çeşitli projelerin hayata geçirilmesi de yetimlerin yaşamlarının kalitesini arttıracaktır.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Yetim, bir anne veya babası olmayan, koruyucu bir bakım altında bulunan veya herhangi bir nedenle ailesi olmayan çocukları ifade eder. Yetim çocuklar genellikle ülkenin yetimhanelerinde ya da başka bakım evlerinde barındırılır ve çoğu zaman korunmaları gereken kişiler tarafından korunurlar. Yetim çocukların büyük bir çoğunluğu, sağlıklı bir şekilde büyüyüp kendileri için sağlıklı gelecekler oluşturmaları için destekleyici ve barındırıcı çevrelere ihtiyaç duyarlar. Bu çocukların geleceği için, düzenli bir öğrenim, sağlıklı bir beslenme ve duygusal destek almaları gerekir. Yetim çocukların eğitimleri, yaşamları ve çevreleri için devletlerin ve toplumun desteği çok önemlidir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Yetim; bakımı, yardımı ve korunması gereken, anne veya babasını kaybetmiş, kimsesiz çocuk ya da erişkin demektir. Yetimler, her zaman korunmaya, desteklenmeye ve kollanmaya ihtiyaç duymaktadır. Yetimlerin durumları farklı olabilir. Bazıları yaşlı ve sakat bireylerin bakımına ihtiyaç duyarken, diğerleri ciddi sosyal ve eğitimsel destek arayışındadır. Yetimlik, çocuğun ya da erişkinin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba göstermek için herkesin sorumluluğu olduğu anlamına gelir. Yetim çocuklar ile yetimlerin bakımları için, yardım kurumları ve sivil toplum örgütleri gibi özel kuruluşların desteği son derece önemlidir. Ayrıca, hükümetlerin yetimlerin korunması, bakımı ve desteklenmesi için çeşitli hizmetler sağlaması gerekmektedir.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Yetim, genellikle bir veya birden fazla öz evladı olmayan, anne veya baba kayıplı veya terk edilmiş çocukları ifade eder. Yetimin, çocukluk çağından itibaren, içinde bulunduğu durum ve konumun farkına varması, sosyal hayatının içerisinde barınması veya sığınılması gereken bir durum olarak karşımıza çıkar. Yetimler, çoğu zaman, evlerini terk ederek ya da anne veya babalarını kaybetmeleriyle hayatlarının kontrolünü kaybeder ve kimsesiz kalırlar. Yetimlerin, sosyal hayata adapte olma, kendi hayatlarını kendilerinin kontrol etme ve karar mekanizmalarını geliştirmeleri açısından desteklenmesi gerekmektedir. Yetimler, çoğu zaman, korunmasız ve desteklenmesi gereken çocuklar olarak karşımıza çıkar. Yetim çocuklar, eğitimlerini tamamlayamadıklarından, toplumda kendilerini kabul ettirmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için özel bir destek almaları gerekmektedir. Yetim çocukların, özellikle kendi kararlarını alma ve hayatlarını kendilerinin kontrol etme kabiliyetlerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Yetim çocukların, sosyal hayata kolayca adapte olarak, kendi hayatlarını kendilerinin kontrol edebilmeleri ve kendi kararlarını alabilmeleri için özel eğitimlerden faydalanmaları gerekmektedir. Yetim çocuklar, zor zamanlar yaşadıklarından, yaşamlarında toplumun desteğine ve anlayışına muhtaç olan çocuklar olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle, yetim çocukların, kendilerini geliştirebilecekleri ve topluma uyum sağlayabilecekleri sosyal, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda desteklenmeleri önemlidir. Yetim çocuklar, kendi hayatlarını kendilerinin kontrol etmeleri için gerekli olan eğitim ve kültürel aktivitelerden faydalanmaları gerekmektedir. Yetim çocukların, toplumda kendilerini kabul ettirmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için özel bir destek almaları gerekmektedir. Yetim çocuklar, eğitimlerini tamamlayıp, kendi hayatlarını kontrol edebilmeleri için, yeterli eğitim ve kültürel aktivitelerden faydalanmaları gerekmektedir.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
18,155
1,031
15
Yetim, çoğu zaman kimsesiz ve çaresiz bir kişi olarak tanımlanır. Yetimler, genellikle sosyal yardım ve maddi destek almak için özel programlara kayıt olmak zorundadır. Yetimlerin en çok ihtiyaç duydukları alanlardan bazıları; eğitim, sağlık, sosyal aktivite, barınma ve gıda gibi hizmetlerdir. Yetimler, çoğu zaman kayıtsız ve her türlü sosyal desteği almayan kişilerdir. Yetimlik, çoğu zaman anne veya babasının ölümü sonucu ortaya çıkar. Yetimler, bir çocuğun ebeveynlerini kaybetmesi ile ortaya çıkan ve onun hayatını olumsuz etkileyecek durumların önlenmesini amaçlayan kurallar ve kanunlara göre korunurlar. Yetimli çocuklar, çoğu zaman ailelerinden kaynaklanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle yeterli eğitim ve destek alamıyor olabilirler. Bu durum, yetim çocukların hayatının gelecekte olumsuz etkilenebileceği anlamına gelir. Genellikle, yetimlik hakkında özel yasaların oluşturulması ve devlet tarafından görevlendirilen yetimlik yönetimlerinin kurulması yetimleri desteklemek için önemlidir. Yetimli çocuklar, bu yönetimler sayesinde güvenli ve özgür bir hayat yaşama hakkına sahiptir.

• Like
Reactions: Cansu

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Yetim, çocukların yalnız ve öksüz olarak büyümesi durumuna denir. Yetimler, anne veya babalarının ayrılması, ölüm veya diğer nedenlerle ailelerinden ayrılmış, öksüzlerdir. Yetim çocuklar, çoğu zaman gelir kaynaklarının olmaması, uygun eğitim imkanlarının eksikliği ve diğer dışsal faktörler nedeniyle ekonomik, sosyal veya kültürel açıdan yetersizliğe sahip olabilir. Yetimler, ekonomik ve sosyal fırsatların düşük olduğu, daha yoksul ülkelerde daha yaygındır. Yetimler, bazen büyüklerinin tarafından bakılır veya özel bir bakım merkezinde korunur. Yetim çocuklar, gerekli desteği almadıkları takdirde, büyüklerinin geçim sıkıntısını çekme, okumak veya iş bulmak gibi temel ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekebilirler. Yetimlerin yaşam koşullarını iyileştirmek için, ülkeler arasında yaşam standartlarının yükseltilmesi, gelir eşitsizliklerinin giderilmesi, eğitim ve sağlık hizmetlerinin genişletilmesi, uygun gelir kaynaklarının sağlanması ve özel bakım merkezlerinin desteklenmesi gibi çabalar yapılmaktadır.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Yetim, Türkçe dilinde çocuğun anne veya babasının ölmesi ya da çocuğu terk etmesi sonucu kendisi için bakım gören, korunan ve yetiştirilen kişi anlamına gelir. Yetimler, kendilerini kimsesiz hissetmekten dolayı psikolojik ve toplumsal sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle yetimlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sosyal hizmetler, sosyal destek ve eğitim gibi çeşitli hizmetler sunulmaktadır. Yetimlerin hayatlarını daha iyi yaşamaları için sosyal, ekonomik ve psikolojik destek sağlanması gerekir.

Idil

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
277
0
0
Yetim, anne babası olmayan ya da anne babasından ayrı yaşamak zorunda olan çocukları ifade eder. Yetimlik, çocuğun hayatının çeşitli yönlerini etkileyen bir durumdur. Yetim çocuklar, ekonomik, sosyal ve duygusal olarak desteklenmeksizin büyüme ve gelişme için kısıtlı imkânlara sahiptir. Yetim çocukların büyük bir çoğunluğu okula gitme, eğitim alma, sağlık hizmetlerinden yararlanma ve sosyal hayatın içinde olma imkânlarından mahrum kalır. Yetim çocukların korunması çok önemlidir. Yetim çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için sosyal hizmetler, eğitim sistemi, sağlık hizmetleri ve sosyal güvenlik sistemi gibi alanlarda çalışmalar gerekmektedir. Yetim çocukların güvenli, sağlıklı ve üretken yaşam koşullarının sağlanması için toplumsal kaynakların etkin bir şekilde kullanılması önemlidir.

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Yetim, sosyal hukuk içerisinde korunması gereken kişilerin başında gelen güçsüz ve mağdur kişileri ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Temel olarak, yetimlerin mağduriyeti, doğal olarak çocukluk dönemlerinde başlar. Yetimler, ana babaları tarafından kaybedilmiş, başkalarının bakımına girmiş veya koruyucu bir grup tarafından kabul edilmiş kişilerdir. Yetimlerin korunmasını sağlamak için her ülkede çeşitli kanunlar çıkarılmıştır.

Yetimlerin korunmasına yönelik kanunlar, yetimlerin yaşam durumlarının düzeltilmesi ve geliştirilmesi için önemlidir. Yetimlerin korunması için, öncelikle yetimlerin kimliği ve durumlarının belirlenmesi gerekir. Bunu gerçekleştirebilmek için yetimlerin kimlik belgelerinin düzenlenmesi ve kayıt altına alınması gerekir. Ayrıca, yetimlerin yanı sıra bakım ve koruma taahhütleri yapan kimselerin de belgelendirilmesi gerekir.

Kanunların ihlali halinde, yetimlerin haklarının korunmasını sağlamak amacıyla çeşitli cezai ve tazminat yaptırımları uygulanmaktadır. Yetim haklarının ihlaline yönelik olarak yapılan tazminatlar, yetimlerin ekonomik durumunu ve yaşam standartlarını iyileştirmelerini sağlayacak şekilde tahsis edilmektedir.

Kanunların yanı sıra, yetimlerin korunmasını sağlamak için çeşitli sosyal politikalar ve programlar da uygulanmaktadır. Örneğin, yetimlerin eğitim, sağlık, barınma, nitelikli beslenme ve sosyal hizmetlere erişiminin sağlanması gibi hizmetler sağlanmaktadır. Yetimlerin korunması için, sosyal kurumların yanı sıra, hükümetlerin de çeşitli sosyal yardımlar vermesi gerekmektedir.

Yetimlerin korunması, çok katmanlı bir yaklaşım gerektirmektedir. Yasa ile korunma, çocuk haklarının korunmasını sağlamak için önemlidir ancak yetimlerin ekonomik, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak için çok daha fazlası gerekebilmektedir. Bunun için, yetimlerin korunması için kalıcı, sağlıklı destek sistemlerinin oluşturulması gerekir.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
15,524
398
5
Yetim, kendi ailesi veya başka bir aile tarafından desteklenmeyen, anne veya babasız çocukların genel adıdır. Yetim çocukların kendi anne ve babalarını kaybetmeleri, onların hayatının her alanını derinden etkilemektedir. Yetim çocuklar, ailesi ile olamadıkları için, özellikle fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimleri açısından geri kalabilmektedir. Yetim çocuklar aileleri tarafından desteklenmemeleri nedeniyle, sosyal beceri ve iletişim becerileri geliştiremeyebilmektedirler. Aynı zamanda, yetim çocukların yeterli ve dengeli beslenememesi, onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini olumsuz etkileyebilmektedir.

Eğitimci olarak, yetim çocukların hayatının her alanında desteklenmesi gerektiğini vurgulamak isterim. En önemlisi, yetim çocukların hayatlarında güvenlik sağlanmasının sağlanmasıdır. Yetim çocukların duygusal ve sosyal ihtiyaçları karşılanmalı ve çocukların gelecekleri için gerekli yetenekleri geliştirmeleri sağlanmalıdır. Bunun için, yetim çocukların eğitim ve öğrenme süreçlerine katılmaları ve öğretilen konuların anlaşılması sağlanmalıdır. Aynı zamanda, yetim çocukların hayatlarının önemli bir parçası olan sosyal ilişkilerin geliştirilmesine ve güçlendirilmesine destek verilmelidir. Yetim çocukların kendilerini değerli hissetmelerine yardımcı olmak için, çocukların kendi yeteneklerini ve güçlerini keşfetmelerine olanak sağlanmalıdır. Yetim çocukların ihtiyaçlarına cevap verecek, onların hayatlarının her alanında desteklenmesine yardımcı olacak ve onlara güven ve sevgi vermeye çalışan sosyal hizmetlerin sağlanması önemlidir.

Ozge

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
298
0
0
Yetim, kendi ana-babası olmayan, yalnız yaşayan ya da başka bir ailenin evinde yetim olarak büyüyen kişilere verilen isimdir. Yetimlerin hakları, özellikle de çocuk yetimlerin hakları, uluslararası insan hakları sözleşmelerinde kapsamlı bir şekilde tanımlanmıştır. Yetimlerin çoğu, ekonomik veya sosyal desteğe gereksinim duyarlar. Yetimler, ebeveyn olarak kendi ailelerinin veya başka bireylerin desteğinden yoksun kalırlar. Yetimler, tıbbi bakım, eğitim, sosyal hizmetler ve diğer önemli hizmetlerden faydalanmak için birçok kamu ve özel kuruluş tarafından desteklenir. Yetimlerin haklarının korunması, önemli bir görev olup; yetimlerin haklarının korunması, toplumun sorumluluğudur. Yetimlerin, sağlıklı, güvenli ve onurlu bir yaşam sürmesi için, çevrelerindeki insanların desteği çok önemlidir.

Aynur

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
312
0
0
Yetim, özellikle çocuklar için kullanılan bir terimdir. Yetim, herhangi bir nedenden dolayı ailesinden veya yakınından ayrı yaşayan kişiye denir. Yetimler, çoğu zaman ailesinin veya yakınının ölümünden, çocuğun terkedilmesinden veya başka bir nedenden dolayı ailesinden ayrı yaşarlar. Yetimler, ailesi olmayan, çoğu zaman yardıma muhtaç olan kişilere denir. Yetimler, çoğu zaman yetimhanelere veya çeşitli sosyal yardım programlarına başvururlar. Yetimler, eğitim ve sağlık gibi temel haklarının kendilerine sağlanması için de çalışırlar.

Yetimler, sosyal yardım programlarından veya başka bir kaynaktan elde ettikleri kaynaklarla hayatlarını sürdürmeye çalışırlar. Yetimler, çoğu zaman ailesi veya yakınlarının desteğinden yoksun olarak yalnız yaşarlar. Yetimler için bazı ülkeler, özel yetim yardım programları ve yardım kuruluşları oluşturmuştur. Bu programlar ve kuruluşlar, yetimlerin yeterli maddi desteğe sahip olmasını sağlamaya çalışırlar.

Yetimler, çoğu zaman çevrelerinde destek bulamadıklarından, insanların kendilerinden uzak durmasına neden olabilir. Yetimler, çoğu zaman kendilerini dışlanmış, terk edilmiş veya yalnız hissettiklerinden, bazen kendilerini kabul etme ve diğer insanlarla iletişim kurma güçlüğü yaşayabilirler. Yetimlerin, yardıma ihtiyaç duydukları durumlarda, onlara yardım etmek çoğu zaman çok önemlidir.

Sule

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
299
0
0
Yetim, ülkemizde ve dünyada çok sayıda çocuğun maalesef yaşadığı bir durumdur. Yetim çocuklar, anne veya babalarını kaybederek çocukluklarını anne babalarının desteği olmaksızın geçirmek zorunda kalmışlardır. Yetim çocuklar, bazen sadece bir ebeveyninin kaybının sonucu olarak yetim kalırlar; diğer durumlarda ise iki ebeveynin de kaybıyla yetim kalırlar. Yetim çocuklar, çok çeşitli sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Bu durum, çocukların daha iyi bir gelecek inşa etme şansının olmamasına sebep olur. Yetim çocukların çoğu, çevrelerinden uzaklaştırılmış, onların ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli desteğin olmamasından dolayı sosyal ve finansal sıkıntılarla karşılaşırlar. Yetim çocukların hayatlarının kolaylaştırılması için, sosyal sorumluluk önemlidir. Sosyal hizmetler, çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için destek sağlamalı ve çocukların ekonomik olarak iyi bir gelecek inşa etme şanslarını arttırmak için çalışmalar yapmalıdır.

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
11,573
517
0
Yetim; başka insanlar tarafından bakım ve korunma almak zorunda olan, anne veya babasını kaybetmiş ya da öksüz olan kişilere verilen isimdir. Yetimlerin korunması, beslenmesi ve eğitimleri sağlanması, önemli bir sosyal sorumluluktur. Yetimlerin hayatını kolaylaştırmak ve onlara bir gelecek sunmak için çok çalışılması gerekmektedir. Yetim haklarının korunması ve onlara sağlanan hizmetlerin artırılması, toplumun her kesiminde gösterilen özenle sağlanmalıdır.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,419
1,256
112
Yetim, bir çocuğun ölümünden sonra ya da anne ya da babasından ayrılmasından dolayı kendini koruyamayan ve kimsesiz olarak kalması durumudur. Yetimlerin çoğu, kişinin anne ya da babasının ölümünden sonra kendi kendine koruyamayacak durumda olup, anne ya da babasından ayrılmış olan çocuklar olabilir. Yetimler, destek alamadıklarından dolayı çeşitli ekonomik, sosyal ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir ve çoğu zaman çevrelerindeki insanlar tarafından desteklenmeyebilir. Yetimlik, çoğu zaman yetim çocuğun çevresindeki insanlar tarafından kabul edilmemesi veya çocuğun haklarının ihlal edilmemesi anlamına da gelir. Yetimlerin sağlık, eğitim ve diğer hizmetlerden yararlanabilecekleri özel desteklerin yanı sıra, özellikle çocuklar için önemli olduğu için ebeveynlerinin yerine geçenlerin sağlanması da önemlidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)