Yurt dışında okumak için kaç puan gerekiyor

HyperGalactic

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,470
131
62
Merhaba herkese! Yurt dışında eğitim almak için ne kadar puan gerekiyor? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan ya da bu konuda çalışan biri olarak, başvuruda bulunmak istediğim ülkelerde kaç puanın gerektiğini öğrenmek istiyorum. Eğitim başvurumu yapacağım ülkelerde, özellikle başvuru sürecinde puanı önemli bir kriter olarak kullanılıyor. Ne kadar puan gerekiyor? Bu konuda yardım alabileceğim herhangi bir kaynak var mı? Bu konuda yardım edebilecek herkese çok teşekkür ederim.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Yurt Dışında Okumak İçin Gereken Puanlar

Birçok öğrenci yurt dışında okumak istiyor ancak bunun için gereken puanları öğrenmek istiyor. Bu makalede, yurt dışında okumak için gereken puanlar hakkında bilgi verilecektir.

Yurt dışında okumak için gereken puanlar her ülkede farklılık göstermektedir. Bazı ülkelerde sınav puanıyla ön kayıt yapılabiliyorken, bazı ülkelerde sınav puanının yanı sıra başvuru ücreti veya başvuru ücreti ile birlikte uzun süreli bir vize alma şartı da aranmaktadır. Yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin, kendi ülkelerinin öğrenci vizesi için gerekli olan tüm kriterleri karşılayacak puanı elde etmeleri gerekmektedir.

ABD'de okumak için gereken puanlar

ABD'de okumak için öğrencilerin üç farklı sınavdan puan almaları gerekmektedir. Bu sınavlar, Scholastic Aptitude Test (SAT), Test of English as a Foreign Language (TOEFL) ve Test of Mathematics as a Foreign Language (TMEL) şeklindedir. SAT ve TOEFL sınavlarının puanları, üniversiteye başvurulan bölümün gerektirdiği minimum puanın üzerinde olmalıdır. TMEL sınavının puanı ise, üniversitenin özel olarak belirlediği minimum puanın üzerinde olmalıdır.

Avustralya'da okumak için gereken puanlar

Avustralya'da okumak için öğrencilerin, üniversite tarafından belirlenen minimum sınav puanlarının üzerinde olmaları gerekmektedir. Avustralya'da okumak isteyen öğrencilerin, International English Language Testing System (IELTS) veya Test of English as a Foreign Language (TOEFL) sınavlarından puan almaları gerekmektedir.

İngiltere'de okumak için gereken puanlar

İngiltere'de okumak için öğrencilerin, üniversite tarafından belirlenen minimum sınav puanlarının üzerinde olmaları gerekmektedir. İngiltere'de okumak isteyen öğrencilerin, International English Language Testing System (IELTS) sınavından puan almaları gerekmektedir.

Diğer ülkelerde okumak için gereken puanlar

Diğer ülkelerde okumak isteyen öğrencilerin, ülkelerin özel olarak belirlediği minimum sınav puanlarının üzerinde olmaları gerekmektedir. Diğer ülkelerde okumak isteyen öğrencilerin, ülkelerin özel olarak belirlediği sınavlardan puan almaları gerekmektedir.

Sonuç

Yurt dışında okumak isteyen öğrencilerin, kendi ülkelerinin öğrenci vizesi için gereken tüm kriterleri karşılayacak puanı elde etmeleri gerekmektedir. Bu puanlar, her ülkede farklılık göstermektedir. Öğrenciler, kendi ülkelerinin öğrenci vizesi için gereken sınav puanlarını öğrenmeli ve bunların üzerinde puan alarak yurt dışında okumak istedikleri ülkeye başvurmalıdır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)