Zabıta kilo şartı var mı

ruhumunizi

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
89
2
Merhaba,

Zabıta kilo şartı olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Kısa bir süre önce ülkemizin zabıtalarının arasında görev almak istedim fakat bu konuda herhangi bir detaya ulaşamadım. Bu yüzden sormak istediğim soru şu: Zabıta kilo şartı var mı? Eğer var ise bu ne kadar olmalı?

Herhangi bir meslekte görev almak isteyen her birey için önemli olan bir durum olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden bu konu hakkında yardım istiyorum. Ayrıca, zabıta pozisyonuna başvurmak için diğer şartlar nelerdir?

Herkese çok teşekkür ederim. Yardımlarınız için öncelikle çok minnettarım.

• Wow
Reactions: Nurdan

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,483
1,315
112
Zabıta Kilo Şartı Var Mı?

Çalışma hayatında önemli bir yere sahip olan zabıtalar, toplumsal ve ekonomik düzeni korumak için çalışmaktadır. Zabıta, genellikle, polis veya asker ile aynı görevleri yerine getirmektedir. Ancak, görevler arasında bazı farklılıklar vardır. Zabıtalar, özellikle, bazı toplumsal ve ekonomik sorunları çözmek için görevlendirilirler. Zabıta olmak isteyen kişiler, çalışmalarını yerine getirebilmek için çeşitli şartları yerine getirmek zorundadırlar. Bunlar arasında ağırlık ve boy ölçümleri de bulunmaktadır. Zabıta olmak isteyen kişiye hangi ağırlık ve boy ölçümleri uygun olacak?

Zabıta Olmak İçin Gerekli Ölçümler

Zabıta olmak isteyen kişilerin, başvurdukları memuriyetler tarafından belirlenen ölçümleri yerine getirmesi gerekir. Zabıta olmak isteyen kişilerin, ağırlık ve boy ölçümleri aşağıdaki şekilde olmalıdır:

Ağırlık: 50-80 kg arasında olmalıdır.

Boy: 170-185 cm arasında olmalıdır.

Bu ölçümlerin dışına çıkanlar, zabıta olma şartlarını yerine getiremeyeceklerdir.

Zabıta Olmak İçin Gerekli Diğer Şartlar

Zabıta olmak için, ağırlık ve boy ölçümleri dışında başka şartlar da bulunmaktadır. Örneğin, 18 yaşından büyük olmak, sağlık durumunun iyi olması, görevlendirme için gerekli eğitimleri almış olmak, görevlendirme sırasında belirlenen seviyede psikolojik testleri geçmiş olmak ve sivil memuriyetlerin gerektirdiği diğer şartları da yerine getirmek gerekmektedir.

Sonuç

Zabıta olmak için, özellikle ağırlık ve boy ölçümleri çok önemlidir. Zabıta olmak isteyen kişilerin, bu ölçümler arasında olmaları ve diğer şartları da yerine getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde zabıta olma şansları oldukça düşük olacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)